Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Heringjáratok közlekednek Győr és Bábolna között?

Győr és Bábolna között utazó Olvasónknak pár hete megsérült a bokája, annyian utaztak a járaton. A Kisalföld Volán cáfolja a heringjáratok tényét, de több utaspanaszt és buszcserét elismert a társaság. Szavazás.


Ha nem férnek fel az utasok a buszra, a főnökük nem dicséri meg őket

"A Győr-Bábolna buszjáratokon az utóbbi hónapokban nem először fordult elő, hogy rengeteg ember zsúfolódik össze és szó szerint egymás szájában lihegünk. A téli fűtés és levegőhiány miatt pár hete rosszul lett az egyik utas.

Azon a heringjáraton egy lábon utaztam szinte végig, a lábam kitekeredett, aminek `köszönhetően´ a bokám megsérült. A szóban forgó buszról többen le is maradtak. Az utastársakkal gyakori beszédtéma, hogyha nem férünk fel a buszra, ki milyen szankciókra számíthat a munkahelyén" - mondta neve elhallgatását kérő Olvasónk.

"A szabadnapon dolgozók száma hónapról hónapra növekedést mutat Győr és Bábolna között"

Portálunknak Mihályka Imre, a Kisalföld Volán személyszállítási igazgatója megerősítette: a Győr és Bábolna között közlekedő járatok miatt több utaspanasz érkezett az utóbbi hónapokban. "Az elmúlt hetekben végzett utasszám-vizsgálatok után arra jutottunk, hogy a vonalon a járatok terheltsége hullámzó. A dolgozók munkabeosztásától függően ugyanazon a járaton az egyik héten csak néhány álló utas utazik, míg a rákövetkező héten több tucatnyian kénytelenek végigállni az utat.

Tény, hogy a szabadnapon dolgozók száma hónapról hónapra növekedést mutat Győr és Bábolna között. Szintén növekszik az utaslétszám a fizetés és a nyugdíjfizetési napok után. A heringjáratok elkerülése érdekében a Bábolnáról szombaton 4.30 órakor Győrbe induló buszt az ősz folyamán nagyobb befogadó képességű autóbuszra, februártól pedig csuklós típusú buszra cseréltük" - közölte Mihályka Imre. A Kisalföld Volán az utóbbi fél évben még két esetben cserélt busz utaspanaszok után.


Egy állandó utas, a bőnyi Iker-Morvai Tamás szerint a Győr-Bábolna járatok kora délután többnyire már a kisalföldi megyeszékhely megállóiban megtelnek - fotók: Cseh Róbert
Egy állandó utas, a bőnyi Iker-Morvai Tamás szerint a Győr-Bábolna járatok kora délután többnyire már a kisalföldi megyeszékhely megállóiban megtelnek - fotók: Cseh RóbertÍme, a konkrét utaspanaszok

Az első, nem túl kellemes hangvételű észrevételek szeptember 6-án és 17-én érkeztek a Bábolnáról 6.35 órakor Győrbe, valamint a Győrből 16.25 órakor Bábolnára induló járatra. "Tavaly szeptember 18-án nagyobb befogadó képességű csuklós autóbuszra váltottuk fel a szóló autóbuszt a fent említett járatokon.

Az újabb utaspanaszt november 11-én kaptuk a Bábolnáról 8 órakor Győrbe közlekedő járatra, ekkor egy utas jelezte lemaradását Bőnyről Győrbe. Utóbbi eset kapcsán szintén típuscserét hajtottunk végre" - magyarázta Mihályka Imre.

Mennyire tud besegíteni a Vértes Volán?

Arra a felvetésünkre, miszerint a két település között milyen szerepe volt, van a heringjáratok kialakulásában annak, hogy Győr és Bábolna között más társaságok járatai elvétve tudnak besegíteni - a 81-es és 82-es főúton sokkal sűrűbben járnak az Alba, Zala vagy a Balaton Volán buszai -, Mihályka Imre úgy válaszolt: Győr-Bábolna között a tavaly decemberben bevezetett menetrendben a Kisalföld Volán által közlekedtetett autóbuszjáratok menetrendje nem változott, módosulás a Vértes Volán Zrt. Győrből 14.30 órakor Tatabányára induló járatánál történt. Ez a busz munkanap helyett naponta közlekedik.

A Vértes Volán Zrt. menetrendszerinti járatai munkanapokon 6.44, 6.58, 7.20 és 13.28 órakor indulnak Bábolnáról Győrbe, illetve 8.00, 12.25, 14.30, 14.35 és 18.45 órakor indulnak Győrből Bábolnára. Ezek a járatok jelentősen segítik az utasforgalom zökkenőmentes lebonyolítását.


Start előtt 15 perccel: a hétfőn menetrend szerint 13.30-kor útnak induló járat szólóbusz volt, melyre ottjártunkkor az ülőhelyek gyakorlatilag elfogytak
Start előtt 15 perccel: a hétfőn menetrend szerint 13.30-kor útnak induló járat szólóbusz volt, melyre ottjártunkkor az ülőhelyek gyakorlatilag elfogytak


A Kisalföld Volán cáfolja a heringjáratokat

A Kisalföld Volán személyszállítási igazgatója kérdésünkre nem értett egyet a heringjáratok kifejezéssel. "Az említett buszcserékből látszik, hogy társaságunk igyekszik az utasszámhoz rugalmasan igazítani a járatok busztípusát.

Valóban előfordul, hogy alkalmanként zsúfoltság tapasztalható egyes buszokon, de a heringjáratok nem jellemzők társaságunkra" - zárta szavait Mihályka Imre. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódás Győrben, a Rónay Jácint úton szerdától - térkép

Nézze meg térképen, melyik útvonalon érdemes közlekedni. Tovább olvasom