Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Jár időarányosan a 13. havi illetmény?

Közalkalmazotti jogviszonyban dolgoztam 26 évet. Tavaly augusztusban szűnt meg a munkaviszonyom betegség miatt. Időarányosan jogosult lennék-e a 13. havi illetményre? - kérdezte szerkesztőségünktől Olvasónk.
OLVASÓI SMS
Közalkalmazotti jogviszonyban dolgoztam 26 évet. Tavaly augusztusban szűnt meg a munkaviszonyom betegség miatt. Időarányosan jogosult lennék-e a 13. havi illetményre? Kihez fordulhatok?

SOS
„A közalkalmazottat a 13. havi illetmény időarányosan megilleti, ha a tárgyévben legalább 3 havi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik. Jelen esetben ez a feltétel úgy tűnik, teljesül, így jogosult lehet a juttatásra.

Segítségért az olvasó fordulhat a szakszervezethez – leginkább a közalkalmazottakat képviselő szakszervezethez – vagy a szakszervezeti jogsegélyszolgálathoz" – adták meg a választ olvasónk kérdésére az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) megyei képviseletének tisztségviselői, Potyondi Antal és Kránitz Pál.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 11. 15:41
    „Akitől csak tudták e rendszerben elvették a jogos járandóságát annak, aki betegsége miatt alkalmatlan lett a hivatására! De ha még is megnyerte a munkaügyi bíróságon az munkáltató által esíbolt járandóságát, akkor jött a "Jogi Maffia"! Meghamisították a vot munkásuk munkajogállását és valótlan adatok miatt megvonatták a Tb.vel az első kettő havi nyugdíját! Így azzal mára már milliós kárt okoztak! természetesen kiválló jogászok az oruknál fogva vezették a bűnüldözést és a bíróságokat! Így azok a meghamisított jogállást jogerőre emelve segitettek be a nyugdíjas kifosztásába!Természetessn azóta is bűzlik a "talár szennyes" ! Nincs e rendszerbe Igazságszolgáltatás, ha a bűnözőknek több esze van mint a bűnüldözőknek és a posztjukra alkalmatlan bíróknak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A közüzemi díjakon vitatkoznak

Győr - Lapunkhoz eljuttatott közleményben bírálta a Fideszt a Magyar Szocialista Párt győri… Tovább olvasom