Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Javában zajlik a Szarvas utcai krízisszálló kialakítása - fotók, videó

A tervek szerint november közepéig befejeződnek a felújítási munkálatok, s jövő év elején valószínűleg megnyitja kapuit a rászorulók előtt a krízisszálló Győr-Szigetben.

Mint arról portálunk május végén online tudósított, a győri önkormányzat lakossági fórumot szervezett a Szarvas utcai Hajléktalanokat Ellátó Krízisközpont kialakításáról május végén, ahol a környék összes baja, bánata terítékre került.

A hajléktalanok eddigi téli ellátását mintegy 17 millió forintból biztosította a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat Győr belvárosában és a centrum közelében.

Ekkora összegből tartották fenn a Stromfeld utcai, hatvan férőhelyes krízisszállót és az utcai felügyeletet.

Videó: Cseh Róbert.


Jövő év elején megnyithatja kapuit a rászorulók előtt a téli krízisszálló

A Szarvas utca 26–30. szám alatti új telephelyen 2013-tól népkonyhát, a hatvan férőhelyes nappali melegedőt és a téli krízisszállót, a mentális segítségnyújtást, az egészségügyi ellátást, a tisztálkodási lehetőséget biztosít a győri önkormányzat a fedélnélkülieknek.

Az új krízisszálló épülete a város tulajdonában van, mostanáig kihasználatlanul állt, a 250 millió forintos felújítási munkálatok a napokban kezdődtek el.


Javában zajlik a Szarvas utcai krízisszálló kialakítása - fotók: Cseh Róbert.

"A tervek szerint november közepéig befejeződnek a felújítási munkálatok - a hivatalos időpont november 16. -, az épület felszerelésének, berendezéseinek elrendezése pedig december közepéig megtörténik.

Úgy számolunk, hogy jövő év elején megnyithatja kapuit a rászorulók előtt az új téli krízisszálló" - közölte portálunk érdeklődésére Szabóné Vörös Ágnes, a győri önkormányzat népjóléti osztályának vezetője.

"A kétkedő véleményeket csak úgy lehet eloszlatni, ha a krízisszálló a gyakorlatban kifogástalanul működik majd"

"Továbbra is jó és rossz visszhangokat egyaránt kapok a jelenleg felújítás alatt álló krízisszállóról.

Úgy gondolom, hogy a kétkedő, aggódó véleményeket csak úgy lehet eloszlatni, ha a krízisszálló a gyakorlatban kifogástalanul működik majd.

Ismerve a szociális szakmában dolgozó szakemberek elhivatottságát és rátermettségét, erre minden esély megvan" - mondta Szeles Szabolcs (Fidesz-KDNP), a körzet önkormányzati képviselője.
   

Olvasóink írták

 • 6. Edem85 2012. augusztus 01. 23:46
  „én nem ismerem a környéket így csak annyit mondok lássuk a medvét...”
 • 5. kaucsukcsuka 2012. augusztus 01. 20:33
  „ez a háztömb egy rákos daganat a városrész testén...
  de én is csatlakozom Cinihez, ha kell naponta fogom hívni az illetékesesket, akár hajnali kettőkor is.
  egy zöldövezeti fejleszthető városrészbe betelepíteni egy ilyen szállást.. noooooormális?”
 • 4. Mankapunka 2012. augusztus 01. 19:31
  „cini

  Szerintem csak ettől a háztól szemetes a környék,persze a szállodától,amit lehet a Jedlik-hídról látni erre felé jövet.

  Nálunk a kukákat nem tárolják egésznap a ház előtt.”
 • 3. cini 2012. augusztus 01. 18:03
  „Mankapunka! Látszik, hogy csak a szája jár már jó ideje nem járt erre. Azt sem tudja mi van a ezen a környéken. Meg ráadásul finoman szólva is eléggé rosszindulatú és erőszakos a megjegyzése (mi kellene a háznak) kicsit sem tanúskodik az Ön intelligenciájáról, sőt inkább az ellenkezőjét tükrözi. Ebben a házban nem csak olyan emberek laknak akikre Ön céloz, hanem igen is olyan emberek is akik nem érdemelnek ilyen hangnemet.”
 • 2. Mankapunka 2012. augusztus 01. 15:54
  „Mennyi ideje is van az az ülőgarnitúra az utcán a ház előtt?

  No komment. Ennek a háznak 1 kiló trotil kellene. Azok a normális hajléktalanok,akik Pinnyéd felé laknak a susnyásban a töltés mellett.”
 • 1. cini 2012. augusztus 01. 08:32
  „Az jó ha a krízisszálló kifogástalanúl működik, de gondosan ügyeljenek arra hogy ne csak az működjön így, hanem a környéken se legyenek gondok. (még mielőtt rosszindulatúak azt mondják hogy eddig is voltak, csak jelezném, hogy igen, de gondolom senki sem szeretné, ha ittas hajlék nélküliek akiket nem engednek be a szállóra, ugye hogy kifogástalan legyen, az utcában, házak előtt fetrengjenek, piszkítsanak. TUDJÁK NEM MI KÖLTÖZTÜNK IDE KÉSŐBB, HANEM AZ ILYEN ÉS EHHEZ HASONLÓ ELEMEKET TETTÉK A FEJÜNKRE, CSALÁDUNK IMMÁR 40 ÉVE ITT ÉL ÉS MÉG RAJTUNK KÍVÜL NAGYON SOK TISZTESSÉGES BECSÜLETES, DOLGOZÓ EMBER, AKI SZERETNE BÉKESSÉGBEN, TISZTASÁGBAN ÉLNI TOVÁBBI KIS ÉLETÉT. ) TEHÁT KÜLÖNÖSEN FIGYELJENEK ERRE ODA. MINDEN ESETBEN, HA KELL NAPONTA JELEZNI FOGJUK A HATÓSÁGOKNAK HA EZ NEM ÍGY LESZ!!!!!! IGENIS SEGÍTSENEK AZ ITTAS, ELESETT KUNCSAFTJAIKNAK IS, VÉGÜL IS RAJTUK KELL A LEGTÖBBET SEGÍTENI, NEM PEDIG KILÖKNI AZ UTCÁRA MEGFAGYNI, HENTEREGNI, HOGY MÁSOK ÁTLÉPJENEK RAJTUK.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szellemi kulturális örökséggé válhat a höveji csipke, a szanyi Bokréta és a dunaremetei legényavatás

2011 végéig tizenegy elem került fel a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére. Megyénkből jelenleg három örökség is esélyes rá, hogy hamarosan szerepeljen a Nemzeti Jegyzéken. Tovább olvasom