Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Győr és a megye együtt ünnepelt - videó

A győri és a megyei önkormányzat közösen emlékezett az 1956-os forradalomra a győri Bisinger sétányi Golgota-emlékműnél szerdán.

Borkai Zsolt győri polgármester ünnepi beszédében arról szólt, hogy a minden földrész költőit megihlette a magyarok szabadságvágya.

"Egy kis nemzet halált megvető bátorsággal belevágott a lehetetlenbe" - értékelte az 57 évvel ezelőtt történteket a politikus, megjegyezve, hogy a zsarnokság egy valamit soha nem tudott elvenni az emberektől: a hitet a szabadság erejében.

"Kötelességünk továbbvinni a szabadságharcban általuk képviselt eszméket és értékeket" - szögezte le Borkai Zsolt, aki azt is kijelentette: Magyarország ma erős és Győr még erősebb.


Videó: Cseh Róbert


Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke megemlékezésében úgy fogalmazott: Magyarország élő bizonyítéka annak, hogy igenis lehet legyőzve győzni.

"Hogy hősnek kell lenni, ha a történelem azt kívánja, vagy ha máshogy alakul a sorsunk, akkor összeszorított fogakkal túl kell élni a zsarnokot, ragaszkodni kell értékeinkhez és csöndben erőt kell merítenünk az elődök példájából.

Hinnünk kell, hogy a közösségért hozott áldozatnak mindig van értelme. Ami jó 1956 óta történt, nemigen következhetett volna be, ha a magyar nép azon az emlékezetes őszön nem fejezi ki oly félreérthetetlenül felfogását és nem cselekszik" - hangsúlyozta Kara Ákos.

A megemlékezők az ünnepség végén megkoszorúzták a Golgota-emlékművet, előtte pedig koszorút helyeztek el az 1957-ben kivégzett Szigethy Attila városházi emléktáblájánál és a Dunántúli Nemzeti Tanács egykori működési helyén lévő domborművénél.

Olvasóink írták

 • 3. háté 2013. október 24. 17:28
  „"Kötelességünk továbbvinni a szabadságharcban általuk képviselt eszméket és értékeket" - szögezte le Borkai Zsolt, aki azt is kijelentette: Magyarország ma erős és Győr még erősebb. - a szabadságharc hősei forognak sírjukban! Szégyen, hogy ilyen "nemzetietlen" megélhetési politikus, beszél a szabadságharcról, akár bajnaiékkal is összefoghatna!”
 • 2. gonzo 2013. október 23. 19:13
  „Büszkék lehetnénk(lehetünk) ma Borkaira és csapatára,egy félmondat aktuálpolitizáláson kívül arról szólt az az egy óra amiről minden ilyen rendezvényen szólnia kellene:az emlékezésről,a főhajtásról.”
 • 1. Mankapunka 2013. október 23. 17:23
  „Erre a parkosított fűre hogyan mert ráállni ennyi ember, mint Szabadhegyen a Jereváni úton?

  Én nem kaptam egy forintot sem, így nem mentem tapsolni, ne haragudjatok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önnek mi szerepel a bakancslistáján: nyugdíjas utazás vagy ejtőernyős ugrás?

Friss felmérés szerint a 30-60 év közötti magyarok háromnegyede aggódik a nyugdíjas évek miatt,… Tovább olvasom