Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Idősekre támadt a rabló

Győr - Kerékpárosokra támadt s elvette értékeiket a szlovák H. Róbert Győrben, aki előzetesben várja ügye lezárását. A férfi rablás miatt korábban már ült börtönben. A rendőrség azonban további sértettek jelentkezését várja.
Győrben, a Szauter utcában haladt egy 89 éves kerékpáros október 8-án délután, a nádorvárosi köztemetőbe igyekezett. Kezében vitte a sírra szánt virágot, amikor egy, az út szélén guggoló férfi mellett ment el, az rászólt, hogy adja neki a virágját. A támadó választ sem várva hátulról megfogta a bicikli csomagtartóját, így kényszerítette megállásra az idős férfit. Ezt követően mint régi ismerőst kezdte ölelgetni a sértettet, akit annyira szorított, hogy az nem tudott szabadulni. Amikor az „útonálló" végül elengedte és elszaladt, az idős ember akkor vette észre, hogy hiányzik a pénztárcája.

Az elkövetéssel gyanúsított 31 éves, szlovák állampolgárságú H. Róbertet egy szemtanú segítségével fogta el a rendőrség. A győri kapitányság bűnügyi osztályvezető-helyettese, Szabó György alezredes elmondta, több hasonló módszerrel elkövetett rablás és más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetésénél leírt személyleírás illett a gyanúsítottra. Ezeket folyamatosan ellenőrzik a nyomozók, egy rablási kísérlet elkövetőjeként már gyanúsították is H. Róbertet. Ebben az ügyben 60 éves a sértett, akit szeptember 27-én délután a Bartók Béla úton támadott meg a férfi, a járdáról hátulról meglökte a kerékpárjával, majd a falhoz nyomta és felelősségre vonta, hogy nem tud közlekedni. Közben a megtámadott nyakát szorongatva kivette a zsebéből a pénztárcáját a benne lévő 500 forinttal és irataival együtt.

A gyanúsítottat egy 2005 augusztusában elkövetett rablásért Esztergomban 3 év börtönre ítélték, ahonnét tavaly decemberben feltételesen szabadult. A győri bűnügyi osztály további sértettek jelentkezését várja.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. október 19. 12:13
    „Azok jelenezzenek, akiknek van internetje és, azt még nem rabolták el! Persze, ha egyéb értékeiktől már megfosztották akkor hiába is jelzi a rendőrségnek Ők nem avatkozhatnak be, ha nem egy csóró, hanem e rendszer védelmezettjei fosztották ki!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tető kész, a csempét Fejérből küldték

Győr - Három infarktuson és egy szívátültetésen van túl, mégsem kizárólag magáért, hanem az első… Tovább olvasom