Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Így szórakoztak Győrben: kirabolták és bántalmazták áldozataikat

Öt és fél, illetve hét és fél év szabadságvesztésre ítélt az első fokon eljáró Győri Városi Bíróság négy szlovákiai fiatalt, akik tavaly novemberben szórakozni jöttek Győrbe, s amikor elfogyott a pénzük, kirabolták és bántalmazták áldozataikat.

Ilovszkyné Dobor Zsuzsanna, a megyei bíróság elnökhelyettese azt közölte csütörtökön az MTI-vel: az összesen 15 ezer forintot zsákmányoló fiatalok védői enyhítésért fellebbeztek, míg az ügyész súlyosbításért.

A bíróság döntése értelmében a másodfokú ítélet megszületéséig fenntartják a négy fiatal előzetes letartóztatását. A vád szerint a fiatalok - pénzük fogytán - autóval rótták a város utcáit, így figyeltek fel két lányra és egy fiúra, utánuk eredtek, az első- és a harmadrendű vádlott a fiúra támadt, míg a másodrendű az egyik lány táskáját próbálta megszerezni.

Amikor a fiú elmenekült, az elsőrendű vádlott elvette a másik lány táskáját. Áldozataikat bántalmazták a támadók, könnyebb sérüléseket okozva nekik. A támadásban nem, de annak kiötlésében részt vett a közelben tartózkodó negyedrendű vádlott. A csoportot a rablás színhelyéhez közel fogták el a rendőrök.

A nem jogerős ítélet szerint az elsőrendű vádlottnak, a fiatalkorú L. Krisztiánnak öt és fél évet kell kétrendbeli, csoportosan elkövetett rablásért és más cselekményekért fiatalkorúak börtönében töltenie, míg a másod- és a harmadrendű vádlottra, Lakatos Erikre és Juhos Istvánra kétrendbeli, társtettesként elkövetett rablásért egyaránt hét és fél év fegyházat szabtak ki. A negyedrendű vádlott, Lipovsky Lukács, akinek bűnsegédségét állapította meg a bíróság, öt és fél éves fegyházbüntetést kapott.

Olvasóink írták

 • 13. lagarder 2011. június 27. 15:22
  „Itt milyen sok hozzaszolas van,mert ciganyokrol van szo.A masik cikkben egy MAGYAR no lopott egy taskat,no ott senki nem irogat.Ejnye-bejnye!”
 • 12. farkasne 2011. június 25. 16:07
  „Igenis, példát kell statuálni, komoly, nagyon komoly büntetéseket kell kiszabni, mert már lassan nem tudunk rendet tenni.
  Egy pld. lakóhelyünkröl: mindenhol parkolási díjat kell fizetni. Fizetünk is, mint a katonatiszt, mert mit lehet tenni, vásárolni, ügyintézni kell. Elénk nagy dölyfösen beáll a kisebbség egyik "szegény" tagja, "S" tipusú Mercédeszével, parkolási díjat nem fizet, beül a pressszóba kávézni, a közterületi felügyelö meg "nem veszí észre" a kihágást.
  Nézem a TV-t, ahol arról beszélnek, hogy tegyen rendet minden roma a házatáján, mert az a kupi, ami ott van, az szégyenletes.
  Kb. 1 % neki is állt valamit tenni, a többiek meg kiültek az udvarra, s nézték a "balekokat", hogy azok melóznak.
  A riporter megkérdezte az egyik kövér széken terpeszkedö egyéntöl, hogy miért nem tesz rendet?
  Én? - kérdezte, én aztán nem. Miért, mit gondol, ki tegye meg, "majd a közmunkások", jött a válasz.
  Hát itt nálunk azért valami nincs rendben, hogy ez egyáltalán elöfordulhat.”
 • 11. elihu 2011. június 24. 12:36
  „A roma, az mindenhol roma, mindegy hogy Felvidéki, vagy Magyarországi. Lényeg hogy nem magyar. Ha pedig bűnözik akkor meg kötelet nekik. Csak azt nem tudom miért ide jönnek? Mintha nem lenne elég dígó itt is!”
 • 10. pgeri11 2011. június 24. 07:45
  „igazmondó 2011.06.24. 06:16
  én meg annyit jegyeznék meg, hogy ez nem a cigókon múlt hogy nem fajult rablógyilkosságba, pusztán félbeszakították őket.”
 • 9. pgeri11 2011. június 24. 07:43
  „Igen, és akkor a rend kedvéért ehhez hozzá kéne fűzni a szőnyegalá söprő szerkesztőknek hogy egy zsigulira való cig*nyról van itt szó. És akkor én meg még örülhetek ha nem jönnek egyből kisavazni innen a kommentet csakmert tényeket mertem állítani... szemét banda
  Ezeknek pedig elrettentésül nyilvános akasztás lenne a helyénvaló! túl sokáig tűrtük már így is a tótföldi söpredék terroizálását, és az otani senkiháziak enek az országnak a nyilvános lejáratását.”
 • 8. igazmondó 2011. június 24. 06:16
  „Nem vitatva a bűnösségüket, annyit megjegyeznék, hogy 7 és fél év FEGYHÁZAT (!!!) gyilkosokra szoktak kiszabni és nem 15 ezret zsákmányoló tizen-huszonéves rablócsemetékre.
  A bírói gyakorlat nem következetes, de hát ez van. Nem kell bíróság elé kerülni és akkor nem kap az ember se sokat, se keveset. Most majd ezek is megtanulják.”
 • 7. nightfall 2011. június 24. 05:39
  „Szlovákiai Roma. Lehet ezt még fokozni ? Lágerbe velük.Idejönnek szórakozni, meg rabolni, verekedni ? Nem börtönbe kéne csukni őket hanem munkatáborba ! Ha dolgozik eszik ha nem akkor éhen döglik !”
 • 6. Túrabakancs 2011. június 23. 23:03
  „elemér! /6/
  A Lakatos valóban magyar név, 20%-ban színtiszta magyar,
  80%-ban pedig roma személyekre utal , igaz ők is magyarok,
  csak hát ugye...”
 • 5. elemér 2011. június 23. 22:33
  „Vajon miért voltak ilyen vadak. Talán nem találták fel magukat Mo.-n, vagy azt képzelték nekik ott mindent lehet ? Mikor a szájukat kinyitották már látszott hogy honnan valók ? Lakatos név egy szintiszta Magyar név.
  Nézd csak meg a Youtube-n.”
 • 4. Túrabakancs 2011. június 23. 22:06
  „Nem tudom ki hogy van vele, de nekem az a Lakatos név nagyon nem tetszik...
  Szerencsére egyre súlyosabb büntetéseket alkalmaznak a bírók ezekben az ügyekben
  mostanában, láthatóan a liberális mindent megengedő bírói ítélkezés kezd háttérbe
  szorulni. Ez az igazán visszatartó erő, nem a szép szavak, az utóbbiak egy lejárt
  szavatosságú gondolkodás melléktermékei voltak.”
 • 3. Lókupec 2011. június 23. 20:44
  „megérdemlik”
 • 2. kovacsne24 2011. június 23. 19:02
  „Igen. most hozzá szeretnék szólni!

  Gratulálok. a táskátletépők és kukagyújtógatók elfogásához, és pédás itélethozásra.
  otthon nem találnak elfoglaltságot, idejönnek szórakozni, fákat kitekerni, padokat össszetörni,
  zálogházat kirabolni, s lehetne még sorolni.

  Még egyszer köszönet Mindenkinek, akik ezt véghezvitték, rács-mögött a helyük, ezeknek az unatkozó
  emberkéknek.

  kné24”
 • 1. kamikaze 2011. június 23. 18:59
  „legközelebb talán nem jönnek ide bűnözni!!!meg remélem örökös kitiltás az országból!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várólisták helyett – a betegek inkább fizetnének az MR- és CT-vizsgálatokért

Győrben és Debrecenben kell a legtöbbet várni az MR-és CT-vizsgálatra, amely elérheti a 2-6 hónapot… Tovább olvasom