Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Generációs örömzene a beatmiséken

Győr - Kéthetente szó szerint örömzene szól a Szentlélek-templomban. A Marek László vezette kis csapatban, a Szentlélek-templom ifjúsági ének- és zenekarában ma már három generáció muzsikál együtt – Isten dicséretére.
A Marek és a Tripolszky családban is létforma volt az együtt zenélés, így természetes, hogy mindennapjaikban is ott a zene. S ugyan már a családfő haja enyhén szólva is megkopott, a többiekkel együtt szívvel-lélekkel muzsikál – beatmisékkel csalogatják templomba az ifjúságot.

Hitvallásuk szerint az együtt éneklés kivételes erő, az együvé tartozás üzenete az imádságok és a tradicionális népi énekek mellett.

Benkovich Ferenc atya 1987 óta támogatja a zenekart, s ha anyagilag nagyon megszorultak, az eszközbeszerzésben is számíthattak rá.

– Ötödikes voltam, de már húsz éve ez egy olyan közösség, ahová jó tartozni – vallotta Balogh Judit énekkari tag. – A próbák, a misék, a programok meghatározták az eddigi életemet, s a jövőmet is.

Rugovics Zoltán gitárjával együtt két éve csatlakozott a csoporthoz, szerinte az egyéni talentumokkal való, Istennek szóló dicséret lélekerősítő. A fiatalember nem titkolja – noha egy jó meccset sem vet meg –, a családi éneklés hozzátartozik az életéhez. Tripolszky Juditot az egyik unokatestvére invitálta a közös éneklésre, a beatmiséken való részvételre. Azóta az ő éneke is betölti az imádság terét.

A zenekarvezető Marek László mellett mindig ott a feleség, Tripolszky Eszter, aki civilben a Szent Anna Otthonban könyvel, ám a kezdetektől az énekkart erősíti.

– A férjemmel együtt mi amolyan örökifjúnak érezzük magunkat, talán a zene is teszi – jegyzi meg csendesen Eszter. – Húsz év ide vagy oda, a szívünkben is érezzük, értjük a gondjaikat. Két lányunk velünk énekel, a kisebbik fiam gitározik, a nagyobbik pedig ministrál, s a vetítés is az ő feladata. Egészen kicsi koruktól itt vannak, négyük közül hárman zenét is tanulnak. Célunk, hogy Isten dicsőségére énekeljünk, s a közösséget nevelgessük, növelgessük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gasztronómiai élvezetek a Győri Bornapokon

Győr - Borkóstolók, gasztronómiai élvezetek várják jövő csütörtöktől vasárnapig az első Győri… Tovább olvasom