Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Jogászok, egészségügyi- és sport diplomások Győrből

A Széchenyi István Egyetem jogász szakán a nyári záróvizsga időszakban harmincöten teljesítették a jogi doktorrá avatás valamennyi képzési feltételét.
Dr. Földesi Péter rektor és dr. Fazekas Judit dékán a hagyományos avatási ceremónián kiváló évfolyamként értékelte a most végzett frissdiplomás jogászokat, akik eredményes tanulmányaik alapján megszerezték a „doctor juris" címet. Tizennégyen a legjobb minősítésű, summa cum laude bejegyzésű oklevéllel kezdhetik pályájukat.

Summa cum laude minősítést ért el a pusztavámi Bordács Mónika (a Táncsics Mihály Gimnáziumban, Móron érettségizett), a székesfehérvári Boros Norina (Vasvári Pál Gimnázium, Székesfehérvár), a vitnyédi Csitei Béla (Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium, Kapuvár), a felvidéki, patasi (Szlovákia) Farkas Alexandra (Vámbéry Ármin Gimnázium, Dunaszerdahely), a győri Fátrai Lilla Róza (Krúdy Gyula Gimnázium, Győr), a győri Horváth Balázs András (Révai Miklós Gimnázium, Győr), a győri Király Péter Bálint (Révai Miklós Gimnázium, Győr), a kőszegi Luxl Dóra (Jurisich Miklós Gimnázium, Kőszeg), a tapolcai Nagy Szintia Mirtill (Batsányi János Gimnázium, Tapolca), a  röjtökmuzsaji Nyikos Barbara (Széchenyi István Gimnázium, Sopron), a kőszegi Szabó Szandra (Nagy Lajos Gimnázium, Szombathely), a győri Szakály Zsófia (Kazinczy Ferenc Gimnázium, Győr), a győri Vörös Gréta (Thuri György Gimnázium, Várpalota), a nyúli Wellmann Barna Bence (Révai Miklós Gimnázium, Győr).

Dr. Fazekas Judit dékán köszöntőjében elmondta: A jogi tanulmányok során nem csak az állami intézmények és a jogrend működésének szabályait ismerték meg a jelöltek, hanem megszerezték azokat a társadalomtudományi, közgazdaságtani, politológiai, szociológiai, államelméleti ismereteket is, amelyek szükségesek a társadalmi valóságban való eligazodáshoz, jogviták, konfliktusok szakszerű és hatékony rendezéséhez. A gyakorlati képzést, a feelkészültséget jelzi, hogy a hazai perbeszéd versenyeken több éve minden kategóriában dogogós helyezettek a széchenyis joghallgatók.

Az Egészség- és Sporttudományi Karon huszonkilencen az ápolás- és  betegellátás-, huszonnyolcan a rekreációszervezés és egészségfejlesztés-, öten az egészségügyi szervező szakon végeztek. Dt. Fehér Rózsa, a kar dékánhelyettese, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa a több, mint két évtizede az egyetem és a kórház, a város két értelmiségi centruma által közösen megszervezett, elindított egészségtudományi képzés szakmai értékeiről, sikereiről szólt ünnepi köszöntőjében. „A kar eddigi tevékenységének eredménye, hogy a győri együttműködési modellt -  bennünket sokoldalúan  ösztönözve – folyamatosab támogatja a térségi munkaerő-piac. Célunk a helyi orvosképzés megszervezése" – mondta dr. Fehér Rózsa dékánhelyettes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszpolgár lett az államtitkár Bakonypéterden

Díszpolgári címet vett át szombaton Bakonypéterden Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium… Tovább olvasom