Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Jótékonysági bál Rotary módra

A Rotary klub báljával kezdődött ez évben is a báli szezon Győrben, szombaton este.
A klub tagjai tizenegyedik alkalommal rendezték meg az estélyt, s mint az megszokott, a bevételt idén is jótékony célra fordítják.

A szokásos köszöntőt követően a „cserediák"-programban részt vevő, s a közeljövőben egy évig a klub támogatásával külföldön tanuló hat középiskolás diák bemutatkozásával kezdődött szombaton este a Rotary-bál. A magyar fiatalok elmondták, hol s milyen nyelvterületen szeretnének majd tanulni.

Azt, hogy valójában hová utazhatnak egy évre a klub jóvoltából, februárban tudják meg. Ezt követően a program keretében szeptember óta hazánkban tanuló – mexikói, brazil és amerikai – vendégdiákok mutatkoztak be a vendégeknek, magyar nyelven.
A bál hangulatához jó alapot adott a Megatánc helyezettjei, Nagy Tamara és Répás Máté által bemutatott fergeteges szamba, majd a Kisalföld felfedezettjének, Szabó Andrásnak az előadása. Andris Máté Péter, Koncz Zsuzsa és Benkő László dalait énekelte, s nem csak a hölgyek szemébe csalt könnyeket.

A bál hagyományos része a jótékonysági árverés, ami ez alkalommal sem maradt el. Kis Péter grafikusművész rézkarcaira és grafikáira licitálhattak a résztvevők. Később a tombola bevétele is hozzájárult a nemes célokra fordítható összeg növeléséhez.
A hagyományoktól ez évben eltérnek a rotarysok, nem határozták meg, mire fordítják a bevételt. A korábbiakkal ellentétben a jövőben a támogatásra pályázni lehet, az alapján választják majd ki a legrászorultabbat.

A vendégeknek meglepetésül különlegességgel is szolgáltak a szervezők: a Dallmayr cég segítségével „A világ legjobb kávé-készítője" címet nyert Valentino Sergi kávékoktélokat, különlegességeket varázsolt az asztalokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillagszóró Gála-nyeremények

A Győri Nemzeti Színház ötéves hagyományát ápolva 2006. december 30-án tartotta meg Csillagszóró… Tovább olvasom