Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Gázszivárgás lépcsőház kiürítéssel Győrben - fotók

Gázszivárgás miatt a rendőrség felszólítására el kellett hagyniuk a lakóknak Győrben, a Kodály Zoltán utca 38-as számú, tízszintes lépcsőházat vasárnap este.

A kapitányság ügyletére pár perccel 7 óra után érkezett bejelentés az egyik, ötödik emeleti lakás tulajdonosától, hogy ott lakó testvére nem engedi be az ajtón, s gázszagot érez. Az ajtó előtt állva hallani lehetett a kiömlő gáz súgását.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes elmondta a kisalfold.hu-nak, hogy a gázvezetéket korábban csonkolta a gázszolgáltató, a bent lévő testvér azt bontotta meg. A gázszivárgást a győri tűzoltók szüntették meg.

A lépcsőház előtt, az utcán várakozó lakók elmondták, a rendőrségnek már szombaton is ki kellett menniük a családhoz, hogy miért, azt nem tudták megmondani. Ezt az információt Kocsis Tünde megerősítette, s elmondta, valóban intézkedni kellett a lakásban tartózkodók viselkedése miatt.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


- Miután a tűzoltók elvégezték a szükséges beavatkozásokat, a lépcsőházban lakók nem sokkal háromnegyed nyolc előtt költözhettek vissza otthonaikba.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


Az ügyben a rendőrség közveszély okozás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A lakásban tartózkodó férfi pszichiátriai kezelt, e betegsége miatt szedett gyógyszerekre még alkoholt is fogyasztott. Ezért őt a mentők kórházba szállították – tudtuk meg Kocsis Tündétől.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese, Kósa Mihály őrnagy érdeklődésünkre elmondta, a rendőrség jelentette a gázszivárgást a győri tűzoltóság ügyeletére, az ügyeletes értesítette a mentőket és a gázszolgáltatót.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


- A kiérkező tűzoltók csak ajtóbetöréssel tudtak bejutni a lakásba. Ott elzárták a gázt, majd kiszellőztették a lakást, s a bent lévő férfit átadták a mentőknek. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően nem történt a tavaszi, Szarvas utcaihoz hasonló eset – mondta el Kósa Mihály.

A helyszínen tartózkodó rokonok kérdéseinkre nem kívántak válaszolni.

Olvasóink írták

 • 17. édi-béby 2011. augusztus 16. 18:25
  „Hihetetlen ami történt!Az ilyen ember csináljon magával azt amit akar,de ne más-mások testi épségét veszélyeztesse!:(”
 • 16. Csi-bi 2011. augusztus 16. 16:22
  „Az szupi hogy kiengedték ráadásul úgy hogy senki nem értesítettek:-(
  Akkor minden lakótárs ezután retteghet mikor mi lesz,nem irigylem őket.
  Édes Istenem meg ne öregedjünk....”
 • 15. mozart 2011. augusztus 15. 21:46
  „Kedves Pappe!

  A nevezett hozzátartozó, név szerint a gyermekeik nagy ívben tojnak az egészre. Valamelyikük lánya havonta egyszer jön Pestről, max 3 óra erejéig. Jó nyugdíjuk van amúgy. Még a párom anyukája lett meggyanúsítva, hogy lopja a pénzüket, pedig csak annyit tett, hogy automatikusan a kérésüknek megfelelően megrendelte nekik a többlet ebédet, mert azt is elfelejtik, hogy öt perccel ezelőtt ettek. Télen meg lehetett oldani, hogy kirakta az ápoló az ebédjüket az erkélyre, de nyáron? Volt, hogy a három napi ebédjüket egy nap alatt megették, és jöttek, hogy hol az ebéd.
  Addig nálunk nem lesz változás, amíg valahogy a fejünkre robbantják a házat, vagy valamelyikük meg nem tér a Teremtőhöz.
  A mai furmányosan idióta törvények szerint meg erőszakkal nem lehet őket elvinni otthonba.
  A múltkori ötödik csengetésére az úrtól megkérdeztem, hogy hívjak rendőrt, mert zaklatásnak minősül már amit tesz. Na, azóta sem láttam, hála a jó égnek. A szomszédjaikhoz meg rendre becsönget, hogy adjanak gyufát neki.”
 • 14. h.n 2011. augusztus 15. 17:16
  „Nem olvastam végig az összes hozzászólást, nem tudom, hogy az árverezués, hogy került szóba, nem árverezik a lakást, nem az volt a lakástulajdonos, aki kinyitotta a gáz csapot! Senki nem tudja miért tette, mi lehetett az indoka, ő nem árult el semmit! De a magyar rendőrségről meg annyit, hogy nem ogy zárt osztályon nincs, de még ki is engedték, már ma délelött, úgy hogy a csaaládot nem is tájékoztatták...”
 • 13. vanessa 2011. augusztus 15. 16:16
  „Zotya13, igy igaz, senki nem tudja még hogy milyen lesz öregkorára,oda kelene figyelni egymásra ennyi, közönyösség van már”
 • 12. Túrabakancs 2011. augusztus 15. 16:04
  „Zotya13! /11/
  "Mindenki egyszer megöregszik, ha szerencséje van!"

  Na ja, ha meg nincsen szerencséje, akkor egy őrült gáz segítségével
  felrobbantja! Hm...”
 • 11. Zotya13 2011. augusztus 15. 15:10
  „9. pappe

  Mindenki egyszer megöregszik, ha szerencséje van!”
 • 10. Accentos 2011. augusztus 15. 14:11
  „Igen,nyilván ilyenek is vannak,de nem ezekből az emberekből lesznek a hajléktalanok,gyújtogatók,ön-és közveszélyes emberek.Ezek az emberek keresik a megoldásokat,hogy ne váljanak lecsúszottá.Velem együtt millióan verik a fejüket a falba,de sajnos ez nem segít a helyzeten.a biciklis is leülne,mielőtt elesik,ha tudná előre.mi banki szakemberek segítségét kértük,legalábbis én nem úgy állítottam be a bankba,h nekem hitel kell de azonnal és mindenáron!elmontuk,mit tudunk vállalni.a bankban elmondták,milyen opciók vannak.különféle,pénzügyi elemzők által készített táblázatokat mutattak,statisztikákat,stb.azt kellene megértenie az embereknek,hogy erről a mesterségesen gerjesztett és generált válságról nem a kisember tehet.mi csak esszük,amit elénk raktak...”
 • 9. pappe 2011. augusztus 15. 13:54
  „8-hoz: "azt a nyomorult hitelt se adták ám oda mindenkinek!Eleve pénzt az kap,akinek amugy is van,vagy rendelkezik bizonyos egzisztenciával" Ez így van. Más kérdés persze, hogy sokuknak a heitel felvétele óta megváltozott az egzisztenciájuk. Mondjuk elveszítették a munkájukat vagy csak olyan helyre tudtak elmenni dolgozni, ahol kevesebb pénzt kapnak. Mert gondolom ilyenek is vannak...”
 • 8. Accentos 2011. augusztus 15. 13:25
  „az árverezésnek semmi köze ehhez a cikkhez.a hitelt felvevők is keresik a megoldásokat a bajaikra,és nem az agyuk van elborulva,csak pénzük nincs.Annyira utálom a témával kapcsolatban arcoskodó okostónikat,akik megmondják a tutit!
  Elmondanám a gyengébbek kedvéért,hogy azt a nyomorult hitelt se adták ám oda mindenkinek!Eleve pénzt az kap,akinek amugy is van,vagy rendelkezik bizonyos egzisztenciával.van az a gazdasági réteg,amelyik messze elkerüli a bankot,mert esélytelen ugye a havi 100ezerből hitelhez jutni.Meg van az a réteg,aki megkapja a hitelt,mert jó munkahelye van,jól keres.ezek nem lecsúszott emberek,nem a társadalom perifériáján élnek...arról az oldalról könnyen lehet észt osztani,aki ebbe nincs benne,lövése nincs az egészről...
  most pedig írhatnak a tökéletes életűek.”
 • 7. Zotya13 2011. augusztus 15. 12:50
  „Mindenki egyszer megöregszik, ha szerencséje van!
  Ki tudja, az itt irogatók, milyenek lesznek akkor.
  A hitelt felvevőkről nem is beszélve! Árverezéskor sok ilyen várható majd.
  Sajnos!”
 • 6. pappe 2011. augusztus 15. 11:02
  „5-höz: Ez sajnos azon túlmenően, hogy szomorú történet, még közveszélyes is (lehet)! NEm tudom viszont, hogy erre van-e megoldás, ha nincs róluk orvosi papír, hogy beszámíthatatlanok. Akkor viszont még egy bírósági határozat is kellene arról, hogy gondnokság alá helyezik őket, 24 órás felügyelettel. Szóval nem egyszerű a megoldás, főleg, ha azt nézzük, hogy ezen folyamatot általában egy rokonnak (gyerek, unoka, stb.) kellene elindítani.”
 • 5. mozart 2011. augusztus 15. 09:56
  „Ajjaj! Nálunk a 10.-en lakik egy szenilis házaspár. Az ebédhordó nálunk tette le ezidáig az ebédjüket, a bácsika volt, hogy szombaton egymás után ötször jött le, nyomta a csengőt, mint a hülye, aztán mikor kinyitottuk, már el is felejtette, miért jött. Ez éjszakás műszak után különösen jó volt. Ha a csengőt kikötöttem, az ajtón dörömbölt. A gáz már hála Istennek ki lett kötve náluk, mert a műanyag ebédhordót feltették a gázra melegedni. A pasi időnként kitépkedi a drótokat a falból, gyakran az egész egy kupacban a szoba közepén. A csengőkódot elfelejti, letépkedi a kapu zárját. Rengeteg gyufát vesznek, ami a gáz tetején van kupacban, mert azt nem fogják fel, hogy a gáz ki van kapcsolva. A gáz mellett halmokban áll az újságpapír. Mikor jöttek hozzájuk, hogy elvigyék, véletlenül fél percre tiszta volt a pasinak az agya, és mondta, hogy innen nem kell senkinek sem senkit elvinni. Nagyon agresszív, nem vagyok biztos benne, hogy nem veri-e a feleségét. Mondjam még tovább? :-))))))))))))))))))”
 • 4. pgeri11 2011. augusztus 15. 08:28
  „príma hogy nincs olyan lépcsőház amire ne jutna minimum 1 alkesz, degenerált, szenilis, notórius eláztató, aberrált vagy bármi más defekt az agyában, de a legizgalmasabb amikor kapásból több is jut az ember mellé. Szinte végig tudom pörgetni magamban a panellakó ismerőseim litániáját amivelfolyamatosan szívnak :))”
 • 3. zsu0531 2011. augusztus 15. 08:19
  „az ilyen nem normálisat tudnám mit csinálni vele ...... örök életére elzárnám valami zárt osztályra még jó hogy nem repült a ház .... lett volna szegény lako társai ilyen nem normálisal kellet nekik élni <moderálva..>”
 • 2. Csi-bi 2011. augusztus 15. 00:13
  „Még szerencse hogy jókor volt jó helyen a testvér.
  Belegondolni is szörnyű mi lett volna ha...
  Remélhetőleg gyógykezelését már zárt ajtók mögött folytatják, nem adva további esélyt az ön és közveszélynek.”
 • 1. Túrabakancs 2011. augusztus 14. 22:29
  „Egy idősebb emberkét vitt el a mentő, gondolom ő volt az okozó.
  Nem volt megbilincselve, és a saját lábán, egy kissé faarccal ült be
  a mentőautóba. Gondolom vitték a pszichiátriára. Amúgy enyhe füstszagot
  is lehetett érezni a környéken, de az szerintem nem ezzel az üggyel lehetett
  összefüggésben, mert akkor elszólta volna magát a gáz. /amolyan tipikusan amperszag volt/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál: Maximálisan megértem Borkai Zsoltot

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint nagyon fontos, hogy minél több csapatsportágban legyenek ott a magyarok a londoni olimpián. Tovább olvasom