Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Görög tévékben oktatta a jógát

Hegyeli András olyan informatikus, aki jógát oktat. Már ezért is érdemes lett volna tollat ragadni, hogy elmeséljük élete történetét. A jelenleg Győrben is oktató fiatalember nemrég még görög tv-csatornákon népszerűsítette a jógát.
Erdélyből indult Hegyeli András útkeresése, s aztán mind fizikailag, mind szellemileg révbe ért. Hogy miért épp a jógában találta meg önmagát, arról még ma is óvatosan fogalmaz, a lényeg az, hogy voltak bizonyos fenntartásai az egyházzal, egyházakkal szemben. A jógában épp azt tartja jónak, hogy az emberi döntéseket és szabadságot tartja tiszteletben.

András középiskolába már Magyarországra járt, s egyetemista korában azért kezdett el jógázni, hogy könnyebben menjen a tanulás. De miért és hogyan lesz valakiből jógaoktató? András, saját bevallása szerint kissé túlcsordult attól a rengeteg jótól és pozitív tapasztalattól, amit a jóga adott neki, és mindenáron rá akart beszélni mindenkit, hogy jógázzon. Aztán rájött, hogy épp a szabad akaratban és választásban van a lényeg, ezért a továbbadási vágyát egy jógaképző központban, Dániában fejlesztette tovább. Európában egyébként Dániában válhat valakiből oktató.

Ezután jutott el Görögországba, ahol egy barátjával megalapozták azt a jógaiskolát, amelyből ma már Magyarországon, többek között Győrben is nyitottak egyet. András azt mondja, a görögök zárt közösségben élő emberek, s ő nagy megtiszteltetésnek vette, hogy őt, mint idegent elfogadták oktatónak olyan foglalkozáson, ahol mindenkinek meg kell nyílnia kicsit. Egy barátjával később kis tv spotokat gyártottak a foglalkozásokról, gyakorlatokról, amiket aztán nagy sikerrel játszottak a reggeli műsorokban.

S miért foglalkozik valaki informatikával, ha ilyen sikeres jóga oktató? András úgy véli: a jógából csak a kóklerek élnek meg. Ő azért választotta szakmájául az informatikát, mert azzal kis idő ráfordítással jól lehet keresni, s így marad elég ideje a jógára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyító alatt a megyei fürdők

A Vasárnapi körképet készített a tavasszal mindig népszerű megyei fürdőkről. Cikkünkből kiderül: a… Tovább olvasom