Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Junior Prima díjas győri építész-jelölt

Győr - Bóta Kata, a győri Széchenyi István Egyetem ötödéves, végzős építész hallgatója a magyar építészet, építőművészet kategóriában „Junior Prima" díjas lett.
A rangos szakmai elismerés a „Prima Primissima" ifjúsági változata. A díjat – a Kincsem nevű világhírű magyar versenylovat ábrázoló, üvegből készült műalkotást –, s a hétezer eurót pályázat alapján ítélik oda. A támogatás célja a 30 év alatti fiatal tehetségek felfedezése, az indulásukhoz és kibontakozásukhoz szükséges feltételek biztosítása, illetve pályájuk menedzselése.

Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények és a szakmai szervezetek összesen 21 fiatalt javasoltak az építészet és építőművészet kategória 2008. évi, most első alkalommal adományozott díjára. Közülük a Mark Gurney vezette zsűri – Finta József építész, Zobóki Gábor építész, Bojár Iván András szakújságíró és Eltér István, a Magyar Építész Kamara elnöke – választotta ki a kategória tíz díjazottját. A díj ötletadója és létrehozója Demján Sándor, a gazdasági élet meghatározó személyisége.

Bóta Kata
Bóta Kata

Bóta Kata kalocsai születésű, az ottani Szent István Gimnáziumból jött Győrbe tanulni. Tanulmányainak meghatározó élménye az építészet és a mozgókép közös, kreatív szerepe, annak feltárása. A komplex épülettervezés tárgy keretében Győr és a vízpartok rehabilitációja volt a kidolgozandó témája, s ezzel pályázott a díjra.

„Jövőre is várjuk pályázatát" – olvasható a kuratórium tagjai által jegyzett gratuláló levélben, s ez Kata számára legalább annyit jelent, mint a nívós elismerés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség keresi a Bem téri rablókat

Győr - Mozaikkép alapján keresi a rendőrség azt a 18-20 év körüli férfit és társát, akik még… Tovább olvasom