Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Hétfőtől épül az Új Bácsai út

Jövő hétfőn végzik el hivatalosan az első kapavágást a győri Új Bácsai úton, aminek kiépítésére november közepén zárult le a pályáztatás.

A beruházás mintegy 1,1 milliárd forintba fog kerülni, s a remények szerint megoldja a régi Bácsai út forgalmi problémáit.

Ma az építőiparban néhány nap nem számít késedelemnek, főleg, ha csak a beruházás kezdete késik, míg a befejezési határidőt egyébként betartják. Ezt azért szögezzük le, mert az októberi munkakezdés helyett másfél héttel ezelőtti időpontot jelöltek meg az illetékesek az Új Bácsai úttal kapcsolatban, ez csúszott át erre a hétre, amikor is a fák kivágásával megkezdte a munkát a nyertes Magyar Aszfalt Kft. Ottófi Rudolf alpolgármester elmondta: a látványos földmunkákat jövő héttől végzi a kivitelező és hétfőn délután két órakor a polgármester a lakókat is várja a hivatalos ˝nyitásra˝.

Hétfőtől gépek dolgoznak itt és a tervek szerint augusztusra elkészül az új út. Fotó: H. Baranyai Edina
Hétfőtől gépek dolgoznak itt és a tervek szerint augusztusra elkészül az új út. Fotó: H. Baranyai Edina

November közepéig nem volt érvényes a közbeszerzési eljárás, 13-án a polgármesteri hivatal aláírta a szerződést a győztessel. Régóta húzódó problémája ez a városnak, az Új Bácsai úttól azt remélik, hogy jelentősen csökkenti a forgalmat a rendkívül túlterhelt és rossz állapotban lévő – egyébként állami fenntartású – régi Bácsai úton, amelynek jelenleg nincs alternatívája baleset vagy dugó esetén. A munkálatokat már az előző, szocialista városvezetés is szerette volna elkezdeni 2006-ban, emiatt a közgyűlés az akkor a Nádor aluljáróra felvett hitelből megmaradt pénz egy részét erre a fejlesztésre szánta. Csakhogy senki nem számolt azzal, milyen nehezen sikerül megvásárolni a nyomvonalba eső területeket a több mint száz tulajdonostól. Ráadásul a tervek Natura 2000 természetvédelmi területet is érintenek, így külön környezetvédelmi hatástanulmányok készítésére volt szükség.

A tervek szerint az új út mellé zajvédő fal kerül, s körülbelül 28 ezer négyzetméteres, burkolt felületen autózhatunk majd a régi Bácsai úttal párhuzamosan. A közvilágítási hálózatot 1300 méteren kiépítik. S ha az első kapavágás késik is, a város reményei szerint augusztus végére elkészül a beruházás.

Olvasóink írták

  • 2. xkutya 2009. december 08. 16:55
    „ez engem is érdekelne! Reméljü jó lesz és nem kell utána feltúrni ezért azért! Sok sikert!”
  • 1. Irwine 2009. december 05. 11:14
    „A végleges nyomvonalról és a kapcsolódó úthálózatról, egyéb beruházásokról hol lehet többet megtudni??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei karácsonyi üdvözlet UNICEF lapon

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az idei évben is a hivatalos karácsonyi üdvözleteit UNICEF… Tovább olvasom