Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Győr, a milliónyi lehetőség városa

Az egyetemi diákéveink során szerzett élmények, tapasztalatok meghatározóan hatnak további életünk alakulására. Nem csupán a diploma megszerzése fontos, hanem az is, hogy ezen időszakra évtizedek múltán is szívesen emlékezzünk vissza.
Ehhez nélkülözhetetlen, hogy olyan várost válasszunk tanulmányaink helyszínéül, amely elvárásainknak, igényeinknek maradéktalanul eleget tesz. Könnyű megközelíthetőség, esztétikus környezet, szabadidős programok végeláthatatlan felhozatala: számos érvet sorakoztathatunk fel Győr mellett.

A város ezernyi módon megkönnyíti az itt tanuló diákok mindennapjait. Elég csak megemlíteni a jó helyi közlekedést, azon belül a City busz járatokat, melyekkel díjmentesen utazhatunk a Széchenyi István Egyetem és a belváros között. A győri kollégiumok mellett szól, hogy a városközpont, s a gazdag könyvállománnyal rendelkező Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár közvetlen közelében helyezkednek el.

Az évről-évre meghirdetett felsőoktatási szakok színes választéka és kiváló színvonala tovább erősíti a megyeszékhely kulturális értékét. A Széchenyi István Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem alapképzései országos viszonylatban is kiemelkedőek, de felsőfokú szakképzések terén is van miből szemezgetnünk. Az intézmények kínálatában szereplő valamennyi ágazat piacképes.

Ez nagyban köszönhető Győr kedvező földrajzi elhelyezkedésének, az osztrák határ közelségének. A multinacionális vállalatok jelenléte, valamint a virágzó turizmus előnyösen befolyásolják a friss-diplomások elhelyezkedését, s esetlegesen munkahelyük hosszabb távú megőrzését is. Mindezt alátámasztják azok a 2011-es statisztikai kimutatások is, melyek szerint Győr-Moson-Sopron megye a munkahellyel rendelkezők arányát tekintve a többi magyarországi régiónál előnyösebb pozíciót foglal el.

Tömérdek különféle módon tölthetjük szabadidőnket, legyen szó tánctanfolyamról, színházlátogatásról vagy strandolásról a Rába Quelle Élményfürdőben vagy a homokos Aranyparton. Az évente megrendezésre kerülő 4 évszak fesztivál, a szabadtéri koncertekkel és szezonális programokkal alkalmat biztosít a helyi hagyományok és kultúra megismerésére. A pezsgő éjszakai élet, a szórakozóhelyek gazdag felhozatala sem okoz csalódást a kikapcsolódni vágyóknak.

Városunk egyik büszkesége az ETO Park, amely európai mércével mérve is magas színvonalú, modern sportlétesítmény. A Folyók Városa kajak-kenuban, kézilabdában és futballban egyaránt jeleskedik. Bizonyos sportoknak magunk is hódolhatunk különféle egyesületekben, bowling-klubokban, vagy télen a Győri Műjégpályán. Aki inkább nézőként élvezi a sportot, magával ragadó hangulatban, kivetítőn tekintheti meg a legfontosabb mérkőzéseket a romantikus Rába-parton.

Az itt tanuló diákok számottevő része tanulmányai elvégzése után is szívesen élne megyeszékhelyen, melynek megunhatatlan sokszínűségét látva, mindez nem meglepő. Győr egy olyan hely, ahol öröm tanulni, szórakozni és új helyeket felfedezni. Egy város, ahol öröm lenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem csak egy város

Győr. Mi jut eszembe először arról, ha meghallom ezt a szót? Ha a tényeket nézzük Nyugat-… Tovább olvasom