Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Jogerősen három év fegyházra ítélték a lánya megerőszakolásával vádolt férfit

Jogerősen három év fegyházbüntetést és három év közügyektől eltiltást szabott ki a Győri Ítélőtábla kedden arra a férfira, aki a vád szerint 2005-ben saját, 12. életévét még be sem töltött lányán tett erőszakot cseszneki otthonukban.

Szalcer László jogi képviselője a tárgyaláson egyebek mellett arra hivatkozott, hogy védence egyetlen alkalommal ismerte be a tettet, akkor azonban kényszerített helyzetben - megbilincselve - volt, miközben lánya öt, egymásnak több ponton ellentmondó vallomást tett az ügyben.
A dokumentum hitelességével kapcsolatban azt vetette fel a védő: az irat már csak azért sem tükrözheti az ügyfele által mondottakat, mert ő három mondatot sem tud összefüggően kimondani.
Megemlítette azt is: a férfit - akire első fokon két év börtönt és két év közügyektől eltiltást rótt ki a Veszprém Megyei Bíróság - nemrégiben cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá helyezte a Zirci Városi Bírság.
Kovács Tamás bíró ezzel szemben azt hangsúlyozta: gyakori, hogy megbilincselt terheltet hallgatnak ki, ezért ez nem olyan körülmény, amely miatt az így tett vallomást figyelmen kívül kellene hagyni. Jelezte azt is, hogy szabályosan tettek a per részévé olyan dokumentumokat, amelyek a korábbi gyámhatósági eljárás során keletkeztek.
Az ilyen ügyekben sokszor ennyi adat sem áll rendelkezésre - jegyezte meg, hangoztatva, hogy ittasan elkövetett, súlyos cselekményről van szó, amelynél nem védekezhet azzal a vádlott, hogy józanul másképp tett volna.
A vádirat szerint a férfi egy háztartásban élt volt feleségével és négy közös gyermekükkel, és az otthoni állapotok miatt inni kezdett. A legkisebb gyerek heteken át tartó kül- és belföldi gyógykezelése idején, ittasan hazatérve, a rendet és az ételt hiányolva összeveszett nagyobbik lányával, majd erőszakot próbált tenni a 12 éven aluli gyereken. Az apát a kiabálásra beszaladó egyik testvér lökte félre.

Olvasóink írták

 • 5. Madarász 2011. május 05. 08:21
  „Na nehogy megvédd már!

  Elitta az agyát, ezért helyezték közben gondnokság alá és akkor is részeg volt, amikor rámászott a saját gyerekére, ez olvasható ki a szövegből...”
 • 4. Hyppolit 2011. május 04. 15:59
  „Hoppá!A cím szerint: "(el)ítélték a lánya megerőszakolásával vádolt férfit". Alcím:"...lányán tett erőszakot".majd a cikk:"erőszakot PRÓBÁLT tenni a 12 éven aluli gyereken (nagyobbik lányán)...az apát a beszaladó egyik testvér lökte félre. Talán a 8 éves kistesó, aki -ebből gondolom- jó erőben lehetett.Hogy ne legyek félreérthető, brutális állatnak tartom, aki saját gyerekén, vagy bárki máson erőszakot követ el, legyen az bármiféle.De a sorok között nekem elég "csúsztatott" a tartalom szerinti valóság, egyrészt a korlátozott cselekvőképességű apa, másrészt az össze-vissza beszélő "áldozat" miatt. Gondnokság alá pl. szellemi fogyatékosokat tesznek, de az tudomásom szerint büntetőjogilag meg nem elítélhető.(Bár lehet pszichés, vagy aktív szenvedélybeteg is.)Mindenesetre, hallottam már olyan esetet, amikor a vagyonából úgy forgattak ki idős nénit, hogy kedves családtagjai ráfogták, hogy közveszélyes, és "jóindulattal" egy otthonba "dugták".Erre mondják, láttam már karon varjút.”
 • 3. pret 2011. május 04. 12:00
  „Most ő lesz a bálkirálynő majd odabent:)”
 • 2. Madarász 2011. május 04. 09:19
  „Miért nem adnak példás büntetéseket, hiszen egy életre tönkre tette a saját gyerekét. Ezeknek az ítéleteknek semmi visszatartó ereje nincs. 20 év kényszermunkát kéne neki adni, aztán a többi perverz majd jobban meggondolná.”
 • 1. gonzo 2011. május 04. 08:34
  „Na,majd a fegyház falain belül,remélem valaki megmutatja ennek a csődörnek,hogy milyen érzés a nemi erőszak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudományos játszótér épül Győrben

Közel 1,7 milliárd forint összegű uniós támogatással, Győrben létesül Magyarország első tematikus,… Tovább olvasom