Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Idősek is elkezdhetik az e-learninget

Interneten keresztüli ingyenes tanulási lehetőséget kínál nyugdíjasoknak a Széchenyi István Egyetem. Nem csak azok élhetnek a lehetőséggel, akik nyugdíjas-egyetemi előadásokra jártak, így többtucatnyian már szorgalmasan e-learningeznek is.
Interneten keresztül lehetnek egyetemisták idősek címmel május 14-i számunkban már írtunk arról, hogy a Széchenyi- egyetem elektronikus távoktatására jelentkezőknek csak számítógépre és internetre van szükségük és bővíthetik informatikai, szeptembertől pedig pénzügyi tudásukat is. Az időseknek dolgozták ki a tananyagokat, de mindazoknak nyitott ez a képzési forma, akiknek e téren kevés az ismeretük.
Egyelőre két tananyag elérhető.

Mátay Zsuzsanna nyugdíjasként nyáron is tanul, az internet révén csatlakozott az egyetem képzéséhez. Fotó: Mészáros Mátyás
Mátay Zsuzsanna nyugdíjasként nyáron is tanul, az internet révén csatlakozott az egyetem képzéséhez. Fotó: Mészáros Mátyás

Az elektronikus távoktatási rendszer használatát oktató kurzusra harminckilencen jelentkeztek eddig, az elektronikus távoktatás tanulásmódszertanára pedig harmincheten. Erről dr. Kovács Miklós egyetemi docens beszélt lapunknak és elmondta, szorgalmasan nézegetik a leckéket a nyugdíjasok, viszont kevésbé aktívak a fórumokon, ahol véleményüket oszthatják meg egymással. Eddig a docenshez sem érkezett levél, de azt javasolja a tanulóknak, ha elakadnak, bátran kérdezzék. Biztatja olvasóinkat is: jelentkezzenek, mert egyszerre sokkal többen is tanulhatnak ezzel a módszerrel. Az interneten, az nye.sze.hu oldalon, az „Elektronikus tanulás" feliratra kattintva találnak tájékoztatást a regisztrációról.

– Tudom, hogy érdemes továbbfejleszteni az internet terén a tudásomat, mert számos praktikus előnyt jelent a használata a mindennapokban a mi korosztályunknak is. Ennél jobb lehetőség erre aligha adódna, mert épp olyanoknak állították össze a tananyagokat, akik nem születtek bele a számítógépek világába. Ráadásul saját tempómban haladva akkor foglalkozhatok a tanulnivalóval, amikor kedvem van hozzá. Szeretek is számítógépezni és szinte minden témában kíváncsi vagyok az újdonságokra – mondta el a Kisalföldnek Mátay Zsuzsanna, az egyik nyugdíjas, aki jelentkezett az egyetemi távoktatásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leválasztani a vitát Szigetközről

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom