Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Helyére került Boldog Apor Vilmos szobra Győrben - videó, képgaléria

Boldog Apor Vilmos bronz szobrát kedden állították fel Győrött, a Püspökvár tornya előtt téren. Lebó Ferenc szobrászművész alkotása a vértanú püspök boldoggá avatásának 15. évfordulójára készült.

A művet, amely Gasztonyi László adománya, pénteken este fél 6-kor áldja meg Alberto Bottari de Castello érsek, Magyarország apostoli nunciusa, aki a 6 órakor kezdődő ünnepélyes szentmise főcelebránsa is a bazilikában.

Fotók: Cseh Róbert

Olvasóink írták

 • 12. Rinpócse 2012. november 07. 13:06
  „Csak nehogy eltűnjön még az avatás előtt .”
 • 11. Jandex 2012. november 07. 05:04
  „"Hagyományőrzők"munkára!/hány kg is Apor Úr?/”
 • 10. Gróf-Úr 2012. november 06. 22:29
  „Kérem szépen önmagában örvendetes dolog, hogy e híres vértanúnak szobrot állítanak. Azonban szöget ütött a fejünkbe, s Wilhelmina mint egykori katolikus nőegyleti tag rendkívülien nehezményezi, hogy a szobrot nem a Püspökség állíttatta, hanem a hírhedt győri családok egyike. A korábban győriek által BoBoSo részvénytársaságnak elnevezett városi politikai vezetés köztudomásúan szoros üzleti kapcsolat-ban áll néhány győri vállalkozó családdal, akik a városi javakat rendre lefölözik s mindezt lobbizásnak nevezik, pedig tudjuk jól, a lobbizás leánykori neve panama. Nagyon ízléstelennek tartjuk, hogy a Püspök Úr ezektől a kétes elemektől elfogadja vértanú elődjének a szobrát. Ezt neki illett volna felállítatnia vagy ezt a felajánlást nem elfogadni. Wilhelmina egyfolytában a régi mondást idézi, miszerint aki a korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Igazán kár! Borzasztó! Ha valaki a mi köreinkben ilyet tenne, a társaság finoman eliminálná. Wilhelmina attól tart, hogy ez jelen esetben nem így lesz, hisz már a Szent László szobor után ennek be kellett volna következnie. Annak a lehetőségét pedig, hogy az adományozó család lelkiismereti okból állíttatta volna a szobrot, Wilhelmina teljességgel kizárta.”
 • 9. arrabonem 2012. november 06. 20:34
  „8. Brianel
  Nem értem a kivert biztosítékot, egyszerű szójáték, mely arra utal, hogy mennyi alkotása van a mesternek egy viszonylag szűk területen.
  Komolyabban. 1. Maximális tisztelet az adományozónak, a nemes szándéknak. 2. Elismerem Lebó úr művészetének egy részét, az érme-készítésben megtestesülő alkotásait. A köztéri szobrait nem szeretem, de ez magánügy, egyéni ízlés.
  Előző kommentemmel szerintem senkit sem trollkodtam halálba.
  Tiszteletlennek úgy is lehet lenni, hogy beszólunk vadidegeneknek egy nickname mögé bújva. Intelligens és okos ember ezt nem viszonozza - így hát nem hihetem magam annak.”
 • 8. Brianel 2012. november 06. 20:12
  „Tiszteletlennek lehet lenni , van aki dolgozik és van aki véletlenül sem akar ...de a mai irigy világban miért csodálkozunk ,ha a tehetséget és a tudást nem ismerik el ? Arrabonem biztos nagyon intelligens és okos embernek hiszi magát ...”
 • 7. arrabonem 2012. november 06. 19:03
  „Káptalandomb = Leboland”
 • 6. bazsifekete 2012. november 06. 18:22
  „Kedves 1979 hudefiatalvagy wazze!
  Nézz utána a telekmutyizás terén, nézz utána mennyi területet adott a püspökség a városnak, s ne feledd megnézni magad a tükörbe!
  Számoljak? Kinek mennyit adtam?
  Vagy inkább én is heveskedjek, mint te tetted esztelen?
  Nem teszem, mert szívből és lélekből adtam.”
 • 5. 19790622 2012. november 06. 16:48
  „Az előző hozzászóláshoz még annyit fűznék hozzá, hogy milyen komoly megrendelésekre gondolsz kedves "bazsifekete"? Először utána kellene járni a dolgoknak, aztán kinyitni az "okos" szád! Ezt a szobrot a Püspökségnek adományozták! Az irigységtől és a "jólelkűségtől" már nem látsz, hallasz!”
 • 4. 19790622 2012. november 06. 16:39
  „T. "bazsifekete"!
  Kire gondoltál a hozzászólásodban? Talán az adományozóra? Mert ha igen, akkor megsúgom Neked, hogy több millió forintot adott a rászorulók részére is, gondolok itt iskolákra, óvodákra, valamint beteg gyerekekre is. És TE adtál már legalább 10,- Ft-ot egy szegény embernek életedben? Mert ha nem, akkor inkább maradj csendben, és az irigységed tartsd meg magadnak! Undorító!”
 • 3. Pedró 2012. november 06. 15:32
  „Nem csak telepítették?? Fel is avatták??
  A képek alapján csak telepítésről van szó...
  Más: kezd frusztrárni a jobb oldali Lilla- napi hírdetésen a két gyönyörű csombocska... Lassan pajzán gondolataim lesznek... :D
  Kié lehet ez a két gyünyürű combika??”
 • 2. bazsifekete 2012. november 06. 14:11
  „Komoly megrendelésre számíthat ezek után.....
  Esetleg ennyi pénzből biztosíthatná a gyermekek -értem itt az ovisok és kisiskolások- napi gyümölcs adagját.”
 • 1. farvik 2012. november 06. 14:09
  „Azt írja a cikkíró, hogy felavatták a szobrot. Csak egy szerény kérdés. Nem lehetett volna a sok kissé méltatlan póz és kép mellett ESETLEG egy szép képet is készíteni, mondjuk gurtnik nélkül? Esetleg az avatásról is. Tudom, nagy kérés...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A plázastop él és virul, de a Lidl 4 megnyithatja kapuit Győrben

A Marcalváros II-n szinte félkész Lidl 4 használatbavételi engedélyét nem akadályozhatja meg a plázastop törvény. A nyitás időpontja azonban egyelőre kérdéses. Szavazással. Tovább olvasom