Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

H. Szováti Miklós: Győrött a legolcsóbb a távfűtés

Meglehetősen indulatosan reagált a városházi sajtótájékoztatón H. Szováti Miklós, a Győrhő Kft. ügyvezető igazgatója az MSZP városi szervezetének keddi tájékoztatóján elhangzottakra.

Mint mondta, a távhődíj országos mértéken felüli emelése valótlan állítás, politikai csúsztatás, amely a Győrhő gazdálkodását, szolgáltatói magatartását kérdőjelezi meg. (Megjegyezzük, az MSZP sajtótájékoztatóján pusztán arról volt szó, hogy az emelés mértékét, mintegy 300-350 millió forintot a lakosság helyett megfizethetné a város a Győrhőnek, ennek módjáról javaslatot terjesztenek a decemberi közgyűlés elé. A Győrhő gazdálkodása szóba sem került.)

H. Szováti Miklós egyebek között beszélt arról: az úgynevezett országos mértéken felüli emelés (amelyet a szeptemberi közgyűlés hagyott jóvá) csak százalékos arányban igaz, de nem mindegy, hogy valós összegben miről mennyire emelkedett a fűtésdíj. Az ország nagyvárosait tekintve így is Győrött a legolcsóbb a távfűtés. Egy 53 illetve egy 66 négyzetméteres lakás éves fűtési díja az október 1-i tarifával számolva 114 illetve 143 ezer forint. Ezek az adatok más városokban: Debrecen (159 és 198 ezer), Szeged (129 illetve 161 ezer), Pécs (128 illetve 160 ezer).
Kérdésre válaszolva az igazgató elmondta: Győrött a hőszolgáltató lakossági kintlévősége (30 napon túli) 350 millió forint, ennek csaknem a felével az önkormányzati bérlakásokban élők tartoznak.

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2008. november 21. 22:45
    „H. Szováti Miklósnak máskor is nehéz volt megőriznie az önuralmát.
    Pl. amikor a Rába Quelle élményfürdő üzembe helyezésekor kiderült, hogy minden józan észnek ellentmondva úgy épült, hogy a forró termálvizet nem használják fel az épület fűtésére, hanem (energiaráfordítással) lehűtik. Egyébként pedig méregdrága távfűtéssel fűtenek, amihez a radiátorokat "véletlenül" H. Szováti Miklós maszek kft-jétől vették.
    Amikor kérdőre vonták, hogy sikerült mindezt összehozni, érvet ugyan nem tudott mondani, de kikérte magának, hogy bárki korrupcióval gyanúsítsa.”
  • 1. Diákcsemege 2008. november 21. 14:51
    „Mosonmagyaróváron várható árcsökkentés!!??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megye legerősebb tinije 165 kilóval guggol

Gönyű – Darázs Ádám tanítványa, a gönyűi Rózsa András 17 évesen 145 kilogrammot nyom fekve, s… Tovább olvasom