Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Három év alatt a tolószékig, de nem panaszkodnak

Horváth Géza 2012 óta szklerózis multiplexben szenved. A súlyos betegség meghatározza mindennapjaikat és anyagi helyzetüket is.
Nehéz helyzetbe kerültek három évvel ezelőtt a győrszemerei Horváth Gézáék. A 38 éves családfőt szalagszakadással műtötték, ami aktivizálta nála a szklerózis multiplexet.

– Nagyon agresszív formában jött elő, ami azt jelenti, hogy férjem három év alatt a tolószékig és a nyolcvanszázalékos rokkantságig jutott. Megtudtuk, hogy ez a betegség tíz-húsz évig is fennállhat úgy, hogy kevés olyan jele van, ami miatt időben észlelni lehet. Elsősorban a látásra, a karokra vagy a járásra hat – említette Horváth-Szabó Ildikó.
Horváth Gézánál az utóbbit, a lábait támadta meg. Emiatt mindennapjai kerekes székben és ágyban telnek. Lábai miatt rendszeres ápolásra szorul.

Horváth Géza és felesége nehézségeik ellenére örömben élnek gyermekeikkel, Géza Botonddal és Lili Majával
Horváth Géza és felesége nehézségeik ellenére örömben élnek gyermekeikkel, Géza Botonddal és Lili Majával


– Munkára még esélye sincs. Korábban egy orvosi műszert forgalmazó cégnél volt gépkocsivezető, de leszázalékolták, rokkantnyugdíjas lett, így egy keresetből élünk. Szerencsére megengedték, hogy itthonról dolgozzak, nyolc órában számítógépen keresztül diszpécserkedem. Ez azért jó, mert a férjemnek kell az állandó felügyelet.

Horváth Géza kezelése, gyógyszerei nagyon megterhelik a család költségvetését, veszélybe került a napi létfenntartásuk is. Ezért fogadták hálával a lapunk alapítványától kapott támogatást. De Horváthék nem panaszkodnak, örülnek egymásnak és annak, hogy naponta megtapasztalhatják az emberek jóakaratát. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tárlatot vezet az ifjú gróf

Széchényi Pál érsek életét és munkásságát mutatja be az a rendhagyó kiállítás, ami a Magyar… Tovább olvasom