Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Győri Fidesz vs. MSZP: ismét vita a Dunakapu térről

"A győri Dunakapu térre nem térhetnek vissza soha többé az árusok" - olvasható a győri MSZP közleményében. A Győri Fidesz szerint "a Dunakapu téri beruházás kapcsán sem mond igazat az MSZP".

Csütörtök, 16 óra 3 perc - A győri Fidesz közleménye: MSZP - a "mit miért nem lehet?" gondolkodás mintapéldája

"A Magyar Szocialista Párt hosszú évekig kitartóan űzte azt a gondolkodásmódot, miszerint, ha nem csinálunk semmit, akkor nem fáj a fejünk. Ezért is tart ma itt Magyarország, ezért is állt meg Győr fejlődése, ezért is utasították el, amikor a magyar kormány mintegy tíz évvel ezelőtt Győrben akarta megépíteni a Debrecenben tárt karokkal fogadott Főnix Csarnokot.

A jelenlegi városvezetés elzárkózik a "mit miért nem lehet?" gondolkodástól, és a város fejlődése érdekében felvállalja a konfliktusokat azokkal, akik Győr fejlődését akadályozzák, valamint megérti, hogy a rohamos léptekben fejlődő Győr bántja az MSZP politikusainak szemét, ezért mindent megtesznek, hogy a pozitív irányú változásokat negatív színben, valótlan állításokkal ellehetetlenítsék. Csakhogy aki akarja, látja, hogy mi miért történik, látja, hogy Győr hosszú évek után virágzik.

A Dunakapu téri beruházás kapcsán sem mond igazat az MSZP, de ezen nem kell meglepődni. A piacosok visszajöhetnének a Dunakapu térre. Ez tény! Közel fél év egyeztetés után azonban úgy döntöttek, hogy szívesebben maradnak a Városréten, ahol jól érzik magukat. Mindezt Réti Károly, a KISOSZ elnöke mondta. A Dunakapu téren bizonyos feltételekkel, egységes megjelenéssel működhet a piac, amennyiben a KISOSZ mégis úgy döntene.

Folyamatosak az egyeztetések, nincsen feszültség és sértődöttség, ismételten a Magyar Szocialista Párt az, amely a problémát generálja és hergeli a kedélyeket. Maradjanak inkább csöndben, és ha már tenni nem tettek semmit, legalább ne ártsanak folyamatosan a városnak és a fejlődést, a változásokat igénylő győri polgároknak! Győr ennél többet érdemel, még az MSZP-től is!" - olvasható a győri Fidesz elnökségének közleményében.

Szerda, 21 óra 39 perc - A győri MSZP közleménye

"Borkai Zsolt a Dunakapu téri piac jövőjéről 2011-ben még így nyilatkozott február 22-én: `amikor a Dunakapu tér megújul, visszakerül a piac. Az árusok visszajöhetnek a felújítás után´, majd június 24-én: `amint kész a felújítás, jöhetnek vissza a térre az árusok´.

Ma már tudjuk, hogy a komoly hagyományokkal rendelkező piac többé nem jöhet vissza régi, megszokott helyére, a Dunakapu térre.

Mi változott meg egy év alatt, Polgármester Úr? Igaz, anélkül, hogy válaszolna, tudjuk: lényegében semmi. Semmi, mert Ön már akkor is tisztában volt a tér valódi jövőjét illetően.

Egyszerűen csak azt mondta, amit az emberek hallani akartak. Ön egyszerűen félrevezette az embereket!

És ezt nem először teszi. `Plázastop´- ot hirdet a kisvállalkozások védelmében, majd zöld utat ad több új bevásárlóközpont megépítésének, eközben `elzavarja´ a belvárosból a vásárlókat, ellehetetlenítve ezzel a kiskereskedőket.

Nincsen ez így jól, Polgármester Úr! Őszintén el kellene végre mondani, hogy Önnek fontosabbak a spekulánsok érdekei, mint a városé, az országé" - olvasható az MSZP Győr és Környéke Helyi Szervezetének közleményében.

Olvasóink írták

 • 19. Kharon 2012. július 23. 13:10
  „Már bánom, hogy belefogtam a hozzászólások olvasásába! Ennyi butaságot összehordani! Igen, a világ már csak ilyen! Fejlődik! A hozzászólók többségének fogalma sincs a régi Győrről. A gyárak eltűnéséhez a jelenlegi városvezetésnek semmi köze. Hány gyárat, üzemet soroljak fel, ami 1990 után szűnt meg? Sírgyalázás? Mi volt a jelenlegi Iparkamara helyén? Temető - gőzfürdő - Munkásőrlaktanya - Iparkamara. Avagy mi volt az új színház helyén? A Teleki-laktanya. A Széchenyi téren? Piac. Az jó volt? Most milyen? A virágpiac helyén? Húspiac. A sok okoskodótól megkérdezném, hogy például, hol végezték ki a lőcsei fehér asszonyt? Mi volt a Bercsényi liget helyén? A Rábca medre.
  Mielőtt szájtépő elvakult politizálásba kezd valaki, jó lenne egy kicsit elmélyedni a témában. A Dunakaputérről annyit, hogy senki nem láthatta, hogy mit rejt a ráhordott talaj. Kiderült, hogy módosítani kell a régi terven. Ez a kezdéskor is benne volt a pakliban! Aki nem gondolt rá, az a felelőtlen, hiszen a tér ott van az Bazilika (Öreg-templom) tövében. Ne akarjon senki megdumálni, hogy az úgy volt jó, ahogy volt!
  Arról meg még egy regényt lehetne írni, amiket az AUDI-ról összehordtak az újságok. Sem a térképet, sem a környéket nem ismerik. A realitásokból induljunk ki.
  Nem akarok senkit megbántani, de ez a hozzáállás már sajnálatos. A politikát felesleges belekeverni.”
 • 18. Jaga77 2012. július 20. 22:04
  „Ezt a lólengető bohócot meg sem szabadott volna választani! Ez egy két lábon járó világcsapás erre a világra! Hozzá képest az egyiptomi hét csapás áldás volt! Ez az ember egy bűnöző, aki a maga alkotta jogi helyzet mögé bújva, kmint valami diktátor a kénye kedvére formálja a várost! Győr történelmét elpusztította ami a Széchenyi tér alatt volt, soha vissza nem állítható károkat okozott, sírokat gyalázott meg! Az egész várost alárendeli az Audi gyarmatának, mindenki csak vasipari szakmával dolgozhat, a többi meneküljön, vagy dögöljön meg! A város elviselhetetlen forgalommal rendelkezik, boldog-boldogtalan itt remél jobb világot, aztán meg csalódik, és 50 Km-ről vonzza a bérrabszolgákat fillérekért, miközben sok jól képzett győrinek nincs megélhetése, mert túlképzett, ha meg nem, akkor meg azért nem kell! Inkább az olimpikonoknál feszítsen a Borkai! Nem lehet több munkahelye egy képviselőnek, kivéve az Orbán valagát nyaló Borkainak. Vannak kivételek. Egyenlőbbek az egyenlőbbeknél. Neki szabad, megengedett. A tejfölös szájú Orbán klónról a dunaszegi parasztgyerekről meg nem is beszélve, a szócsőből mi lett?! Nevetséges, egy ilyen alak utazgat New York-ba? Nem csoda, hogy aki teheti itt hagyja ezt a várost, és az országot is! Élhetetlen város, élhetetlen ország! Menjen az SP után! Smidt Pali megoldotta a nyugdíjproblémát! Magának! 40 év munkaviszony után nyomornyugdíj helyett 2 év aláírogatás, bohóckodás, havi 1,5 millióért élete végéig. Ha így folytatja Borkai lehet az új Köztársasági elnök ebben a dél amerikai típusú vadkapitalista banánköztársaságban!”
 • 17. háté 2012. július 19. 20:44
  „Új fidesz jelszó: úgy építünk, hogy a műemléket -örökséget, leromboljuk, -mélygarázs a jövő!
  A fidesz-kdnp, a győri önkormányzat, mindent megtesz a Győriekért, hogy megnyomorítsa életüket! - teljesen alávetik magukat az idegen érdekeknek.
  A BoBo kft, a főépítészi iroda, "nagyzsebes nadrágban" a Győr-Szolg-on /pé..mosoda/ keresztül kisöpri a született Győrieket-belvárosukból és környezetéből- örökségeket lerombólva, utat törve a farizeusoknak, izidoroknak!
  Dunakapu tér, hagyományos, ősterme piac kiebrudalva, vámos- üzletközpont épül helyette.
  Mélygarázs? - kell a Loydnak, az üzletközpontnak az irodaháznak, a felújításra "váró" épületeknek-lakásoknak a klezmorinoknak,- bóherinoknak!”
 • 16. embertelen 2012. július 19. 15:26
  „Borkai mind addig becsületes, igazmondó ember volt, amig Orbán vezér hálójába nem került, ugyanis ha a főnök hazudik, akkor a beosztottnak is azt kell tennie! Az egész fideszes garnitúra nem más, mint hazugok gyűjteménye. Gyurcsány egy füllentő kisóvodás volt a hazug Orbánhoz képest.”
 • 15. mir 2012. július 19. 14:20
  „bojtár

  Már vártalak :) És azt is hogy a szokásos mantrát fogod nyomni.Bárcsak az ötösöm jönne így be :) Ebbe kapaszkodtok állandóan mint a vízbe esett matróz a mentőővbe :)”
 • 14. westminster 2012. július 19. 12:47
  „8. BudaiKr 2012.07.19. 10:15
  Hogyne lenne.
  Komcsi zsolt a 88-as olimpiai bajnokod, meg az összes fideszes.”
 • 13. bojtár 2012. július 19. 12:17
  „6. mir 2012.07.19. 07:31
  "Látom te még mindig elhiszed ezt az urban legendet. Ennyi idősen :)" sőt még vannak olyan idióták akik nem

  Hogy is van ez? Erősödik az antiszemitizmus, mégis áramlik az izraeli tőke hazánkba

  2012, július 19 - 08:30
  Friss hírek Vezércikk

  Simon Peresz izraeli államelnök megmondta: felvásárolják országunkat. Nem véletlenül: a KSH adatai azt mutatják, a zsidó állam egyre nagyobb befolyást szerez hazánkban. A számok brutálisak: az Izraelhez köthető külkereskedelmi forgalom csaknem megduplázódott 2002 óta - míg az MSZP nyolc éves kormányzásának elején 2002-ben 17 milliárd forint volt ez a szám, addig ez 2011-re 29 milliárd forintra rúgott, ami rekord összeg az izraeli befektetéseket tekintve.
  De a jelek szerint az Európai Uniót is bekebelezi Izrael: ezt kitűnően mutatják a zsidó államból érkező közvetlen működőtőke-beáramlás számai. Ez esetben olyan befektetésekről van szó, amelyek feltételezik, hogy egy adott országban élő természetes vagy jogi személy egy másik gazdaság cégeiben tartós érdekeltséggel rendelkezik vagy tevékenyen részt vesz a vállalatirányításban. Nos, az Izraelből érkező működőtőke-beáramlás 2000-ben még csak 437 millió eurót tett ki, addig 2010-ben ez az összeg már meghaladta az egymilliárd eurót.

  Orbán Viktor: örülünk, hogy az izraeliek jelen vannak
  Mint ismert, Peresz 2007. október 10-én beszédet mondott Tel-Avivban a Kereskedelmi Irodák Szervezetének éves közgyűlésén. Peresz kijelentette: ,,Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van neki. A kormányok ezzel szemben nem képesek realizálni az erejüket, van költségvetésük, de nincs pénzük. A kormányok tehát képtelenek az eredményes működésre, de a cégeket nem kötik gúzsba a korlátozások" - hangsúlyozta Peresz. ,,Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek precedens nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, fölvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot."
  Úgy tűnik, a terjeszkedést minden korlátozás nélkül folytathatják. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis tavaly egy izraeli lapban az izraeli befektetések magyarországi szélesítését szorgalmazta. Mint mondta, "örülünk, hogy az izraeliek ott vannak és bízunk abban, hogy szélesítik tevékenységüket".

  Áder mélyítené az együttműködést
  Áder János Simon Peresz izraeli elnökkel, Benjámin Netanjahu kormányfővel és Reuven Rivlinnel, a kneszet elnökével tartott megbeszéléseket Jeruzsálemben. A köztársasági elnök annak ellenére fogadta el a meghívást, hogy Rivlin a Nyírő-ügy miatt persona non gratanak és nyíltan antiszemitának bélyegezte Kövér Lászlót, az országgyűlés elnökét. Áder úgy nyilatkozott, nincs olyan konfliktus, amely akadályozná a két ország gazdasági, politikai, kulturális és tudományos együttműködésének elmélyítését. A kettős beszéd nem idegen a kormánytól: Magyarországon folyamatosan arról hallani, micsoda szélsőséges és antiszemita megnyilvánulások terjedtek el hazánkban.

  A rabbi zsidó családot telepít az antiszemitizmus fővárosába?
  Úgy látszik, ennek ellenére a zsidók nem félnek, hiszen egyre többen hozzák ide befektetéseiket. Mint ahogy akkor is kiderült, mekkora hazugság az antiszemitizmus magyarországi terjedése, amikor Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője egy ötgyermekes floridai ortodox zsidó család Budapestre költözésében segített. Ugyanez a Köves Slomó korábban az antiszemitizmus elleni konzultációt hirdetett, mert szerinte hazánkban a közbeszéd részévé vált a zsidóellenesség.
  Orbán Viktor nemrégiben Arthur Schneier New York-i főrabbinak azt mondta: Magyarország elszántan dolgozik azért, hogy az emberi méltóság sérthetetlensége jegyében - minden (!) magyar polgár jogait megvédje, hogy békében és biztonságban élhessen. Ehhez képest Áder János fontosnak érezte, hogy felkeresse Schweitzer rabbit egy szóbeli atrocitás miatt, de nem gondolta, hogy részvétet kellene nyilvánítania egy fiatal magyar lánynak, aki a cigánybűnözés áldozata lett. Azt is fontosnak vélte, hogy a szélsőséges, rasszista zsidó állam kormánya élén álló Benjamin Netanjahu felszólítására a bíróság elé vigyék a 97 éves Csatáry Lászlót, akit azzal vádolnak, hogy a háború idején Kassán kegyetlenkedett. Legalábbis erre utal, hogy éppen egy nappal a megbeszélésük után vették őrizetbe Csatáryt.
  Úgy látszik, a kormány a lelkét is eladná a hazánkba érkező milliárdokért. Erre enged következtetni, hogy Áder János még meg is hívta Budapestre az izraeli miniszterelnököt és államfőt. Azt a Pereszt is, aki egyértelművé tette, Magyarországból zsidó államot csinál.”
 • 12. mekkmester 2012. július 19. 11:50
  „már megint a Dunakapu tér a téma?!?!?!”
 • 11. morz 2012. július 19. 11:44
  „Persze hogy vannak komcsik. Borkai is az, onnan lehet megismerni, hogy folyton hazudik.”
 • 10. Lívia66 2012. július 19. 11:19
  „6.mir
  Ne legyen igazam.”
 • 9. Punxsutawney_Phil 2012. július 19. 10:23
  „A felújított térre a piacot a jelenlegi formájában én sem látnám viszont szívesen!
  Egyikek árus kalibáján nejlon, a másikén valami szövet vagy osb lap, az árult gagyikkal együtt igénytelen az egész!!
  Legyenek őstermelők, egységes igényes standokkal!”
 • 8. BudaiKr 2012. július 19. 10:15
  „vannak még komcsik Győrbe? Vagy ki irta ezt a levelet?”
 • 7. Madarász 2012. július 19. 07:38
  „4. Az, hogy jobb helyen van ott a piac, még nem zárja ki, hogy a polgármester nem képes igazat mondani... Tudod, a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát...”
 • 6. mir 2012. július 19. 07:31
  „Lívia66

  Látom te még mindig elhiszed ezt az urban legendet. Ennyi idősen :) Már akkor is lehetett tudni, hogy nem mehetnek vissza amikor kitlálták, hogy húzzanak az árkád mögé persze patriot ennek is tapsikol mint minden másnak ami döntést hoznak :)”
 • 5. Lívia66 2012. július 19. 07:21
  „Patriot. Sajnos a csúfos kudarcba fulladt izraeli ingatlan beruházás bármikor folytatható.Van annyi pénz ott, hogy amikor elkezdik a betelepülést hazánkba, villámgyorsan befejezzék amit elkezdtek...
  A piac meg jó helyen van, sokkal könnyebb megközelíteni autóval.”
 • 4. Patriot 2012. július 19. 06:43
  „Nagyon jó helyen van a jelenlegi helyén!
  Nagy tér, hatalmas és ingyenes parkolási lehetőség, idős embereknek ingyenes buszjárat.
  Legalább a csúfos kudarcba fulladt izraeli ingatlan beruházás helye is valamennyire kihasználhatóvá vált, erről is beszélhetne a helyi maradvány mszp.”
 • 3. wannacoke 2012. július 18. 23:42
  „mindenki hazudik,ha hatalmon van, aki meg nincs az kötetszik, mit kell ezen csodálkozni? Ha meg mindent meg akarnak őrizni a régi időkből mitől fejlődjön Győr?”
 • 2. háté 2012. július 18. 22:11
  „A polgármester átveri a Győrieket, nagyzsebes nadrágban! - egész "jó" olvasni, amikor valakik közel vannak egymáshoz.
  Győri Főépítész - Győri Építész Műhely, - Megyei Építész kamara alapítói között, akik véleményezik a győri beruházásokat és az országos építéseket. - van bőr/grábgyári/ a képükön!
  Győr-Szol - az győri, vagy csak a nevében”
 • 1. enéh 2012. július 18. 22:01
  „Pénz beszél, kutya ugat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték a fizetős parkolók kialakítását Révfaluban és Nádorvárosban - térképek

Nem csak Révfalu és Nádorváros egyes részein kell fizetnünk a parkolásért júliustól. Tovább olvasom