Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Győri közgyűlés: igen a költségvetésre, 79 millióval kevesebb jut a bérekre

A győri közgyűlés pénteken döntött többek közt a 2011-es költségvetésről, Újváros rehabilitációjáról. Nagy Viktor igazgatói megbizását zárt ülésen visszavonta a közgyűlés.

13 óra 8 perc

A közgyűlés véget ért. 

13 óra 7 perc

Borkai Zsolt kihirdette a zárt ülés eredményét: közös megegyezéssel a közgyűlés felmentette igazgatói megbízásából Nagy Viktort.

Nagy Viktor február 28-ig vezetheti a Győri Nemzeti Színházat.

13 óra 5 perc

13 óra előtt pár perccel Nagy Viktor kijött a tanácsteremből, de nem volt hajlandó az újságírók kérdéseire válaszolni.

12 óra 37 perc

A zárt ülés elkezdődött. A kisalfold.hu munkatársa látta Nagy Viktort is bemenni az ülésre.

12 óra 32 perc

Komoly horderejű témaként már csak a győri színház igazgatói posztja maradt. Nagy Viktor sorsáról azonban zárt ülésen dönt a közgyűlés.

12 óra 29 perc

A "javaslat a Győr Megyei Jogú Város közoktatási intézményeinél 2011. április 1-jétől alkalmazandó élelmezési nyersanyagnormákra, valamint rezsiköltségekre" támogatást kapott.

12 óra 24 perc

Újváros rehabilitációja az épp aktuális napirendi pont.

Fekete Dávid, a városrész képviselője szerint idén az önkormányzat komoly közbiztonságot növelő lépéseket kíván tenni Újvárosban, mely szándékot kiegészíti a Kossuth utca épületeinek rehabilitációja.

A képviselők 22 igennel elfogadták az előterjesztést.

12 óra 23 perc

Három pályázati részvételt (biztonságos közlekedés, zajcsillapítás, fenntartható életmód) nagy többséggel támogatott a közgyűlés.

12 óra 17 perc

Győr 2011-es sportkoncepciója az aktuális téma. Idén 400 millió forint jut sportra a megyeszékhelyen, mely körülbelül a költségvetés 1 százaléka.

A képviselők elfogadták a sportkoncepciót.

12 óra 15 perc

Kisebb horderejű döntések zöld utat kapnak.

12 óra 10 perc

A javaslat tartalmazza azt is, hogy a szociális támogatást élvező családok havonta egyszer jelenjenek meg konzultációra a Családsegítő Központban.

Vörös Gyula (Jobbik) szerint ennél szigorúbb szabályozásra lenne szükség, mivel a szociális bérlakásban élők többnyire szociális alapon járó segélyben is részesülnek, mégis sok esetben nem fogadják el a közösségi lét írott és íratlan szabályait.

Borkai Zsolt válaszában elmondta: "sok mindenben egyetértek a képviselő úr szavaival".

12 óra 5 perc

A "javaslat a szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló rendelet elfogadására" van napirenden.

Szabó Erik, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke, a javaslat előterjesztője elmondta: a szociális intézmények díjai 5, a bölcsődék díjai 12 százalékkal emelkednek.

A képviselő hozzátette: a rászoruló családok a jövőben is számíthatnak támogatásra például a bölcsődei étkeztetésnél. 

12 óra 3 perc

A közgyűlés ismét elkezdődött.

12 óra 2 perc

"Gyertek, folytassuk" - hallatszott Borkai Zsolt hangja az előtérből. A képviselők lassan, de biztosan gyülekeznek.

11 óra 39 perc

16 igennel, 6 nemmel Győr 2011-es költségvetését a képviselők elfogadták. A Fidesz frakció tapssal fogadta a döntést.

Borkai Zsolt 15 perc szünetet "engedélyezett" a közgyűlésnek, addig Olvasóink is fújjanak egyet.  

11 óra 36 perc

Hegyi Zoltán (MSZP) javaslatát, miszerint a pedagógusok bérét minőségi pótlékkal emeljék meg, szintén nem ment át, a képviselők ezt is leszavazták.

Kun András módosító javaslatait, hogy a Dunakapu tér felújítását és a multifunkcionális csarnok tervezését halassza el a város, szintén nem kapott támogatást. 

11 óra 30 perc

Borkai Zsolt nem ért egyet Németh Árpád hozzászólásával, szerinte mindkét projekt időszerű. Győr polgármester a költségvetését vitáját ezzel lezárta, míg Hofbauer Sándor (Jobbik) módosító javaslatot tett.

Ebben Hofbauer Sándor azt javasolta, hogy az építményadót 1000 forinttal emelje meg a közgyűlés, s így a 3 milliárdos hitelkeret 833 millióval csökkenthető.

A képviselők nagy többséggel nem fogadták el a javaslatot. 

11 óra 27 perc

Németh Árpád (MSZP) szerint akkor szabad belevágni nagy beruházásokba, ha azt a nagy többség kívánja, vagy a többletbevételek ezt megengedik.

A képviselő szerint nem biztos, hogy ebben a gazdasági környezetben ésszerű belemenni ezekbe a projektekbe, s a fogadtatásuk is kétséges.

Németh Árpád szerint Győr-Sziget és Újváros rehabilitációja, valamint az Audi-beruházás sokkal fontosabb most, mint a Dunakapu tér felújítása és a multifunkcionális csarnok megépítése.

11 óra 19 perc

Kalmár Ákos szerint (Fidesz) idén lényegesen kevesebb bevétellel tud számolni az önkormányzat - csúcsévként a 2008-as esztendőt említette meg Kalmár Ákos, amikor 16 milliárd forint folyt be csak az iparűzési adóból -, ezért néhány fájdalmas lépést meg kell tennie a közgyűlésnek, de összességében "nincs más lehetőség, mert ez szavatolja a biztos tervezést".

Kalmár Ákos szerint az iparűzési adó rátájának megemelése "nagyon nem lenne szerencsés lépés, s ezt a javaslatot el kell utasítani".  

11 óra 17 perc

Nagy Tamás szerint a lakáseladásokból és kiadásokból szánt pénz felhasználása az önkormányzati törvény szerint erősen behatárolt, s ezért ezekkel a pénzekkel más célokra tervezni nem érdemes.

11 óra 12 perc

Nagy Tamás, a polgármesteri hivatal gazdasági főosztályvezetője Kun András kérésére a személyi jövedelemre szánt, 79 millió forinttal kevesebb összeg kapcsán megemlítette: "a Móra iskolában két fő, a Szent-Györgyi iskolában 14 fő áthelyezésére kerül sor". 

11 óra 8 perc

Borkai Zsolt szerint több 10 ezer ember számít arra a városban, hogy megépüljön a multifunkcionális csarnok és a Dunakapu tér megújuljon.

"Ehhez az alapozó lépéseket már most meg kell tenni" - közölte Győr polgármestere, majd hangsúlyozta: "egyelőre szó nincs építésről, a tervezési fázist készítjük elő".

11 óra 5 perc

Borkai Zsolt elkezdte megválaszolni Kun András felvetéseit. Szerinte korábban sem volt arra példa, hogy "egy önkormányzati cég üzleti terve szerepelt volna, akkor a költségvetésben, akkor sem amikor a képviselő úr alpolgármesterként vett részt Győr irányításában".

11 óra 2 perc

Kun András (MSZP) számára - ahogy fogalmazott - "elfogadhatatlan a költségvetés", de bizonyos változtatások esetén hajlandó lenne megszavazni.

A képviselő szerint a Dunakapu tér és a multifunkcionális csarnok építésének tervét 2-3 évvel el kellene tolni, s az erre szánt pénzt inkább az Audi beruházás biztosítására - céltartalékként - szánják.

10 óra 59 perc

Hegyi Zoltán (MSZP) azt javasolta: minőségi béremelést vezessenek be a győri pedagógusok számára. Ezt az adott oktatási intézmény tanárainak harmada kaphatná, s nem lehetne kevesebb havi bruttó tízezer forintnál.

Hegyi képviselő szerint az erre szánt 200 millió forint előteremthető úgy, hogy a Dunakapu tér és a multifunkcionális csarnok tervezésére kiírt pénzből spórolnak.   

10 óra 54 perc

Szabó Erik szerint örömteli, hogy a költségvetés gondol az idős emberekre is, mint ahogy a szociális, egészségügyi intézmények fejlesztésére is jut pénz idén.

10 óra 52 perc

Dr. Sík Sándor (Fidesz) képviselő szerint a költségvetésnek köszönhetően idén is fejlődhet Győr, a nehéz körülmények ellenére is.

10 óra 48 perc

Neupor Zsolt jócskán túllépte a rendelkezésére álló felszólalási időt, ezért Borkai Zsolt megvonta tőle a szót.

"Ha a képviselő úr nem a megye és az országos költségvetési adatokkal foglalkozott volna, hanem a városéval, akkor továbbhallgattam volna" - tette hozzá Borkai Zsolt.

10 óra 44 perc

Neupor Zsolt, az MSZP frakciójának tagja szerint az önkormányzatok finanszírozásának drasztikus csökkentése azt irányozhatja elő, hogy a város felélheti a vagyonát.

A képviselő szerint mindezt Szakács Imre a megyei önkormányzat költségvetési vitájánál elismerte.

10 óra 42 perc

Borkai Zsolt a hárommilliárdos lehívásáról azt mondta, hogy ehhez a pénzhez csak szükséges esetben fognak hozzányúlni.

Győr polgármestere azt kérte a képviselőktől, hogy átcsoportosítást kérnek a költségvetésben, akkor konkrét javaslatokat tegyenek.

10 óra 34 perc

Nagy Tamás, a polgármesteri hivatal gazdasági főosztályvezetője azzal magyarázta, hogy idén ötmillió forinttal több olvasható a végkielégítésekre szánt keretszámokkal (összesen 25 millió forint. A szerk.), mint tavaly, mivel 2011-ben jóval több intézményi munkatárs fog nyugdíjba vonulni, mint az előző években.

10 óra 29 perc

Borkai Zsolt válaszában létszámmódosításokkal indokolta a tavalyihoz képest alacsonyabb összeget, de azt hangsúlyozta, hogy mindez nem létszámcsökkenést jelent elsősorban, hanem nyugdíjba vonuló munkatársak után jelentkező költségcsökkentést, valamint két intézmény munkatársai vállalták a bércsökkenést az elbocsátások elkerülésére.

10 óra 24 perc

Kun András felszólalásában azt vetette fel, hogy költségvetésben szerepelnie kellene a Győr-Szol Zrt. üzleti tervének.

Azt is szóva tette Kun András, hogy az idei büdzsé tervezetében tizennégy városi intézmény személyi jövedelem előirányzata kevesebb a tavalyinál – összesen 79 millióval.

10 óra 20 perc

Hofbauer Sándor, a Jobbik frakciójának tagja azt javasolta, hogy a megbízási szerződéseket vizsgálják felül, illetve a Dunakapu tér rehabilitációját és a multifunkcionális csarnok tervezését halassza el a város jövő évre. 

10 óra 14 perc

Elkezdődött a 2011. évi költségvetés vitája. Borkai Zsolt szerint a tervezéskor az önkormányzati intézményrendszer fenntarthatóság volt a cél.

"A költségvetési tételek kialakításánál fontos szempont volt, hogy az Audi beruházás sikerességét az infrastrukturális fejlődések lehetővé tegyék" - mondta Győr polgármestere, aki szerint a költségvetés viszonylag nehéz körülmények között születhet meg, de kiszámítható évet ígér.    

10 óra 13 perc

Az első napirend pontot, a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat beszámolóját a tavalyi évről elfogadták a képviselők. Borkai Zsolt az előterjesztésben az írta, hogy elégedett a szervezett munkájával.

10 óra 8 perc

Dr. Ottófi Rudolf elhunyt győri alpolgármester emlékének egyperces néma csenddel adóztak a képviselők.

10 óra 6 perc

A közgyűlés elkezdődött: egyelőre 18 képviselő van jelen, az ülés határozatképes.

10 óra 4 perc

Borkai Zsolt is megérkezett a nagyterembe, Győr polgármestere kézfogással köszöntötte az összes képviselőt.

9 óra 55 perc

A közgyűlés hamarosan nyitja kapuit, a képviselők többsége már a nagyteremben.

Korábban

Az idei esztendő második győri közgyűlésének napirendi pontjait ide kattintva tekinthetik meg.

A 2011-es győri költségvetés előterjesztésének legfontosabb tételeiről, míg a Győri Nemzeti Színház igazgatójának, Nagy Viktornak valószínű leváltásáról pedig itt olvashatnak.

Olvasóink írták

 • 19. Beresforder 2011. február 28. 11:25
  „Ha jól tudom a debreceni Főnix csarnok 2002-ben 4,2 milliárd forintba került, a befogadó képessége kb. 8500 fő.
  Az inflációt figyelembevéve most olyan 6,0 milliárd lenne. A 7 milliárd reálisnak tűnik, ha egy nagyon modern csarnok épül ugyanilyen befogadóképesség mellett.”
 • 18. kisem 2011. február 27. 12:10
  „Itt nem volt szó róla, melyik az a két feladatkör, amelynek a költségeit már nem kellett a költségvetésbe beállítani, mert azokat úgymond átadták a Győr-Szol Zrt-nek? Én egyről tudok, az a harácsolás, de az nem költségvetési tétel.

  Más.
  2008-ban már döntött a közgyűlés egy külső forrásból megvalósítandó, minimum 4.000 férőhelyes multifunkcionális csarnok létesítéséről, egy konkrétan megnevezett területen. Költöttek is rá, néhány magántelket megvásároltak, s most keresik az új helyet. Jogos a hely keresése, ment a Diktafon Petya megszavazott ötlete úgy volt marhaság, ahogy előterjesztették, a jelölt helyen ugyanis képtelenség lett volna megvalósítani a csarnokot.
  Szóval, mire és mennyit költöttek eddig, milyen rentábilis üzemeltetést biztosító tartalommal, rendezvénnyel kívánják kitölteni az év 365 napját - na jó, csak kétnaponként -, milyen tőkéből kívánják megvalósítani, vagy már elvetették a külső beruházói forrás bevonását?
  Végül: mikor érvénytelenítik a korábbi határozatukat, gondolkoznak-e azon, hogy az átgondolatlan ötletelés alapján meghozott ripsz-ropsz döntés, az alapján történt - egyelőre - teljesen felesleges kifizetések felelőseit legalább megnevezzék?
  Kettőről biztosan tudok: Borkai Zsolt polgármester, Szijjártó Péter gazdasági bizottsági vezető.”
 • 17. toto72 2011. február 26. 15:05
  „Igazszó
  Jelezted már valahol, vagy csak ide irogatsz????”
 • 16. toto72 2011. február 26. 11:58
  „Kedves Papa!
  Az, hogy szemetes a város, az itt élők igénytelenségéből és bunkóságából fakad.
  igazszó.
  Ha ilyen információid vannak, azt jelentsd a jegyzőnél és kérj választ 2 héten belül. Győrben kb. 5000 önkormányzati lakás van. Szerinted ki tudja azt napra pontosan figyelni? Tegyél bejelentést.”
 • 15. PaPa 2011. február 26. 11:38
  „"Az első napirend pontot, a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat beszámolóját a tavalyi évről elfogadták a képviselők. Borkai Zsolt az előterjesztésben az írta, hogy elégedett a szervezett munkájával."
  Várható volt hiszen a képviselők és a csatlósainak az autóját még nem büntették meg <moderálva>
  A közembert meg ha kel ha nem akkor is büntetik. A közterületesek meg a gépkocsik büntetésén és a butikosok lezsákmányolásán kívül mást nem csinálnak. Nekik lenne a dolguk a város tisztaságára való figyelés nem csak a belvárosba hanem a külvárosokban is és nem nézne ki Szabadhegytől Újvárosig minden mint a szemét domb. A belváros sem kivétel mert amit a szemétszedőktől elvárnak az minden de takarítás, a szemetesek ürítésén kívül mást nem csinálnak.Most voltak itthon Németországban lakó ismerősünk és azt kérdezték, hogy hogyan tudtok ilyen szemét városban élni, azt válaszoltam amilyen a város vezetése olyan a város.”
 • 14. igazszó 2011. február 26. 11:11
  „Janika, neked nagyoan igazad van, valóban közgyülés elé való már ez az ügy!

  Akkor kérjük a JOBBIK képviselőitől, Győr város lakásügyeinek felülvizsgálatában, ellenőrzésében tegyék meg intézkedésüket! Egyben kérjük a polgármeter urat, jegyzőt, lakásosztály vezetőjét ne akadályozzák ezt a munkát! Győr város polgárainak kérése!”
 • 13. janika 2011. február 26. 10:44
  „"igazso"! Írásod a Győri közgyűlés elé való! habár valamikor volt a "Csintó" ügyben felelősségre vonás,de az már rég a feledésbe merült. A közelmúlt eseményei még nincsenek feltárva! A Fidesz a hatalmáéval Pató Pál módon jár el. A Jobbik meg a jó Istentől várja a feladatokat, ugyan is a Vona és csapata csak azokkal van elfoglalva.Hát a többi meg csak van,de ,hogy minek azt talán senki sem tudja.”
 • 12. igazszó 2011. február 26. 09:15
  „Janika és Tábornok szavaival teljesen egyetértek. Az tény, hogy a város lakásit átfogó ellenőrzés alá kell venni.
  Az egyszerüen elfogadhatatlan, hogy van olyan család, ahol egy családon belül van önkormányzati bérlakásuk, szociális bérlakásuk, ezeket támogatják, vagyis kapnak lakbértámogatást, szoc.támogatást, átmeneti segélyt, szolgáltatói támogatást mindegyik lakásra, ÉS KÖZBEN ÉPÍTIK A SAJÁT HÁZUKAT!!!!
  Győr, <moderálva> család is, akik szoc. önkormányzati bérlakásban laknak, közben a család örökölt egy házat, odaköltözött, és a katika lányuk 15 évesen ottmaradt, maradhatott teljesen egyedül a kétszobás összkomfortos önkormányzati bérlakásban....bérlőként, miközben családok tiszteséges emberek utcán vannak, vagy albérletbe kényszerülnek, mert azokat meg sem hallgatja a város!!!!!És A KISLÁNY egyedül él....éjjelente a lakók viszont aludni sem tudnak, akkora a forgalom!Ugye ez azért a város, az önkormányzat felelőssége, és mégsem tesznek semmit, ugyan miért? Mi érdekük füződik hozzá?
  <moderálva> jó jövedelemmel rendelkező vállalkozó, több kocsival rendelkező, mit keres szoc. bérlakásban <...>
  Tehát ideje lenne a város lakásügyi témában dolgozókat elszámoltatni, kitenni a lapokat, és tisztán látni a város önkormányzati, szociális, és minden lakásáról a nyilvántartást, azt ellenőrizni, mert a zavarosban nagy üzleti lehetőség van!Még az is megeshet, hogy a tüzhöz közelálloknak több lakásuk is van, vagy olcsón megvásárlhattak, netán rendbe is tetethettek "ingyen" mert a kéz-kezet mos alapon bevált módszer...

  Felelősségre vonni- büntetni- és leváltani ezeket az embereket, akik a város gennyes, fertőző kelései!
  Valaki hallot már arról, hogy a városban történt vezető felelősségre vonás megtörtént volna?
  A gázrobbanás miért történhetett meg? <moderálva>
  Ezek az emberek még mindig ott vannak, és továbbra is mással akarják a több évtizede felgyülemlett mocskos lakásügyeket rendeztetni, akár 2 millió forint felhasználásával cigány polgárörséggel, elektromos kerékpárok, mobil telefonok, eszközök vásárlásával megoldani!
  Miért nem lehet sima kerékpárral, gyalog, vagy egy közös autóval menni? Megint az üzlet látszik, a nyereség reménye, nem a feladat megoldása a város részéről! Büntetni, kártérítést fizettetni és elküldeni a korrupt, összejátszó, adatokat eltitkoló, iratokat naprakészen nem vezető Győr lakásügyi város vezetőket is!
  Igy soha nem lesz rend, csak az időhúzással sokasodni fog, halmozódni minden, gyerek is!”
 • 11. Tabornok 2011. február 26. 06:11
  „"10. janika 2011.02.25. 16:25
  Vagy az acél, hogy a fiatalokat albérletekbe kényszerítsék és egyre növekedjen a hajléktalanok száma?"
  Én úgy látom, hogy az a cél, hogy nekünk minél kevesebb jusson, nekik pedig minél több.
  Ezért csinálták az egykulcsos adótörvényt is. Akinek nincs min. 280 000 Ft. a fizetése az kevesebbet kap kézhez.
  A hajléktalanok számának növekedése pedig nagyon nem érdekli a hatalmon lévőket, mert minél több a szerencsétlenül járt kiszolgáltatott kisember, annál könnyebben elbánnak a többekkel is.
  Örökké fenyegethetik azokat, akiknek még van valamilyük, mert mondhatják nekik, ha nem állsz be a sorba, te is így fogsz járni.”
 • 10. janika 2011. február 25. 16:25
  „Nem, hogy normális bérlakás építésbe kezdene e város vezetése. Vagy az acél, hogy a fiatalokat albérletekbe kényszerítsék és egyre növekedjen a hajléktalanok száma?”
 • 9. igazszó 2011. február 25. 13:15
  „"Vörös Gyula (Jobbik) szerint ennél szigorúbb szabályozásra lenne szükség, mivel a szociális bérlakásban élők többnyire szociális alapon járó segélyben is részesülnek, mégis sok esetben nem fogadják el a közösségi lét írott és íratlan szabályait.
  Borkai Zsolt válaszában elmondta: "sok mindenben egyetértek a képviselő úr szavaival"."

  Valahogy ez lenne az ideális és demokratikus munkamorál, mert biztos vagyok benne, hogy csak szembe nézve, kezet fogva lehet megismeri más józan ésszel hozott véleményét is. Valóban van mit tenni ebben a témában!
  Mennyire más, és mennyivel emberibb ez a polgármesteri megnyilvánulás! Köszönet képviselő úrnak is!”
 • 8. Lendvai_Ildi_néni 2011. február 25. 13:01
  „nagyviktort annak idején 15 perc alatt koronázták színházigazgatóvá.
  vajon a trónfosztáshoz mennyi idő kell?”
 • 7. annobon 2011. február 25. 12:12
  „"Borkai Zsolt szerint több 10 ezer ember számít arra a városban, hogy megépüljön a multifunkcionális csarnok " Én speciel találomra megkérdeznék 10 000 győri polgárt, hogy mit tud erről a "multifunkcionális csarnokról"? YouTube-ra illő válaszok biztos lennének szép számmal...”
 • 6. igazszó 2011. február 25. 11:40
  „Nehéz bármit is tenni, ha a fidesz, polgármester, és bérencei lesöpörnek dolgokat, véleményeket az asztalról, és szemétkosárba dobják! Szerintem innen, a másik oldalról nehéz véleményt mondani bárkiről is, mert nemlehet tudni mi mögögg mi van. Milyen satuhelyzet, milyen aljasság a fidesz, a jegyző, és a polgármester részéről, mert az összefondósá, eltusolás, korrupció elgé nagy! Újságokban és mindenhonnan letöröltetik a véleményeket is, söt cikket is levesz a kisalföld, mert irányitás alatt dolgoznak.
  Kritkát, véleményt a Fidesz, önkormányzat, polgármester....stb nem tűrik el, ha számukra nem kedvező!
  Ezért senkire nemlehet kintről véleményt mondani, hogy mit ér a szava, mert utolsó véréig is harcolhat valaki az igazság, az értelemes dolgok oldalán, ha mindig csírájába földbe tapossák!
  Most nem a Vörös Gyulát Jobbikost akarom védeni, de ő már tett, és nagyon jó a vélemény róla győri polgárok részéről, mert emberi megnyilvánulásai, tettei vannak. Lásd a gázrobbanásos ügyet is, hisz azonnali intézkedésével életeketet mentett.Ez viszont neki, mint Jobbikosnak köszönhető, személy szerint is, amit köszönünk neki.”
 • 5. T_McVay_01 2011. február 25. 11:25
  „Nem gondoltam volna, hogy a Jobbik sem akar
  új sportcsarnokot. Az mszp-n már nem lepődik
  meg az ember. Ők mindent támadnak amit fejlesztés címén a maga
  valóságában később be lehet mutatni. Az sem igaz amit kérdeznek.
  Ezek szerint azonban Vörös Gyulát sem szabad teljesen komolyan venni.
  Tavaly ősszel személyesen mondta még hogy természetesen
  támogatják az új multifunkcionális csarnok ügyét.
  Most meg az elhalasztás mellett érvelnek a komcsikkal együtt.
  Van (lesz) egy Európa hírü női kézis csapatunk és egyesek szerint
  az van rendjén hogy még évekig mászkáljunk Veszprémbe mint
  valami hazátlan Társaság.
  Úgy néz ki a végén örülni kell hogy A 2014-es női EB-re
  (pályázati helyszín Győr) ígért új csarnokból talán már nem merünk vissza táncolni.”
 • 4. artie75 2011. február 25. 11:23
  „"az ülés határozott képes"

  Kell-e ehhez bármit hozzáfűzni?”
 • 3. igazszó 2011. február 25. 11:22
  „A Dunakaputér történelmiségét védjük! Nemkérünk semmilyen multifunkcionális csarnokot, előkészületet, és tervezést sem, amire elköltenék a pénzt...mert esetleg már le van zsírozva előre!!! Győr polgárai tiltakoznak polgármester döntése ellen, akár töüntetéssel is! Nem kérünk belőle polgármester Úr! A Dunakapu tér megújuljon, de történelmi értékéből ne veszítsen!Kérjük tiszteletbe tartani , és köszönjük!”
 • 2. igazszó 2011. február 25. 11:12
  „Szabó Erik szerint örömteli, hogy a költségvetés gondol az idős emberekre is, mint ahogy a szociális, egészségügyi intézmények fejlesztésére is jut pénz idén.

  Az, hogy intézmények fejlesztésére fordítanak pénzt, az még egyáltalán nem jelenti azt ebben a helysetben sem, hogy a rászorulóknak, betegeknek jobb lesz, és segítséget jelent. A vásárlás, és pénzköltség egy dolog, és az is, honnan veszik, és hová viszik,akár a bútorokat, felszerelési tárgyakat, mert volt már eklatáns példa - Győrszigeti gyermekorvosi új rendelő átadása után... Ez a segítség nem segítség, csak egyeseknek hasznos!”
 • 1. janika 2011. február 25. 10:48
  „Jé már nincs meg a "meghajlós fotó"?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerik a zene nyelvét és tánccal válaszolnak

Hallássérült gyerekek öröme az ABBAWORLD-ön. Tovább olvasom