Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Heten kaptak díjat Győr-Moson-Sopron megye szolgálatáért

A közszolgálati, egészségügyi és környezetvédelmi tagozat díjait adták át.

A megyei közgyűlés 2002-ben Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért-díj alapításáról és adományozásáról döntött.

Ennek értelmében a díj 12 tagozatban (kulturális, közoktatási, egészségügyi, közszolgálati, ifjúsági, szociális, védelmi és rendészeti, környezetvédelmi, területfejlesztési, sport, sajtó, gazdasági) adható ki, a megye érdekében kiemelkedő munkát végző személyek tevékenységének elismeréseként.

A közszolgálati, egészségügyi és környezetvédelmi(természetvédelmi) tagozat díjait Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke adta át szerdán.

 Balról jobbra dr. Kovács Béla megyei főjegyző, Horváth Gábor, Tarcsainé Varga Anna, Légrády Gábor, Pásztor Katalin, dr. Gábriel Erzsébet, dr. Gelencsér Gyula, Tárkányi istvánné dr. Takács Julianna, K
Balról jobbra: dr. Kovács Béla megyei főjegyző, Horváth Gábor, Tarcsainé Varga Anna, Légrády Gábor, Pásztor Katalin, dr. Gábriel Erzsébet, dr. Gelencsér Gyula, Tárkányi istvánné dr. Takács Julianna, Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke

Az egészségügyi tagozat díjazottjai:


Dr. Gábriel Erzsébet, háziorvos, Győr

Gábriel Erzsébet a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát. Először a Győr-Moson-Sopron Megyei KÖJÁL-nál élelmiszer-egészségügyi felügyelőként kezdett dolgozni, rövid idő múlva a Megyei Kórház II. számú belosztályán lett alorvos. A belgyógyászati szakvizsga megszerzése után adjunktusi, majd főorvosi címet kapott, rövid ideig megbízott osztályvezetőként is dolgozott.

1987-ben a megyei rendelőintézet állományába került, majd 1992-ben vállalkozó háziorvos lett az egyik Marcalváros I.-i (Lajta u. 36. sz.) körzetben. Hamarosan a háziorvosi szakvizsgát is letette, azóta is rendszeresen vesz részt szakmai továbbképzéseken. Aktív tagja a Magyar Orvosi Kamarának. Betegei megbíznak benne, szeretik és tisztelik szakmai tudásáért, humánus emberi tulajdonságaiért.


Dr. Gelencsér Gyula, háziorvos, Csorna

Somogyországban született, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett és került Győr-Moson-Sopron megyébe, a Rábaköz szívébe. 1967. január 01-től a Csornai Kórház Rendelőintézeti egységnél körzeti orvos, 1991-től vállalkozó háziorvos. A kezdetekben vegyes körzetet látott el, majd a várossá alakulás után felnőtt háziorvosként és üzemorvosként is tevékenykedett. Mellékállásban, háziorvosi munkája mellett három évig Városi Főorvosként, majd másfél évig Városi Tiszti főorvosként is dolgozott. Ma aktív nyugdíjasként, teljes munkaidőben háziorvos. 50 éve a Magyar Vöröskereszt aktív tagja. Munkáját nagy odaadással, biztos szakmai tudás birtokában, betegei megelégedésére végezte és végzi ma is. Kollegialitása, segítőkészsége példaértékű. Csornán nagy megbecsülésnek örvend.


Tárkányi Istvánné Dr. Takács Julianna, háziorvos, Darnózseli

Dr. Takács Julianna a pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd a szekszárdi Kórházban kezdett dolgozni, ahonnan pályázat útján került 1992. május 1-jén Darnózselire. A község életébe nagyon gyorsan beilleszkedett. Mára egy önerejéből kialakított, XXI. századi rendelőben várja betegeit. A 10 éves kórházi munka eredményeként nagyon komolyan vette és veszi a megelőzést, így több szűrőprogramot is indított. A fiatalok körében a kosárlabda és a futás népszerűsítése érdekében is rendkívül sokat tett. A vöröskeresztes aktivistákkal együttműködve pedig évente 3 véradást is tartanak a településen. Dr. Takács Julianna a közéletben is aktív szereplő. Alapítója és aktív tagja a "Baráti Társaság Darnózseliért Egyesület"-nek. Aktív segítője, szervezője és közreműködője a települési programoknak. Szociális érzékenységét bizonyítja, hogy aktívan részt vett mind a borsodi és mezőörsi árvízkárosultak, mind a vörösiszap károsultjainak megsegítésében, valamint a kárpátaljai és erdélyi testvértelepülések számára szervezett gyűjtésekben is.


Dr. Takács Julianna az elismeréssel együtt járó pénzösszeget felajánlotta a "Baráti Társaság Darnózseliért Egyesület"-nek,  ez a gesztus csak tovább bizonyítja a lakóhelye iránti elkötelezettségét.A környezetvédelmi (természetvédelmi) tagozat díjazottjai:Horváth Gábor, biológus mérnök, szennyvíztechnológus

1994-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán, biológus mérnökként. A Horváth Gábor Környezetmérnöki Kft 2008-as megalapításáig eltelt évek alatt dolgozott technológusként,

tudományos munkatársként, egyetemi tanársegédként, majd szennyvíz-technológusként kamatoztatta tudását és szerzett szakmai tapasztalatokat.

2008 óta a Horváth Gábor Környezetmérnöki Kft ügyvezető igazgatójaként, működő szennyvíztelepek problémáinak feltárásával és költséghatékony megoldások keresésével foglalkozik. Elsődleges szempontja, hogy egyszerű, jól irányítható rendszert tervezzen. Ezen fejlesztések korábbi üzemi tapasztalataira épülnek. Emellett új technológiák kifejlesztésével is foglalkozik, jól karbantartható, megbízható rendszerek kifejlesztésére törekszik. Szennyvízként keletkező anyagokból olyan terméket állít elő saját technológiával, ami hatékonyan felhasználható szennyvíztisztító telepeken. Ezzel az egyik helyen felesleges, a környezetre káros anyag a másik helyen, mint értékes anyag hasznosul és vált ki előállított termékeket.Légrády Gábor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal GYMS Megyei Kirendeltségének vezetője


Légrády Gábor magas színvonalon látja el a megyei hivatal szervezetének kiépítését, a társintézményekkel való kapcsolattartás kialakítását, munkatársainak felkészítését az új feladatokra.

A megyei gazdálkodók számára hasznos segítséget nyújt a különböző támogatási jogcímek igénybevételével, az új támogatási feltételrendszer követelményeinek megismertetésével kapcsolatban. Nagy szakmai tudással végzi az Agrárkörnyezet-gazdálkodási Programok népszerűsítését. A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság-tudományi Karának előadójaként a környezettudatos gazdálkodás fontosságára hívja fel hallgatói figyelmét. Előadásaival a megyei gazdák számára is hasznos információkat nyújt a környezet megóvása érdekében. Az agrárgazdálkodással kapcsolatos változásokról szakmai fórumokon tájékoztatja az érintetteket, mindig hangsúlyozva, hogy a földeken nem csak gazdálkodnunk kell, hanem meg kell védenünk azokat a káros hatásoktól is.Közszolgálati tagozat díjazottjai:Pásztor Katalin, a Veszkényi Közös Önkormányzati Hivatal körjegyzője

Pásztor Katalin iskolái elvégzése után agrár-mezőgazdasági területen kezdte pályáját, majd 1991-ben került a Kapuvári Polgármesteri Hivatalba, itt munkájához kapcsolódva 1995-ben elvégezte az Államigazgatási Főiskolát. Pályáját innen kezdve jegyzőként folytatta, többek között Vitnyéden, Baboton, Himodon, Szárföldön, Agyagosszergényben és Fertőendréden. 2013. év január 1-étől a Veszkényi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője. Munkáját elhivatottsággal, magas szakmai tudással és empátiával végzi, megszerzett tapasztalatait és emberi tulajdonságait önzetlenül fordítja a települések lakóinak segítésére, támogatására.


Tarcsainé Varga Anna, vezető főtanácsos, Farádi Polgármesteri Hivatal vezető főtanácsosa

A győri Közgazdasági Szakközépiskola Pénzügyi Tagozatán megszerzett érettségit követően 1973. augusztus 1-jén a Győr Városi Tanácsnál kezdett el dolgozni. 1991-ben házasságkötése révén Farádra költözött. 1993-ban - Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalából - áthelyezéssel került - a 1992-ben önállóvá vált Farád község újonnan létrehozott Polgármesteri Hivatalához.

2006. elejétől Farád-Sopronnémeti Körjegyzőség alkalmazásában állt, 2013. március 1-től a Farádi Közös Önkormányzati Hivatal vezető főtanácsosa. Munkáját mindig nagy odaadással, precízen végezte. Szakmai felkészültsége példaértékű. 2013 augusztusában vonul nyugdíjba. Életpályája méltó elismerése lehet ez a díj.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz után: pénteken nyit a rakparti út Győrben

Pénteken reggel hat órakor megnyitják Győrben a Móricz Zsigmond rakpartot. Tovább olvasom