Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Idén először kötelező az írásbeli felvételi

December 8-ig kell beadni a felvételire való jelentkezéseket Győr valamennyi középiskolájába.
Rohamosan közeleg a 8. osztályos tanulóknak a pályaválasztás a következő tanévre. A legfontosabb teendőket gyűjtöttük össze időrendi sorrendbe.

December 8. a felvételi eljárást megelőző írásbeli vizsgára történő jelentkezés. Eddig az időpontig kell megküldeni egy, a tanuló által kiválasztott középiskolába az írásbeli vizsgán való részvételi szándékot a tanulói jelentkezési lapon. Egy tanuló csak egy lapot tölthet ki, melyet az általános iskola továbbít a középiskolába.

A felvételi vizsga lényege, hogy a tanulónak a felvételi eljárás során csak egy írásbeli felvételi vizsgán kell megjelennie, melynek eredményét minden középiskola elfogadja, amelyik a felvételi tájékoztatójában kötelezőnek írta elő az írásbeli vizsgát. Az önkormányzat által fenntartott középiskolákban, ahol az érettségi vizsgára történik a felkészítés, ott idén először mindenhol kötelező az írásbeli felvételi vizsgán való részvétel, kivéve a három művészeti középiskolát (Kovács Margit Iparművészeti Szakközépiskola, Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola és a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola). Ezekben az iskolákban külön művészeti (zene-tánc-rajz stb.) felvételi vizsgák lesznek a jelentkezőknek.

Január 27-én délelőtt tíz órakor írják a tanulók a felvételi vizsgát. Igazolt távollét esetén február 1-jén délután két órakor pótolhatják. Mindkét esetben fél órával korábban kell megjelenni. A vizsgára mindenki vigyen magával egy fényképes igazolványt (diákigazolvány, útlevél stb.), két darab tollat, vonalzókat. (Eddig nem engedélyezték a számológép használatát.) Az írásbeli vizsga két részből áll: matematikából és magyar nyelv és irodalomból. Időtartama 2 x 45 perces, közte negyed óra szünet. A vizsgán tájékoztatják a jelentkezőket arról, hogy a kijavított dolgozatokat mikor, hol lehet megtekinteni, az esetleges észrevételeket megtenni.

Ekkor adják át az értékelő lapokat is. Ha lehet, a jelentkező a szülővel együtt jelenjen meg. Az értékelő lapokról az általános iskola hiteles másolatot készít annyi példányban, ahány írásbeli felvételis középiskolába jelentkezik a tanuló, és azt csatolja a középiskolai jelen tkezési lapokhoz.

Az értékelő lapok átadása és a dolgozatok megtekintése február 9-ig megtörténik. Február 16. a középiskolai jelentkezési lapok beérkezése a középiskolákba, illetve a tanulói adatlapok (ezen történik a kiválasztott középiskolák rangsorolása) megküldése a felvételi központnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba kerültek a szerződések

A győri közgyűlés gazdasági bizottsága a következő ülésén vizsgálni fogja az összes olyan… Tovább olvasom