Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Győri egyetemisták 120 virágpalántát ültettek a Föld napján - fotók

A Kautz Gyula Gazdaságtudományi kar szakkollégiumának lakói Dr. Szigeti Cecília, a Széchenyi Egyetem tanárának segítségével emlékeztek meg a Föld napjáról.

A hallgatók 120 tő virágpalánta ültetésével hívták fel a figyelmet a fenntartható fejlődés fontosságára.

Az Innovációval a Fenntartható Fejlődésért (IFF) önkénteseinek és a szakkollégium lakóinak közös programjára április 22-én, a Föld napján került sor.

A szakkollégium udvarán a kb. hetven palántából álló ’FÖLD’ feliratot a lakók és az egyetem tanára helyezte el, hogy felhívják a figyelmet Földünk fontosságára és annak folyamatos megújulására. A megmaradó palánták a kollégium hátsó bejáratát díszítik.


Győri egyetemisták 120 virágpalántát ültettek a Föld napján

"A szakkollégium lakói közül sokan Bulgáriában tartózkodnak, de azoknak, akik itt maradtak és szívesen segítettek, nem volt más feladata, mint a helyszín biztosítása és a kezdeményezés reklámozása." – mondta el a szakkollégium vezetője, Farkas Lilla.

"Szakmai gyakorlatom keretein belül a virágok elosztása, a megfelelő föld kiválasztása volt a feladatom." – mondta el a harmadéves környezetmérnök hallgató, Fehér Orsolya.

"Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, még akkor is, ha egyelőre csak kis területen tudunk virágot ültetni, bár így is várakozáson felül jelentek meg érdeklődők. Bízunk benne, hogy idővel kivihetjük ezt az akciót a városba is, hogy minél több ember értesülhessen róla."

Az eszközöket az egyesület és a szakkollégium önerőből finanszírozta, a palánták a mosonmagyaróvári Dzsungelország Kft. felajánlása volt.

Nem a virágültetés volt az egyetlen program, amelyet az egyesület szervezett a környezetvédelem érdekében: a civilek éjszakája sorozaton belül az elektronikus környezetvédelmi játékokat, felesleges játékok gyűjteményét mutattak be és ökolábnyomot is számítottak.

A vidéki életmódra, a természetközeliségre való nevelés érdekében gyermektáborokat szerveznek.

Olvasóink írták

 • 4. Purplemoon 2013. április 29. 08:38
  „Esetleg Kautz Gyula (és nem Krausz), nem?!”
 • 3. borsmenta 2013. április 28. 07:39
  „Nagyjából ebben ki is merül a környezetre való figyelésük.

  Egyébként milyen az a megmaradó palánta?”
 • 2. hopega 2013. április 27. 18:22
  „Én meg lenyírtam a füvet, és meg öntöztem a virágokat.Ez is van akkora hír? Vagy nem?”
 • 1. acsali 2013. április 26. 12:31
  „120 palánta.Hihetetlen munkát és energiát emészthetett fel ez a program. Egy személyre 5 db jutott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyire ütőképesek a szakképzések megyénkben?

Az általános iskolások mennyire érdeklődnek a szakmák iránt, melyek a hiányszakmák megyénkben? – vetettük fel többek közt cikkünkben. Tovább olvasom