Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Halászi és Esztergom - a legnagyobb takarékszövetkezet lett

Győr - Egyesülési megállapodásról döntött a Halászi és az Esztergomi Takarékszövetkezet. Összeolvadásukkal az ország legnagyobb szövetkezeti pénzintézete jön létre, a Duna Takarékszövetkezet.
Június 30-án olvad be az Esztergomi Takarékszövetkezet a Halászi Takarékszövetkezetbe, attól kezdve munkájukat az ország legnagyobb szövetkezeti pénzintézeteként, Duna Takarékszövetkezet néven folytatják. Az erről tegnap tartott tájékoztatón elhangzott, hogy az ügyfelek egy még stabilabb piaci pozíciókkal rendelkező pénzintézetnél vehetik igénybe a banki szolgáltatásokat.

Illés Zoltán, a Halászi Takarékszövetkezet elnöke elmondta: 2000 óta foglalkoztatja az összefogás gondolata, a megyén belüli egyeztetések azonban nem vezettek eredményre. A fúzió jelentőségét abban látja, hogy óriási erő jön létre, azaz jelentős szakmai tudás, nagyobb tőke koncentrálódik, így jobban boldogulhatnak az egyre drasztikusabb hazai pénzpiaci versenyben. Új hitellehetőségeket terveznek, emellett pedig a takarékszövetkezet megőrzi hagyományait, a családias légkört, a rugalmas ügyintézést.

Orbán Árpád és Illés Zoltán biztos benne, hogy a takarékszövetkezetek egyesülése számos előnnyel jár.
Orbán Árpád és Illés Zoltán biztos benne, hogy a takarékszövetkezetek egyesülése számos előnnyel jár.

Megmaradnak a kisebb településeken működő kirendeltségeik is, az egyesült takarékszövetkezet hálózata harminc fiókjával három megyére terjed ki, Fertőszentmiklóstól Budapestig. Erről már Orbán Árpád, az ötvenéves Esztergomi Takarékszövetkezet ügyvezetője beszélt, aki szintén bizakodóan nyilatkozott az összeolvadásról. A fúzió időszerűségét emelte ki, mert szerinte ma csak úgy lehet versenyben maradni a nagy kereskedelmi bankokkal szemben, ha kicsivel is, de mindig jobb kondí-
ciókat tudnak biztosítani az ügyfeleknek.

Erre most minden lehetőség adott lesz, hiszen a Duna Takarékszövetkezet ötvenhárommilliárd forintot meghaladó mérlegfőösszeggel és csaknem hárommilliárd forintos tőkével kezdi meg működését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színesfém ne legyen fekete

Győr-Moson-Sopron - A környezetvédelmi tárca a „zéró tolerancia" jegyében erre az évre is… Tovább olvasom