Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Iszapömlés: Csak a szervezetten érkezőket fogadják Győrben

Csak a szervezett kitelepítés során érkezőket fogadja a győri önkormányzat az esetleges devecseri kiköltöztetés miatt kialakított szállásokon - közölte Bakács László médiareferens hétfőn az MTI-vel.
Mint mondta, már előfordult, hogy emberek azzal jelentkeztek náluk: Devecserről jöttek, szállást, ellátást kérnek. Tájékoztatása szerint vasárnap este megérkezett Győrbe a kitelepítendők ellátásához szükséges 1600 tábori ágy és ágynemű. A befogadóhelynek kijelölt sportcsarnokok küzdőterét a riasztástól számított másfél óra alatt be tudják vonni olyan védőfóliával, amely megakadályozza, hogy sérüljön, ha átmeneti szállásnak használják a helyet.

Bakács László vasárnap közölte az MTI-vel, hogy az egyetemi és a Magvassy-sportcsarnokban, a győrszentiváni közösségi házban, valamint 18, kisebb befogadóképességű iskolában, kollégiumban helyezik el Győrben a devecserieket, ha ki kell költöztetni őket. Tájékoztatása szerint a busszal a befogadóhelyekre érkezők karszalagot kapnak, amelynek felmutatásával beléphetnek a kijelölt helyszínekre, s ott hozzájuthatnak az ellátáshoz.

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság szombat délutáni ülését követően jelentette be Kontrát Károly belügyi államtitkár, hogy Devecsert illetően intézkedtek az "esetleges kitelepítésről". Közlése szerint a MÁV öt vasúti szerelvényt készített elő a devecseri állomásra, hogy ha szükségessé válik, a lakosokat egyszerre Győrbe szállíthassák.

Arról is beszámolt, hogy elkészítették a győri befogadási és elhelyezési tervet is.

Szűts György, a megyei katasztrófavédelem vezetője kevéssel később azt közölte az MTI-vel: arra is készen állnak, hogy a város teljes lakosságát elhelyezzék. (Devecser honlapján az olvasható: 5300-an élnek a településen.) Mint mondta, a jelentős létszám miatt több sportcsarnokot, tornatermet, kollégiumot készítettek fel az érkezők fogadására. Hogy melyeket, azt akkor még nem tudta pontosan meghatározni.

Olvasóink írták

 • 2. hegyestű 2010. október 12. 10:20
  „Biztos Veszprém is felkészül, s más település, ill. jogi és magánszemélyek.
  Egy osztrák építőipari cég (Leier) pl. 15 házat épít. A sokat átkozott Soros az első napokban, több mint 200 millió Ft-ot ajánlott fel.
  De pl. Sopron önkormányzata is ajánlott már 1 millió Ft-ot. Árva 1 milliót!
  Csak a fidesz hétvégi vál.-i hirdetései (Köszönjük!) került ennyibe!:-(((”
 • 1. zsukov 2010. október 12. 05:32
  „Tám Veszprén 1 lépést Nen tehettne ?????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: Pér szállást, de telket is adna

Szükség esetén átmeneti elhelyezést, de akár telket is adna a vörösiszapár sújtotta települések lakóinak Pér önkormányzata. Tovább olvasom