Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Hétvégére fel! Szemezgess a megyei programokból

Gyűjts ötletet a hétvégi szabadidő eltöltésére, szemezgess a hétvégi megyei programok közül!

Balf

November 17., szombat

Balfi Idősek Napja
Jószef Attila Művelődési Ház

A IX. Idősek Napján ünnepi köszöntőt mond: dr. Varga Mária, a részönkormányzat elnöke. A rendezvényen színvonalas műsorral, vacsorával, zenével, tánccal várják a vendégeket. A nem balfi nyugdíjasok számára vacsorát csak térítés ellenében tudnak biztosítani a szervezők. Kezdés: 16 óra

Csorna

November 17., szombat

17. Egészségnap
Hunyadi János Gimnázium

9.30-tól elsősegély bemutató gyakorlási lehetőséggel a Kapuvári Mentők egyesülete segítségével. 10 órától a prosztata megbetegedései és a női vizelettartási problémák témakörökben tart előadást Dr. Korányi László urológus főorvos, a soproni kórház mb. igazgatója. 9 órától különböző szűréseken vehetnek részt az érdeklődők.

Fertőszéplak

November 17., szombat

Fényedben járok

A Misericordias Énekkar és Zenekar szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2011. november 17.-én szombaton este 18 órára a Fertőszéplaki Művelődési Házba FÉNYEDBEN JÁROK című zenés verses estjére.

Meghívott vendégek: Bors Anikó előadóművész, Gégény István zeneszerző, Pipó József zeneszerző
A belépés ingyenes.

Győr

November 17., szombat

Cini-cini muzsika
Vaskakas Bábszínház

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra.

Cini-cini muzsika, táncol a kis Zsuzsika, meg a tücsök koma, meg a katica. Csörögnek a kishalak, csattognak a kiskacsák, lovacska nyerít, patkója dalol.

Minden, minden muzsikál ebben az apróknak szóló játékban!

Aprók Színháza
Vaskakas Bábszínház

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra.

MOKKA Alkotóműhely
Gyermekek Háza

Mesebeli növények, titkos kertek -MIÉRT APRÓ SZEMŰ A RIZS? MIÉRT SZENT A FIKUSZ?

Képzőművészeti gyerekfoglalkozás. A komplex foglalkozás célja, hogy a különleges és legendás növényekkel, varázsfüvekkel, csodatévő virágokkal, gyógynövényekkel, szimbolikus fákkal és növényi szimbólumokkal foglalkozzunk, játszunk, meséket hallgassunk, énekeljünk, közösen gondolkodjunk, kézműves tárgyakat alkossunk, kísérletezzünk.
A programot 5-10 éves gyerekeknek ajánljuk!
Részvételi díj: 1.000 Ft/fő/alkalom.

Természetes Egyensúly - ingyenes testösszetétel mérés
Leier City Center

Gyere el az ingyenes Természetes egyensúly előadásunkra, és tapasztald meg magad, hogy van kiút, létezik egészséges diéta és szenvedés nélküli fogyás!

Mozdulj ránk! 2.
PARK Fitness Club

A PARK Fitness Club másodszor rendezi meg MOZDULJ RÁNK! 2. néven őszi fitnesz nyílt napját.

Egész nap ingyenes edzésekkel várjuk a hozzánk látogatókat.

Délelőtt vércukor- és testzsír mérés lesz, a Játszóházunkban pedig arcfestő várja a gyerekeket. Ami még fontos, hogy a Játszóház a fitnesz edzésen részt vevő vendégeink gyermekeinek, az edzés ideje alatt délelőtt ingyenes, délután fél áron lesz. A délutáni edzéseken, immár sokadik alkalommal Dj.-k és Conga Show is lesz.

Paul Pörtner: Hajmeresztő
Győri Nemzeti Színház, Kisfaludy-terem

Ugye ön is érezte már úgy, hogy szívesen megváltoztatta volna egy történet befejezését? Filmeket nézünk, könyvet olvasunk, színházba járunk és olyan kevés önállóságot kapunk! Most itt a lehetőség! Paul Pörtner bűnügyi társasjátékra hívja önöket. A Hajmeresztő című krimiben beleszólhatnak a nyomozásba.

Az önök segítségére lesz Rosetti felügyelő, aki minden tudásával igyekszik Isabel Czerny rejtélyes gyilkosának nyomára bukkanni. A helyszín egy fodrászszalon. Az áldozat egy zongoraművésznő. A gyanúsított? Szinte mindenki. És, hogy ki a gyilkos? Azt csakis ön tudhatja.

Jótékonysági és családi nap az árva állatokért
Győr Plaza

Örökbe fogadható kutyák a helyszínen és cicaalbum. Egész délután kézműves foglalkozások és arcfestés. Adománygyűjtés a Győri állatmenhelynek. Bemutatkozik az Angyal Egylet.

Szórakozóhelyek

Club Vertigo
Ladies Free - Zenél: Marcee, Balage, Slim, Smartie. Belépő csak fiúknak, egész éjjel 1700.- Ft.

Mamma Mia
Vide disco, zenél: Dj hubik

Virgin
Favorit Karaokre, kezdés: 21:00

November 18., vasárnap

Kosárlabda női magyar bajnokság
Egyetemi Sportcsarnok

Hat-Agro Uni Győr - Atomerőmű KSC Szekszárd
Kezdés: 18 óra
Belépőjegy ára: 500.- Ft a helyszínen

14 év alatti gyermekek és nyugdíjasok a mérkőzést ingyenesen látogathatják.

Bigyó Baba
Vaskakas Bábszínház

Bábos, tárgyanimációs élőjáték Pierre Gripari meséi nyomán. Videóelőzetessel.

A történetről: Párizsban, a Szajna partján, a Broca utcában fura figurák élnek. Said papa a fiával és leányával Bachirral és Nadjával. S ott lakik velük Bigyó, a mindent látó baba, és Molette Rúzs a vén banya. Az ő mulatságos, kalandos történetüket meséli el a játék.

Tóték
Győri Nemzeti Színház

A Bábonyban, hegyvidéki nyugalomban élnek Tóték, akik a falu félbolond postásának legnagyobb örömére négyen vannak. Egy szép nap beállít a fronton harcoló fiuk parancsnoka, Varró őrnagy, hogy náluk töltse kéthetes szabadságát.

Ettől kezdve mindenestül felfordul a tűzoltóparancsnok; Tót, felesége; Mariska és leányuk; Ágika élete. Szokásos napi rutinjuk helyett, a kilenc hónapos frontszolgálat során idegbeteggé vált őrnagy kedvét keresve reggeltől estig, majd estétől reggelig dobozolnak.

Tóték a józan ész határait feszegetve mindent megtesznek, hogy a fiuk az őrnagy jóindulatának köszönhetően megmeneküljön a szenvedéstől. Ám a falu postásának jóvoltából még csak nem is sejthetik, hogy áldozatuk mennyire hiábavaló.

Mosonmagyaróvár

November 17., szombat

Robin, a hód
Mosonmagyaróvár Flesh Károly Művelődési ház

Robin, a hód - rendhagyó természetvédelmi mesejáték. A darab "él", a közönség igazítja, a reakciók befolyásolják.

Az előadás több dolog miatt is különleges: az angolszász hagyományok, az ottani, több száz évvel ezelőtt kialakult színházi megjelenések része volt például az, hogy a nézőtér egyfajta "küzdőtérként" működött, és a felnőtt előadások közönsége is együtt élt a darab szereplőivel. Bele is szólhattak akár a műbe. Ezt a mai világban "interaktív" gyerekelőadásnak aposztrofálják.

A darabhoz a bábokat Kemény Henrik 2006-ban készítette el, ezt követően nem alkotott többet, csak az addig már játszott életművét mutatta be tavalyi elhunytáig.
Az előadással az ő munkássága előtt is tisztelgünk.

Robin, a hód szerepében egy nemzetközileg is ismert környezetvédő humorista, a fák utazó nagykövete, a (BoBDoB) művésznéven játszó színész ölti magára a mesélő hód jelmezét, közkedvelt állatkarakterek együttműködésével, valamint Kemény Henrik utolsó, saját készítésű bábjainak segítségével, és nem utolsó sorban Katona László bábművész közreműködésével tanít, nevettet, és mesél.

Az óvodás és kisiskolás csoportok jelentkezését november 23-ig várjuk.

Belépőjegy: 500 Ft

Cselley Ház
Hosszú őszi-téli esték a Múzeumban

A Hansági Múzeum a kukorica motívuma köré épülő, zenetörténeti bemutatóval egybekötött tárlatvezetésre és kézműves foglalkozásra invitálja Önöket. A díjtalan programra szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

- 15 óra Kukoricafosztás és morzsolás, közben mesét mond Palenik József
- 16 óra Citeramuzsika: Horváth Krisztina népzenész
- 17 óra Székely Zoltán művészettörténész: Szép menyecske a poros úton. Népi életképek a Gyurkovich- gyűjteményben (tárlatvezetés)
- 17 óra Kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak
- 18 óra Puliszkafőzés és kóstolás
- 19 óra Táncház a Lajta Néptáncegyesülettel

Faház
Wittmann Antal Park

Fellép a Compact Disco. Kezdés: 22 óra, belépő: 1000.- Ft.

MOZI
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ

MAGIC BOYS
November 17-18. szombat-vasárnap 18 óra
magyar-angol-kanadai vígjáték, 90 perc
16 éven felülieknek! rendező: Koltai Róbert, szereplők: Pindroch Csaba, Szabó Győző, Vinnie Jones, Michael Madsen, Tamer Hassan, Mark Phelan, Jamelia Niela Davis, Tompos Kátya, Koltai Róbert, Hujber Ferenc, Nagy Sándor, Barabás Nikolett

BABABÖRZE
November 18. vasárnap 8-12 óra
FEHÉR LÓ KÖZÖSSÉGI HÁZ
Bababörze lesz, amelyben lehetőség van a szükségtelenné vált, kinőtt babaruhák, gyerekkocsik stb. cseréjére, vételére.

Nagycenk

November 17., szombat
Hársfa Néptánc fesztivál

Sopron

November 17., szombat

India Nap

15.30-tól Hennafestés, indiai carrom játék, gyerekfoglalkozások, indiai mesekuckó, bollywoodi filmek, egzotikus fűszerpiac és indiai teaház.
Juhász Balázs "Álmom India" című fotókiállítása

17.00: Gauri Shankar Gupta, India magyarországi nagykövete és Dr Fodor Tamás, Sopron polgármestere megnyitja a kiállítást és a programot.

17.30: "Govinda éneke" - Odisszi indiai táncelőadás Túri Virág Réka és a Parvati Tánccsoport előadásában.

November 18., vasárnap

Irish Dance Tornado

Catherine Gallagher's Irish Dance Tornado szuperprodukciója 2012. november 18-án (vasárnap) Sopronban, a GYIK Rendezvényházban.

Írország Nemzeti Bajnoka egy fantasztikus új show-t hoz el a hazai közönségnek, akik akár saját maguk "ellenőrizhetik", hogy a géppuskalábú táncosok valóban tizenötöt koppantanak-e lábukkal másodpercenként!

Gyönyörű fellépő ruhák, fergeteges ritmus, új modern, koreográfiák, és akár önálló koncerttel is felérő élő zenekaros ír dallamok. Catherine Gallagher új táncműfajt teremtetett, amely egyszerre őrzi az ír sztepptánc hagyományait, de közben mégis modern és megújult.

A TORNADO, nevének megfelelően magába "szippant" és összetársít sokféle stílust és műfajt, legyen az akrobatikus tánc, vagy balett, egy különleges, kihagyhatatlan kulturális élményt ígérve!

Jegyek kaphatók: GYIK Rendezvényház

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatok világnapja Győrben - fotók, videó

Nézze meg Győrben, az állatok világnapi rendezvényen készült fotós, videós összeállítást! Tovább olvasom