Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Iskola- és óvodafelújítás: nagy munkába kezdtek Győrzámolyban

Megkezdődött a győrzámolyi iskola és óvoda felújítása, melyre közel 300 milliós pályázati forrást nyertek. Szeptemberig végezniük kell a munkával.


A helyi önkormányzat 2010 nyarán "A jövő óvodájának és iskolájának kialakítása" tárgyában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez.

A "Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése" elnevezésű konstrukción indult 25 pályázó közül 14 részesült támogatásban: Győrzámoly 299 millió 703 ezer forintot nyert közoktatási intézményének felújítására, bővítésére.

A kivitelezés május végén megkezdődött.

A beruházás teljes költsége 346 millió forint. A három tantermes Szent István utcai iskolaépületből alakítanak ki egy háromfoglalkoztatós óvodai létesítményt, melyet összekötnek a konyha épületével, s helyet kap óvodai tornaszoba, valamint egy közlekedőfolyosó is.

A nagyobbik iskolaépületben az egész területen emeletráépítés történik, valamint a mostani bejárathoz épül az aula, lift, lépcsőház, porta, valamint egyéb kiszolgálóhelyiségek. Megvalósul az iskola akadálymentesítése is.

Kialakítanak nyolc tantermet, s három szaktanterem épül: természettudományi, ének-zene és számítástechnikai.

Az épület emeleti részén energiatakarékos, hőszivattyús fűtési rendszer valósul meg, a meleg vizet napkollektoros rendszer állítja elő.

A beruházás megvalósítása során az önkormányzat számít a község lakóinak segítségére: például az iskola bontása során, valamint pénzbeli felajánlásként a Győrzámolyért Alapítvány számára. A tervek szerint a munkálatok szeptember végéig befejeződnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Intelligens iskola˝ program Gönyűn

A gönyűi önkormányzat és a Széchenyi István Általános Iskola projektzáró rendezvényen ünnepelte azt a 10,3 millió forintos – 100 százalékos – európai uniós (TIOP) támogatást. Tovább olvasom