Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Ingyenes wifi-rendszert fejleszt Győr

Ingyenes, nyilvános wifi-hálózatot építene ki a város frekventáltabb pontjain a győri önkormányzat - olvasható a város 2014-ig szóló gazdasági programjának tervezetében.

A cél az, hogy a köztereken és az ottani vendéglátóhelyeken az emberek kényelmesen jussanak információhoz, ismerjék meg a várost, annak programkínálatát, vagy levelezhessenek.

A szükséges biztonsági megoldásokkal felszerelt rendszer próbáját a városközponttól távolabb fekvő Barátság Sportparkban rendezik, várhatóan még az idén.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. elemér 2011. március 23. 23:11
  „Ez u.n. hitelesités. Tudod az ami ott nálatok hiányos, de pofa az van.”
 • 35. soci70 2011. március 23. 20:26
  „elemir miez a "ctrl C" és "ctrl V" csak ennyit tudsz :)”
 • 34. elemér 2011. március 23. 18:58
  „Tévedsz, mert már 1921-ben kitüntetést kapott az Ámerikai, Reginald_Fessenden a telefon uttörö munkájáért. Angolul ami hiteles az itt van. Menj és segits Ági mamának.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Reginald_Fessenden

  In 1921, the Institute of Radio Engineers presented Fessenden with its Medal of Honor, and the next year the City of Philadelphia awarded him a John Scott Medal and a cash prize of $800 for his invention in "Continuous Wave Telegraphy and Telephony", and recognized him as "One whose labors had been of great benefit".”
 • 33. oPTiKa 2011. március 23. 18:18
  „Elemér, sajnos tévedsz. A mobiltelefon ösét a Deutsche Reichsbahn és a Reichspost fejlesztette ki. Üzletileg 1926-tól lehetett használni, igaz, csak a vonatokon Berlin és Hamburg között. A szépirodalomban elöször Erich Kästner ír róla 1932-ben: "De legjobban a következő tetszett nekik: egy úr, aki előttük utazott a gyalogjárón, hirtelen lelépett a kövezetre, telefonkagylót vett ki a kabátzsebéből, bemondott egy számot, és már beszélt is: - Gertrud, kérlek, ma egy órával később megyek haza ebédre. Előbb még be akarok nézni a laboratóriumba. Viszontlátásra, drágám! "
  Szerintem angolra is lefordították, de nem tudom, élvezhetö-e annyira, mint a magyar. Angolul eddig még csak a "Kis herceg"-et olvastam :) Megyek megnézni, hogy pucolod azt a wc-t, grandsire...”
 • 32. elemér 2011. március 23. 16:57
  „Mégegyszer és lassan, hogy a moderator is megértse. A piacgazdaságban nemcsak az árak emelkednek az inflácioval, hanem a bérek is. Ha ott ez nem ugy van, akkor valami nem stimmel.”
 • 31. HarconaMarcos 2011. március 23. 11:39
  „´Nnanenhogymár nem a kedvenc ligetemben csináljuk meg először, ahol felnőttem! Előbb-utóbb átnevezik azt a parkot, és akkor majd tudni fogják kinek a nevét viselje. Mégse lehet az mindig ´Barátság´ amiről mindenkinek a szovjet-magyar testvéri viszony jut az eszébe...´ :-)

  Nem is beszélve a lakótelep közepén gyakran megforduló turistákról! Milyen jó lesz nekik, hogy pillanatok alatt mindent megtalálnak a környéken. Pl. a parkot.”
 • 30. elemér 2011. március 23. 11:22
  „Miért kell Wifi ott ahol sportolnak és ülnek a padon ? Ez azért kell, mert a netröl tájékozódnak a sportolók és a szurkolók. Az emberek nem azért éheznek, mert van Wifi az utcán, hanem azért mert mennek fel az árak és munka nincs, vagy ami van az nem fizet. Aztán nem csak a sport van a net-n, hanem nagyjábol minden a fejlett országokban. Ez amit Mo.-n is próbállnak követni. Na akkor hol tart most Mo. a környéken, Románok elött vagy után ? Ami az angolt illeti ott a Románok után.

  27. h.sz. oPTiKa
  Mobil telefont az Amik vezették be Mo.-n, mert a telefon ott olyan vacak volt, hogy ez volt a legjobb megoldás. Mobiltelefont pedig a Motorola cég találta fel.
  A mobiltelefon az ami vezet a harmadik világban és onnan jutnak az internetre. A baj csak ott van, hogy a net-t nem a mobilra irták hanem a P.C.-re. Ez azt jelenti hogy csak egy korlátolt net szolgáltatást kapnak rajt még az okos telefonnal is. A tablet az ami ezt változtatja és a jövö. A nyugati világ az már régóta az angolt használlja egyetemeken és szakképzésben. Bajossan kapsz munkát német-magyar szótárral a szerszámkészitésben. Az amik egy egész ipart exportáltak ázsiában, pontosabban Szingaporban. Amerikában kis üzemek vannak, amik sokkal rugalmasabbak megrendelésekre. Menjél csak fiam W.C.-t pucolni.”
 • 29. HarconaMarcos 2011. március 23. 09:47
  „Sok elégedetlenkedő... ahelyett, hogy örülnének végre felfedezte a város vezetése a forradalmian új technológiájú kapcsolat köztéri és közcélú felhasználását. Vannak, akiknek tényleg nem jó semmi.
  Ez jobb volna? :-)
  A GALAXIS Útikalauz szerint a Szíriusz Kibernetikai Társaság piackutató részlege ,,eszetlen semmirekellők csürhéje, akiket elsőként állít majd falhoz a forradalom"”
 • 28. jóhatudod 2011. március 23. 08:52
  „Szerencse ,hogy ez a legnagyobb gondunk ! Az emberek éheznek viszik a fejük felöl a házat,nincs munkalehetőség de Wi-fi kell az utcára ! Még mielőtt valaki ledorongolna nem a fejlődés ellen vagyok /nekem is van gépem meg "okos telóm / de OTTHOL ! Valaki világositson fel miért is kell a barátságparkban "böngészni" a padon ülve ?? /ott sportolni kellene nem ??/ Külfüldön már bevállt rendszer a állomásokon,de a városokban az un. ne tkávézókkal oldják meg a dolgot !! / Igaz igy a beruházás költségei jelentősen kisebbek és átláthatóak és nem lehet lenyúlni belőle a pártkassza részére !!!”
 • 27. oPTiKa 2011. március 23. 08:30
  „Hehe, Elemér, kiskorodban ejtettek fejre, vagy késöbb? Aki neked akar okoskodni, azért pucoljon WC-t, hogy találkozzon Veled a munkahelyeden? Sejted, hogy ha valamiröl nem tudsz, az attól még létezhet? Tudod, hogy pl. a mobiltelefonok Magyarországon hamarabb terjedtek el, mint nálatok?
  Miböl gondolod, hogy nem lennének képesek szerszámkészítésröl angol-magyar szótárt írni? Ami mondjuk nem lenne nagy hátrány, mert szerszámkészítésben Svájc és Németország még mindig elörébb tart, mint Amerika, szóval inkább német-magyar szótárra van szükség.”
 • 26. elemér 2011. március 23. 01:09
  „Befektetés a jövö. Aztán az se árt ha nyomjátok az angolt és kevesebbet okoskodtok. Aki nekem okoskodni akar, az menjen inkább és pucolja a W.C.-t. Azt szerette volna tudni egy nyugdijas ismerös, hogy hol talál szakszótárt a szerszámkészitéshez. Ezt tanitotta és a szakmában sokminden változott. Azt tanácsoltam neki, hogy ne fáradozzon mert ilyesmi magyarul nem létezik. Aki ma tud az már azt angolul tanulta. Sajnos sok ott a buta ember, aki mindezt nemtudja.;))”
 • 25. antikomcsi 2011. március 22. 21:49
  „Fika, fika, fika!
  Szerencsére csak itt a neten vagytok sokan, az urnánál csak törpe kisebbség vagytok.”
 • 24. Infamous 2011. március 22. 21:40
  „2014-ben a wifi már a múlté lesz...”
 • 23. soci70 2011. március 22. 20:17
  „Az elemér "Ctrl C" és Ctrl V" okoskodó emberke nem kell komolyan venni.Internet a jövök,aki nem tart lépést vele az lemarad.Azok akik meg mindenben csak a rossza látják ,keresik a hibákat. Azok írogatnak ide ostobaságokat , hogy legyenek valakik ITT. Szelektív hulladékgyűjtés az meg fejben dől el akarod vagy nem akarod, ez itt a kérdés.
  Az öreg fater mindig mondta "Teszem amiit mondok és mondom amit teszek" Azt nézd,te mit tehetsz..... ne azt ,hogy neked mit tehetnek...... :)

  üdv Szép estét.”
 • 22. Egyállampolgár 2011. március 22. 19:51
  „Munkanélküliek egyetlen vágya, hogy legyen ingyen wifi.
  Fogadják őszinte gratulációmat itt és ISMÉTELTEN is a 2/3-os "köz"társaság.”
 • 21. elemér 2011. március 22. 19:01
  „Ingyen igy lehet WIFI-t kapni a házban. Ezt a Széchenyi egyetemen is tanulmányozhatják elektromos mérnökök.;))

  http://www.youtube.com/watch?v=EGbzTR_5inw”
 • 20. Dwatson 2011. március 22. 18:11
  „Wolfi 2011.03.22. 10:08
  A szemeteléssel kapcsolatban egyetértek,valóban bunkóság,de bunkóság a jelenlegi 350%-os szemétdíjemelés is,amit a Fideszes vezetésű Győrszol ötölt ki,mindezt úgy hogy szelektíven gyűjtöm a szemetet,és nekem kell a lomjaimat elszállíttatnom pluszpénzért!Ezután senki ne csodálkozzon ha mindenfelé szemétkupacokat fog látni!
  Még jó hogy nem lesznek megszorítások!”
 • 19. Dwatson 2011. március 22. 17:50
  „Rábapatonán is átadták ezt a rendszert évekkel ezelőtt,de sajnos a mai napig sem épült meg!”
 • 18. elemér 2011. március 22. 17:25
  „Idefigyelj <moderálva> én Leo-t személyessen ismerem vagy 30 éve. Tátott szájjal nézik szaktanácsait a T.V.-n a civilizált világban.

  http://www.youtube.com/watch?v=lvDzarJOJNQ”
 • 17. oPTiKa 2011. március 22. 16:58
  „Ha jól emléxem, a városháza mellett és a Baross út elején legalább 6-7 éve müködik az a rendszer, amit most újként el akarnak adni.

  Elemér, Te meg hagyd már abba az angol-térítést. Olyan vagy a kárálásoddal, mint a középkorban egy rossz ortodox katolikus pap. A helyedben nyugdíjasként az internet-technológiáról sem nagyon értekeznék, eléggé látszik, hogy nem értesz hozzá.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonat és Suzuki ütközött Győrszemerénél

Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba azt a 20 év körüli férfit, aki… Tovább olvasom