Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Így használja a Dunakapu téri mélygarázst! - Hasznos infók nem csak kezdőnek

A győri Dunakapu téri mélygarázs szombat reggel 8 órától használható. A kék gombot nyomja meg és kapja a jegyet.
A Dunakapu mélygarázs használata

A győri Dunakapu téri mélygarázs június 13-án (szombat) reggel 8 órától használható.

Bejárata a Bástya utca tér felőli oldalán található, erről az utcáról közelíthető meg. A kiépített lejáró vonalát követve jutnak el a járművezetők a bejárati sorompóhoz. Baloldalon, a terminálhoz húzódva a terminálon található, kék színű villogóval ellátott gomb megnyomásával kérhetnek jegyet. A jegy elvétele után a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik. A jegyre a rendszer automatikusan felírja a jármű rendszámát, ami egyszerűsíti majd a kihajtást.A mélygarázs szintjein található szabad parkolóhelyek száma és iránya a födémről lógó elektronikus kijelzőkről leolvasható. Így a közlekedők már a bejáratnál látják, hol számíthatnak szabad helyre. Az egyes szinteket eltérő színű falak is jelzik: a behajtási szint P1 - zöld; alatta P2 - sárga; legalsó P3 - kék.

A parkolóhelyek feletti fénypontok zöld jelzése a szabad parkolóhelyet, míg a piros jelzés a foglalt vagy bérlet parkolóhelyet mutatja. Amennyiben a lámpa pirosan világít, de mégsem áll alatta autó, bérletes helyről van szó.

Ha leállította járművét egy szabad parkolóhelyre, húzza be a kéziféket, az ajtókat és ablakokat gondosan zárja be! FONTOS: A bejáratnál kapott jegyet vigye magával! A mélygarázs gyalogos bejárati ajtói kívülről csak érvényes jeggyel nyithatók! De ezzel a jeggyel nyithatóak a bejárati, vagyis P1 szinten található wc-k is.

A mélygarázst liftek vagy a lépcsőházak használatával hagyja el, ezek helyét nagy EXIT feliratok jelzik. Az ajtók mellett felirat jelzi, hogy melyik kijárat hová vezet. Az egyiken a Bástya utca-Teleki utca kereszteződésébe, a másikon a Dunakapu tér 6. szám alatti épület, az úgynevezett Delikát ház földszintjére lehet kijutni.

Visszaérkezéskor a mélygarázs bejárati ajtaja mellett található ajtónyitó terminál jelzett nyílásába kell a jegyet csúsztatni, a visszajelző lámpa zöldre vált, a zár kinyílik. Az ajtó ezt követően kézzel nyitható.
Mielőtt járművéhez megy, a bejáratnál található fizető automatáknál kell kiegyenlítenie a parkolási díjat. Fizethet érmével vagy bankjegyekkel, a fizető automaták közül a jobb oldalt elhelyezkedő bankkártyás fizetésre is alkalmas.

• Csúsztassa a jegyet a jelzett nyílásba, majd az automata kijelzőjéről olvassa le a fizetendő díjat. Fizessen a készüléken feltüntetett érmékkel és/vagy bankjegyekkel, vagy az arra alkalmas készüléknél bankkártyával! (A készülék 10, 20, 50, 100, és 200,- forintos érméket és 500, 1000, 2000, 5000, valamint 5000 forint feletti díj esetén 10000,- forint címletű bankjegyeket fogad el) Vegye el a jegyet és a visszajáró pénzt! Igény esetén a megfelelő gombbal kérjen fizetési igazoló szelvényt.

FONTOS: A fizetéstől számított 15 percen belül el kell hagynia a mélygarázst. Ennél hosszabb idő esetén a többlet parkolás díját szintén az automatánál kell megfizetnie. Ha valaki elveszíti a jegyét, az automatánál úgynevezett „elvesztett jegyet" válthat, ennek ára 5000 forint.

• Fizetés után a járművel a kijárati sorompóhoz hajthat. A kijárat irányát a falakon elhelyezett táblákon nyilak jelzik. A mélygarázsban rendszám felismerő rendszer működik. Amennyiben érvényesített jegyéhez tartozó rendszámának leolvasása sikeres, jegyét nem szükséges becsúsztatni a kijárati terminálba, mert a sorompó automatikusan felnyílik. Ha a rendszám leolvasása sikertelen, a jegyet csúsztassa a jelzett nyílásba. Az érvényesség ellenőrzése után a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik. A járművel a Bástya utca-Teleki utca sarkára érkezik, jobbra fordulva, a Teleki utcán haladhat tovább.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DK: tiltakozás a kinevezés ellen

Tovább olvasom