Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Harminchárom jogi doktort avattak Győrben

Harminchárom frissdiplomás jogi doktort avattak a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon szombaton.

Dr. Földesi Péter rektor a rektori jogarra letett esküvel fogadta doktorrá a képzés követelményeit sikeresen teljesítő jelölteket. Dr. Varga Boglárka, a győri Krúdy Gyula Gimnázium egykori diákja levelező tagozaton "summa cum laude" minősítésű diplomát vehetett át.

"A győri jogi diploma a szilárd elméleti és a széles körű gyakorlati felkészítés alapján jó ajánlólevél a munkáltatók – a bíróságok, az ügyészségek, az ügyvédi irodák, a közjegyzőségek, a rendőrség és a közigazgatás különböző intézményei – számára.

Jogász végzettjeink több mint 90 százaléka talál szakmai munkát fél éven belül. Ezzel országos összehasonlításban, a jogi karok között az elsők között vagyunk" – e szavakkal köszöntötte dr. Lévayné dr. Fazekas Judit egyetemi tanár, dékán a friss jogi doktorokat.

Így folytatta: "a jogászi munka nem pusztán egy szakma, hanem hivatás, amelynek jó vagy rossz gyakorlása nem magánügy, hanem közügy, hiszen erősíti vagy gyengíti a jogrendbe vetett bizalmat. Végezzék munkájukat becsülettel, a jogállami normák, a szakmai szabályok és a jogászi etika követelményeinek tiszteletben tartásával."

Az ünnepségen adták át az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Pro Auditoribus díját, amelyet a hallgatókért végzett kimagasló közösségi munkája elismeréseként dr. Szabó Sarolta, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium egykori diákja kapott. A frissdiplomás jogász az alma matertől kapott állásajánlatot, s a kommunikációs és szolgáltató központ munkatársaként dolgozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezés: portálunk nyitóoldala is elsötétült 70 másodpercre

Hétfőn este hét órakor a holokauszt áldozatainak emléknapján portálunk nyitóoldala is elsötétült 70… Tovább olvasom