Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Interneten a győri közgyűlés vitaanyagai

Mától a világhálón bárki számára hozzáférhetők a győri önkormányzat közgyűlési vitaanyagai. Ezekhez véleményt, észrevételeket, javaslatokat lehet fűzni. Az elérhetőség: www.gyor-online.hu/kozgyules.
Egyre növekvő igény, hogy a győri önkormányzati közgyűlés elé megvitatásra kerülő anyagokat előzetesen a lehető legtöbben lássák, s még a döntés előtt elmondhassák észrevételeiket, javaslataikat. A polgármesteri hivatal ügyviteli irodája mára már darabonként legalább 160 példányban nyomtatja és postázza ezeket az anyagokat, s még mindig nem olyan számban, technikai okok miatt pedig nem olyan gyorsasággal, ahogy az igények diktálnák.

Ezért született a döntés, hogy a közgyűlési anyagok kerüljenek fel az internetre, ahol is bárki számára hozzáférhetők. A városháza eddigi internetes portálja (www.gyor-ph.hu) továbbra is „él", azonban az internethasználók tudják, hogy ott bizony alig találnak friss híreket a városról. A portál marad, ám a közeljövőben gyökeres változásokon megy át. Addig is kellett egy hely, ahol a közgyűléssel kapcsolatos friss információkat el lehet helyezni.

A gyor-online oldalon lévő közgyűlési előterjesztések természetesen letölthetők – ettől kezdve a polgármesteri hivataltól nyomtatva csak azok kapják meg, akik külön igénylik (például letöltési, hozzáférési gondok miatt). Érdemes megjegyezni: azzal, hogy a közgyűlési anyagokat nem kell nagy példányban postázni – képviselőknek, társadalmi és civil szervezeteknek –, az önkormányzat hárommillió forintot takarít meg. A világháló nyilvánossága által biztosított „nyereséget" természetesen nem lehet mérni.

Egyelőre egy levelezési rovatban lehet a különböző észrevételeket továbbítani az önkormányzatnak, később „valódi" fórum is létrejöhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszályos mélypont volt a tavalyi

Bár 2000 óta egyetlen esztendő sem volt csapadékban gazdag, 2003 mindent alulmúlt, alig 400… Tovább olvasom