Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Gazdátlanul maradt járdaszakasz Fehérvári úton

Győr - Gyakorlatilag elkészült a Fehérvári út jancsifalui szakaszának felújítása, ám maradt egy bosszúságot okozó járdaszakasz, ami a korábbi és a mostani munkákból is kimaradt...
„A közel két éve átadott út (körgeometriás csomópont) beruházása során a Fehérvári út 32. és 34. számú házak előtti járda nem lett felújítva (a második ütemben), és a mostani beruházás során megint nem újították fel! A problémát az jelenti, hogy a két családi ház előtt nem lett a járdán a csapadékvíz-elvezetés sem kiépítve, csapadékvíz-elnyelőket nem alakítottak ki. Hogy van ez? Így fog maradni?" – kérdezi lapunkhoz eljuttatott üzenetében, fotók kíséretében a Jancsifaluért Egyesület nevében is Hornyán Sándor.

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a szóban forgó járdaszakasz valóban gazdátlanul maradt. A Fehérvári út „kifelé menő" részének átépítése, beleértve az Ipar utcai kereszteződésben létesített körgeometriájú csomópontot is, állami „autópályás" fejlesztés volt, vagyis nem a Magyar Közút Kht. megrendelésére, bonyolításában készült. Ennélfogva a Magyar Közút Kht.-nál nem is tudják megmondani, hogyan, miért maradhatott ki.

A mostani munkák a Mészáros Lőrinc utcai kereszteződéstől addig terjedtek, ahol az Ipar utcai csomópontépítés befejeződött, vagyis a Kacagány utcáig.

Hornyán Sándor olvasónk felvétele a beruházásokból kimaradt járdaszakaszról készült, jól látható, mi a gond...
Hornyán Sándor olvasónk felvétele a beruházásokból kimaradt járdaszakaszról készült, jól látható, mi a gond...

A Fehérvári út 32–34. számú házak pedig kívül esnek ezen, a korábbi beruházó dolga lett volna ott a járdaépítés.

A befejezés előtt álló munkák során a kivitelező így is több járdát épített (azok rossz állapota miatt), mint a tervben szerepelt. Most akkor mi lesz a kimaradt járdaszakasszal? Legegyszerűbben talán az önkormányzat közreműködésével lehetne megoldani, persze közbeszerzési eljárás során, már ha jut rá pénze a városnak. Vagy lehet pereskedni a korábbi kivitelezővel...

A Fehérvári út átépített, jancsifalui szakaszán egyébként már újra kétirányú a forgalom, a múlt hét végétől az autóbuszok is újra a régi vonalukon közlekednek. Azzal, hogy a Körkemence utcánál, az új Plus Áruháznál lévő megállót még kihagyják. Az új buszmegállót a múlt héten csütörtökön betonozták, e hét közepétől már használható lesz.

A kivitelező Vegyépszer gyakorlatilag minden lényeges munkával végzett, kisebb javítási, takarítási, padkarendezési munkák vannak még, ezek azonban a forgalmat már nem zavarják. A beruházás hivatalos műszaki átadása július második hetére várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véleményformálók blogja a kisalfold.hu-n

A megye tizenkét prominens személye indított blogot a kisalfold.hu oldalán, köztük például a Győri… Tovább olvasom