Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Hasznosítsd magad - hulladékból alkottak

Irén a gitározó robot, ökorock, "Esőcsináló hangszer", ökotraktor, ékszerek kávékapszulából – ilyen és ehhez hasonló kreatív tárgyakat készítettek a pályázók a "Hasznosítsd magad" projektjére hulladékból.

A pályázat a Harmónium Egyesület környezettudatosságra nevelő komplex kampányának zárása volt.

Az "Alkoss valamit hulladékból" című felhívásra készült legjobb alkotásokat a Győri Gyermekek Háza kiállítóterme fogadta be.

A felhívás a pályázók mellett a győri Vaskakas Patyolat Stúdió fiataljainak fantáziáját is megmozgatta: a kiállításmegnyitón hulladékból készült dobokon adtak elő egy számot, valamint az általuk készített bringaerőmű hatalmas sikert aratott a gyerekek körében.

Utóbbi egy speciális bringa, ami tekeréssel állítja elő a DJ-pulthoz szükséges energiát. A kiállítás február végéig tekinthető meg Győrött, majd Gyöngyösre kerül.Több mint 900 alkotást küldtek be gyerekek és felnőttek egyaránt a Harmónium Egyesület pályázatára az országból, és még a határon túlról is.

A felhívásra számos osztályközösség együttműködésben pályázott, vagy előbb házi versenyt tartottak, majd a legjobb alkotást nevezték a pályázatra. A zsűri összesen 16 első díjat osztott ki.

A program keretében egy online kvízsorozat is meghirdetésre került. A mind az öt forduló kérdését helyesen kitöltők között kisorsolt fődíj boldog tulajdonosa Kertvéllesy Dóra, kilencéves vámosszabadi kislány lett.

A bicikli átadására helyben került sor.A KEOP pályázat által támogatott program fő szemléletformálási szempontjai közé tartozott a megelőzés, vagyis a diákok körében olyan felfogás, nézet kialakítása, amelyben a hulladékképződés megelőzése a legfontosabb cél.

Lényeges, hogy minél korábban megtanuljanak a gyerekek tudatosan vásárolni, fogyasztani.

Az Európai Unió által támogatott program keretében rádióműsorok is készültek, melyeket az iskolarádiókban hallhattak a gyerekek.

Ezek a www.aprolepes.hu weboldalon újrajátszhatóak, amit 5-6 000 olvasó keres fel havonta. A honlapon tudásbázist is kínálnak az iskolásoknak környezetvédelemről, kiemelten a hulladék témakörben.

Februártól pedig a fókuszba az energitakarékosság kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pozsony: élénk érdeklődés mutatkozott megyénk iránt

Élénk érdeklődés kísérte megyénk bemutatkozását az elmúlt hétvégén Pozsonyban megrendezett 18. ITF… Tovább olvasom