Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Fotók, pillanatok, érzések a szegénységről

"Szegészség és társadalmi kirekesztettség 2010." címmel hirdetett fotópályázatot a Széchenyi Egyetem és a Magyar Szegénységellenes Hálózat Nyugat-Dunántúli Hálózata, amelyre 14 hallgató összesen 31 képpel pályázott.

Léránt Xénia szociális munkás, a hálózat nyugat-dunántúli koordinátora elmondta, a vártnál nagyobb érdeklődés kísérte a pályázatot, amelynek több kísérő programja lesz az egyetem VIP-termében és az aulában kedden.

Azizi Judit, a campus szociális munka tanszékének terepkoordinátora, egyben a zsűri egyik tagja úgy értékelte, a témát, a szegénységet mindenki másként értékelte, s a különböző látásmód is különleges élményt kínál összességében. A tanárnő szerint annyi bizonyos: aki fiatal korában fogékony a témára és segítőkész embertársai felé, az később sem változik meg.


Videó: Cseh Róbert


A pályázaton a négytagú zsűri döntése alapján első Tóth Máté fotója "Ilyenkor hol vagy, uram?" címmel, második Hutvágner Attila "Gyere táncolj, Magyarország!", harmadik pedig Ferenczi Ádám: Bezárt ajtók című munkája.

A pályázók a Segítőház Alapítvány egy-egy naptárát és a civil szervezet gondozásában megjelent könyvet vehettek át, az első helyezett jutalma pedig pluszban egy húszezer forintos könyvutalvány.

Olvasóink írták

  • 2. kenyeres 2010. április 16. 13:31
    „Harcsás Judit már megint, nem kérünk belőle!!!! Tolni kel a segggítőházat, igazgatójának szekerét?????Többen már újságot sem veszünk!”
  • 1. milakri 2010. április 13. 08:24
    „Gratulálok a fotósoknak ! Ezeket a képeket egy vándor kiállítás keretében ki lehetne állítani a "menö" éttermekben, hogy azok is jól megnézhessék, akik nem vesznek tudomást ezekröl az emberekröl. Sajnos nem gondolom, hogy azután (többet) segítenének a szegényeken, de legalább látják a valóságot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyertek: három idősek napközije újulhat meg

Több mint 43 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Téti Kistérség Sokoróaljai… Tovább olvasom