Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

gyarmat.kisalfold.hu

Gyarmat - A Kisalföld Online internetes közösségi hálózatában (www.kisalfold.hu/klub) a gyarmati klubot egy számítógépbarát nyolcadikos diák vezeti. Nemes Dávid másodikként regisztrált a tagok közé. Baráth Béla gyarmati polgármester fiatal erőket mozgósított, hogy a falu klubja „beinduljon" a Kisalföld Online internetes közösségi hálózatában. Az egyik klubvezetésre felkért személy szinte azonnal adódott...

A nyolcadikos Nemes Dávid, alias „dokijó" régóta számítógépbarát életet él, és két éve szerkeszti, vezeti a helyi sulirádió zenékből-hírekből összeállított adásait. Szinte magától értetődött, hogy a klubot is ő fogja vezetni.

– Terveim vannak az informatikával, így szeptembertől Győrben, a Jedlik programozó szakán folytatom tanulmányaimat. Nagyon tetszett a klub lehetősége, amolyan órán kívüli „feladat". Így aztán másodikként regisztráltam a tagok közé. Sőt, már tettem fel rövid tudósítást a tájházi tavaszváró ünnepségünkről, megidézve a kemencében sült langalló élményét is – mesélte a fiú, majd további ötleteit sorolta.

 Lőrincz Roberta és Nemes Dávid lelkesen gondozzák, ötletelik a www.gyarmat.kisalfold.hu kluboldalt. Fotó: Krizsán Csaba
Lőrincz Roberta és Nemes Dávid lelkesen gondozzák, ötletelik a www.gyarmat.kisalfold.hu kluboldalt. Fotó: Krizsán Csaba


– Színesítésként szeretnék a www.gyarmat.kisalfold.hu-ra egy friss fotósorozatot készíteni a község neves és szép helyeiről, illetve rövid összeállításokat a rendezvényeken, például falunapon, búcsún, szüreti felvonuláson felvett videókból. Szerencsémre jövendő iskolámban, a Jedlikben működik videó szakkör, ahol biztos sok hasznos tapasztalatot tudok gyűjteni, amit a kluboldal készítésénél kamatoztathatok.

Dávid mellett Lőrincz Roberta a gyarmati klub másik vezetője. A 21 éves lány a szombathelyi főiskola nemzetközi kommunikáció szakán végzett. A közelmúltban harmadik alkalommal megrendezett községi bormustráról tett fel fényképes tudósítást és a júliusi falunap programjáról fórumot kezdeményezett a kisalföldes kluboldalon.

– Fontos közösségépítő lehetőséget látok a hálózatban, amely akár híd, sajátos találkozási alkalom lehet a településen élők és az elszármazottak számára. Vagyis az internet összefogja a közösségeket – vélekedett Roberta, aki robertita „fedőnéven" vált a hálózat tagjává.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Borhét

A négy napos programsorozat a borról és a gasztronómiai élvezetekrõl szól Gyõr… Tovább olvasom