Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Győrben folytatódik az MR1 – Kossuth rádió országjárása

Győr - Az MR1 – Kossuth rádió országjárásának következő állomásán, január 29-én Győrben mindennapi gondjainkról vitázik Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter és Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.

Vajon lehetséges-e a válság közepette új munkahelyeket teremteni az ország egyik legfejlettebb régiójában? Járhat-e párban a gazdaság élénkítése és a hatékony szociálpolitika? Minden bizonnyal szóba kerül Szűcs Erika egyik nagy vitát kavart bejelentése is, miszerint a fiatal, munkaképes szociális segélyezetteknek pénzbeli juttatás helyett elsősorban munkára – és persze az azért kapott bérre – lenne szükségük. Vajon sikerül-e a szabályozás megváltoztatásával új munkahelyek létrehozására serkenteni az üzleti szférát? És ennek hatására valóban gyengülhet-e a feketegazdaság?

Az élő közéleti vita és a népszerű Kabaréklub január 29-én 18 órakor lesz a győri Richter János hangverseny- és konferenciateremben.
A vitát az MR1 – Kossuth rádió két népszerű műsorvezetője, Vízy Dorottya és Rábai Balázs vezeti.

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter.
Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter.


A közéleti beszélgetés második felében Várszegi Asztrik bencés szerzetes, pannonhalmi főapát lesz a főszereplő, aki decemberi adventi körlevelében feltette a kérdést: Vajon van-e remény az egyetemes válság napjaiban? Választ kaphatnak a jelen lévők tőle arra is, hogy vajon honnan meríthet belső erőt a család, a kisebb közösség összetartásához, a túléléshez a hívő és a nem hívő ember.
Az MR1 – Kossuth rádióban találkozhatnak a legnépszerűbb sportműsorokkal – ezért az országjáró esteken sem maradhat ki a sport. Győrben két világhírű kézilabdás: Pálinger Katalin és Vérten Orsolya, a Győri Audi-ETO Kézilabda Club játékosai beszélnek majd a sikerek titkáról.

A közéleti beszélgetések után a humoristák veszik át a szót: a Kabaréklub fiatal sztárjai – Kőhalmi Zoltán, Kovács András Péter és a többiek – szórakoztatják majd a győri közönséget. A szünetben pedig a Rádiómúzeum kihelyezett kiállítása és hangos totó színesíti majd a programot.

Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.
Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.


Az MR1 – Kossuth rádió győri estjére jegyek elővételben a győri Tourinform-irodában, az előadás napján pedig a helyszínen, a Richter János hangverseny- és konferenciateremben kaphatók (9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.).

Olvasóink írták

  • 1. Primax 2009. január 26. 21:42
    „Szűcs Erika elmondja majd, hogy "mi van", Pelczné ígér majd fűt-fát....és minden marad a régiben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázezres mulasztási bírság röviditalnál

Győr-Moson-Sopron - A készletforgalmi nyilvántartás elmulasztásáért vagy hiányos vezetéséért akár… Tovább olvasom