Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Hangszer nélkül, étteremben se

Győr - Rock mint zajforrás címmel írtunk arról: a garázsbandák lakosokat zavaró kéretlen koncertjeinek a gyakori büntetések vethetnek véget. Olvasóink kérték, más zajok megszüntetési módjának is járjunk utána.

A garázsbandák Marcalváros II-n az Illyés Gyula utcát változtatták zenezónává. Azonban a lakótelep más utcáiban élőket azok zavarják, akik éjjelenként az új, kényelmes köztéri padokra telepednek, ott csoportokba verődve túlságosan hangosak. A lakók nyugalma érdekében Horváth László, a városrész önkormányzati képviselője a csendháborítással foglalkozó jogszabályra hivatkozva ez ügyben is fellépést kért a rendőrségtől és a jegyzőtől az ordibáló fiatalokkal szemben. Egyeztetései eredménye reményei szerint e problémára is gyors megoldást hoz. Azt javasolja: a lakók, ha nyugalmukat zavarják a hangoskodók, a nap bármely szakában hívják a rendőrséget a 107-es számon. Minden esetben kimennek a járőrök, ellenőrzik, elhallatszik-e a zaj a házakhoz. Ha igen, igazoltatják az azt okozókat és szabálysértési feljelentést tehetnek, így a lakóknak tanúskodniuk sem kell, az önkormányzat jegyzője bírságot szabhat ki.

˝Mindenki szereti a zenét, csak nem a másét a saját lakásában, jó a rock, csak nem akkor, ha épp otthon akar pihenni az ember, de a szomszédból ordít a zenegép, az éttermi mulatozás˝ – panaszolta olvasónk. Ügyében Nagyné dr. László Edit, a győri közigazgatási iroda vezetője adott tájékoztatást arról, milyen eljárások vezethetnek eredményre, a szükségtelen zajkeltés ugyanis birtokháborítás lehet. Vendéglátóhelyek zaja esetén is a panasz bejelentésekor az önkormányzat először figyelmezteti az üzemeltetőt a zavarás abbahagyására, a szükséges intézkedések megtételére. Azzal a figyelmeztetéssel, hogy további lakossági jelzés esetén elrendeli a vendéglátóegység zajmérését és határérték-túllépés esetén az üzlet kötelező éjszakai zárva tartását este 10-től reggel 6-ig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatértek a Rábca-partjára

Tanárok, művészek, diplomaták és más foglalkozások képviselői rég nem látott ismerősként szeretettel ölelték meg egymást. A közös bennük, hogy abdaiak, innen jutottak el a világ számos pontjára, de most egyszerre jöttek haza nosztalgiázni. Tovább olvasom