Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Jancsifalu: Nem diszkó, hanem kulturált szórakozóhely

Győr - Rossz tapasztalataik voltak korábban, aláírásokat gyűjtenek és lakossági fórumon is tiltakoznak a jancsifaluiak egy épülő diszkó ellen. A tulajdonos azt mondja: minden tekintetben jószomszédi viszonyra törekednek a környék lakóival.
Diszkó épül Jancsifaluban, egy volt gazdasági épületben a Szövő utca elején. Valaki ezt már csúf falfirkával is az ott élők tudomására hozta. A jancsifaluiaknak a Fehérvári úton már volt kellemetlen „diszkós tapasztalatuk". Ilyen előzmények után félnek az újabb szórakoztató létesítménytől, aláírásokat gyűjtenek ellene, és pénteken este lakossági fórumot is tartanak ez ügyben.

A készülő szórakozóhely tulajdonosa, Széphalmi László azzal kereste meg lapunkat: sajnálja, hogy ilyen félreértés történt. A lakosság tájékoztatására, esetleges aggályainak eloszlatására mindenképpen sort kerítettek volna. A lakossági fórumon ez most meg is történik. Úgy véli, a lakosság aggodalma a jelenlegi rossz tapasztalatok alapján persze jogos, ám reméli, társaságuk be tudja bizonyítani, hogy még egy ilyen negatív megítélésű tevékenységet is lehet közmegelégedésre folytatni.

– Egy európai színvonalú, a mai kor követelményeinek és igényeinek mindenben megfelelő, igényes szórakozóhely létrehozása a célunk. Mind kialakításában, mind szolgáltatásaiban a 25–40 év közötti közönség kiszolgálására törekszünk. Az ő ízlésük szerint alakítjuk zenei és egyéb programjainkat, hívunk fellépőket – közölte lapunkkal Széphalmi László. – Nem klasszikus – és sokszor negatív – értelemben vett diszkót akarunk, hanem egy komoly presztízsű klubot, melynek az üzemeltetése is példaértékű, hiszen a lakosság legcsekélyebb zavarása nélkül szeretnénk rendezvényeinket lebonyolítani.

Ehhez egy sokat tapasztalt, nagyon komoly referenciákkal rendelkező budapesti rendezvénybiztosító céget nyertünk meg partnernek, amely garanciát jelent arra, hogy a vendégek mind gyalogosan, mind gépjárművel történő mozgása megfelelően legyen koordinálva. Az épület hangszigetelését szintén egy fővárosi, jelenleg a 4-es metró zajszigetelésén is dolgozó szakértő csapat által irányított kivitelező cég végzi.

A szórakozóhely a tulajdonos szerint hétköznap egyéb programoknak és közösségi rendezvényeknek is helyet fog biztosítani (pl. tánciskolák, karitatív estek, bálok). A társaság korábban egy szombathelyi szórakozóhelyet üzemeltetett, a szomszédokkal rendkívül jó kapcsolatot ápolt, szinte baráti viszonyban voltak. A szórakozóhely vendégei körében adományokat gyűjtöttek két környékbeli gyermekotthon lakói számára és szerveztek nekik jótékonysági esteket karácsonyra és gyereknapra.
– Hiszünk benne, hogy értéket, etalont teremtünk a kerületben és a városban egyaránt, ahol tényleg kulturált körülmények között lehet szórakozni – mondta Széphalmi László.

A diszkóra még nem kértek engedélyt
Dr. Papp László jegyző az ügyben közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyben azt írja: a közgyűlés tavaly január 25-én elfogadott rendelete lehetővé teszi, hogy Jancsifaluban – a megszabott feltételekkel – kereskedelmi, szolgáltató (gazdasági) övezetbe tartozó területen „nem jelentős zavaró hatású közösségi szórakoztató épület" létesüljön. Felhívja az övezet közelében élők figyelmét, ha ezen szabályozáson változtatni kívánnak, írásbeli kérelmükkel a városi főépítészhez fordulhatnak. A jegyző hozzáteszi: diszkó építése, működtetése iránti kérelem eddig nem érkezett a polgármesteri hivatalhoz, viszont állásfoglalást kértek ilyen épület kialakításáról. Az állásfoglalás – jellegéből adódóan – nem alkalmas sem elvi, sem érdemi építési engedély vagy rendeltetésváltozási engedély, sem üzletműködési engedély kiadására.

„Amennyiben a nevezett területre zenés szórakozóhely építése, kialakítása, üzletműködési engedélye iránt kérelem érkezik a polgármesteri hivatalhoz, a várható esetleges környezeti hatások miatt az eljárás megindításáról hirdetményi úton értesítem a környéken élő lakosságot a közigazgatási hatósági eljárásról szóló  törvény rendelkezései  alapján. Természetesen közvetlenül is értesítjük azokat, akik szomszédok vagy más jogcímen értesítésre jogosultak. Szeretném hangsúlyozni, hogy az elvi és gyakorlati lehetőségekről Balla Jenőt, a Jancsifaluért Egyesület elnökét szóban már az újságcikket megelőzően tájékoztattam" – tájékoztat közleményében dr. Papp László.

Olvasóink írták

  • 1. Patrick Kluivert 2007. december 01. 19:54
    „Kérdezze már meg valaki a körzet önkormányzati képviselőjét, Herkely Ákost, miért támogatja a diszkóépítést a lakossággal ellentétben?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a védett szigetekkel?

Gönyű - A Gönyűn épülő erőművet nem ellenzi, azonban számos kérdésre írásos választ vár a Győri… Tovább olvasom