Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Fotók! - Rendőrautó borult fel Győr belvárosában: egy másik kocsival ütközött

Felborult egy rendőrautó, miután ütközött egy Peugeot gépkocsival Győrben, a Teleki és az Árpád út sarkán. A forgalmas, belvárosi helyszínre a tűzoltók is kivonultak.
Ketten könnyebb sérülést szenvedtek a balesetben, szerencsére még a kórházba sem kellett őket beszállítani.

Mint megtudtuk, a rendőrök egy másik helyszínre sietett, ahová a mentők hívták őket. Ekkor ütköztek a gépkocsival, s a hatóság még vizsgálja, hogy annak vezetője miért nem hallotta, vagy vette figyelembe a megkülönböztető jelzést. Miután a rendőrautó felborult, tetején lévő fényhídja kigyulladt, ezt maguk a rendőrök oltották el poroltóval. A kocsit pár perccel később visszafordították. A rendőrök egyébként karcolásokkal úszták meg a balesetet.
Rendőrautó borult fel Győr belvárosában - Fotók: Mészáros Mátyás

Olvasóink írták

89 hozzászólás
 • 89. Kabóca88 2011. augusztus 15. 13:06
  „A múltkor én annak voltam szemtanúja, hogy a stop táblánál állt előttem a rendőr. Elég rossz kereszteződés, nehéz átjutni rajta. Kb. 5 perc után megunta a kis drága, hogy kivárja a sorát, aztán hirtelen bekapcsolata a fényjelzést és a szirénát, a szájáról jól leolvasható volt a visszapillantó tükörből is, hogy ..... vár már ennyit, és elindult nagy hirtelen. Annak is majdnem karambol lett a vége, de a főuton mindkét irányból közlekedő még idejében le tudott fékezni.”
 • 88. Toncsó24 2011. augusztus 11. 15:28
  „Azért nem vette észre a sofőr a rendőrautót mivel az nem használta a megkülönböztető hangjelzést csak a fényjelzést...”
 • 87. aztamindenit 2011. augusztus 09. 13:43
  „Tisztelt "arrajártam"!

  Kérem jelentkezzen az alábbi email címre fontos lenne!

  inter190858@freemail.hu”
 • 86. HarconaMarcos 2011. augusztus 08. 22:02
  „Túra, azt hiszem abban azért simán megegyezhetünk, hogy a sikeres elfogásnál már csak a polgári lakosság élete és testi épsége fontosabb. Az én esetemben a 821-es felüljáró tövében a 2x2 sávon suhant el előttem a rendőrkocsi, mint ahogy írtam is, csak másodperceken múlt, hogy nem indultam el, és kapott telibe balról. Én sehonnai bitang ember vagyok, akit jobban érdekel a saját rongy élete, mint a szervek vonulása. Ez van. Csak annyira legyen összetett a ´vonulósdi´, amennyire még biztonságosan meg tudják oldani, különben alkalmatlanok a feladatra. Mint pl. a mostaniak.”
 • 85. Túrabakancs 2011. augusztus 08. 21:47
  „Budapesten szinte hetente történnek hasonló, vagy még súlyosabb balesetek
  hasonló okok végett, nem kell ennek ekkora feneket keríteni. A mentősök is sokszor
  sziréna nélkül haladnak át a kereszteződéseken, igaz ritkán nappal forgalom közepette.
  Egyébként én úgy tudom, hogy a megkülönböztető jelzést használó rendőrautó adatai
  a Tetra-rendszerű rádiók körszerűsége folytán a központban vezetve vannak, ezek
  automatikusan rögzülnek. Ráadásul engedéllyel használhatják a szirénát a rendőrök,
  arról nem is beszélve, hogy a helyzetüket is látják az illetékesek. Régebben volt módi, hogy
  suttyomban bekapcsolták a rendőrök a jelzésüket, manapság ez már nem kivitelezhető az
  előbbiekben leírtak végett. Vannak olyan riasztások, amikor csendes üzemmódban
  /csak villogó használatával// kell megközelíteni az adott bűncselekmény helyszínét, pontosan
  a tettesek sikeres elfogása miatt. /főleg betöréseknél/ Szóval összetett ez az egész vonulósdi.”
 • 84. Japo 2011. augusztus 08. 19:10
  „Vanessa! Én nem azt írtam,hogy mindenki mazsola aki óvatos,hanem azt írtam,hogy nagyon sok embernek van a kezébe jogosítvány akiknek nem tanították meg,mit kell tenni ha jön a ninó. Egyébként ma a legtöbb mazsola az újdonsült rendőrök között van ők sem tudják,hogy mit kell csinálni csak azt hiszik,ha bekapcsolják a ninót akkor mindenki eltűnik az útról és csak ők maradnak. Pont úgy mint a csipkedős nyanyák a zebránál,látja,hogy jössz,talán még azt is érzékeli,hogy nem tudsz megállni erre fogja magát lenéz a földre vagy a másik irányba és azt hiszi ezzel eltűntél. Tízből kilencszer a megkülönböztető jelzés használatát felénk utólag írják be,nem a használat előtt jelentik,ill. engedélyt kérnek mert így kellene. A viselkedés nálam nem autófüggő,bocsánat típusfüggő.Van aki jobban vigyáz a Trabantjára mint más az 500-as Mercire. Amiért megdolgoztál annak van becsülete.”
 • 83. durva 2011. augusztus 08. 18:14
  „Accentos 2011.08.08. 10:03

  a talált tárgyak leadása a polgármesteri hivatalban történik. ezt jobb ha tudod! a polgár tanyán!”
 • 82. hellboy780917 2011. augusztus 08. 16:26
  „van egykét birka sün ez nem kétség... nekem egyszer a spar előtt egyenesben volt zöldem, lassna gurulok motorommal, megáll szemben balra nagy ívben kanyarodás közben egy rendőrautó, semmi fény és hangjelzés, mögötte látom a nagy fekete A8-at gondolom valamelyik főtolvaj nem talált ki a városból pest fele.... nna azt gurulok-gurulo, mert látom az ajudi elengedne, sün nem. kipattan, nna most aztán előmindnepapírral, miazhogy nem adok elsőbbséget... kérdeztem zöld lámpánál semmi ellenkező intézkedéssel ugyanmár kinek lenne elsőbbsége?! erre a kocsiban lévő sünök kitörtek a röhögéstől, intézkedő paprikajancsi meg visszapattant a kocsiba. azért megkérdeztem miutána szépen odagurultam eléjük, hoyg akkor most megnézi vagy sem?! akkora röhögés volt, hoyg énis nyomtam egy kajánt, azt húztam egy kövéret, fejjel meg biccentettem az ajudisnak aki csak mosolygott a sipkája alatt....”
 • 81. kisember1 2011. augusztus 08. 15:01
  „Tavaly, vááá úgy felbosszantottak .
  Balra jelzőlámpánál zöld, kanyarodom. Körülnézek, szemből jövőnek elsőbbsége. De senki nem jött, így kihajtok, kanyarodok balra, belső sávba. Egy tetű tempóban a főúton tőlem távolodó rendőrautó hirtelen megfordul, sziréna, fényjelzés bekapcs. Én satufék, de már félig előttük, mert pont oda kanyarodott vissza, mint ahova én. És mutogatnak, hogy elsőbbségük van.

  Hát basszus komolyan, amint megláttam kanyarodik, felkapcsolja a villogót, szirénázik, ráfékeztem, hogy a külső sávba kényelmesen, bőven beférjen, ha még elvétné is a csikorgós kanyarodót, sőt még az enyém is félig szabadon hagyom. De neki az a sáv kellett amelyikbe épp keresztben állok. Közben a sor mögöttem megindul két sávban, így visszatolni sem volt módom. De ez nagyon gyorsan történt.
  Arra eztán marhára volt idejük, hogy megálljanak és röfögjenek fél percen át...hogy nem ismerem a kreszt, nekik elsőbbségük van....hááát komolyan....”
 • 80. pappe 2011. augusztus 08. 14:26
  „79-hez: Igazad van! Például a 8-as képen kitűnően látszik! Végül is mindegy, gondolom senki sem fogja feljelenteni a rendőrautót! :)))”
 • 79. G.Akos 2011. augusztus 08. 14:17
  „Nem sikerült mindenhol kitakarni a rendszámot”
 • 78. HarconaMarcos 2011. augusztus 08. 10:43
  „76, hamár kamera, miért nincs az összes kocsiban? 60-80 ezer egy fedélzeti kamera. Rendőrséginek többet kellene tudni (mondjuk rögzítené a villogót/szirénát), de nagy tételben így sem hiszem, hogy többe kerülne.
  Bocs, a közbeszerzést és a haverokat kihagytam: 600-800 ezerből... :-/”
 • 77. Óvatos 2011. augusztus 08. 10:42
  „Sajnálom a Peugeot gépkocsi vezetőjét. A mi autónkba két évvel ezelőtt, a forgalommal szemben közlekedve, a Szent István útra hajtott ki egy rendőrautó. Az akkor vásárolt 1 hetes autónkat alaposan összetörte.Megállapították ugyan, hogy a rendőr volt a vétkes, mégis azóta /2 ÉVE/ húzódik az ügy. Amíg nem záródik le, addig a biztosító nem fizet. Felháborító!!!!!!”
 • 76. Loich 2011. augusztus 08. 10:28
  „75. respect. a talált igazolványok jogsik utlevelek valamiért nagyon mumus a sünök körében. Biztos sok vele a papirmunka ....”
 • 75. Accentos 2011. augusztus 08. 10:03
  „Nem tartozik szorosan a témához,csak böki a csőrömet: Tegnap találtam az utcán egy ridikült(női kézitáskát),le volt szakadva a pántja,nyitva volt,mellette igazolványok,szemüveg,fésű,öngyújtó.normális esetben átléptem volna felette,nem igazán vagyok szociálisan érzékeny típus,de tegnap olyan lojális,segítek mindenkinek napom volt...
  telefonálok a süntanyára,mondom a hölgynek,h mi van,tisztán látszott,azt a táskát letépték az illető válláról,és eldobták.az volt a válasz,nincs ember,nem tudnak kiküldeni senkit,vigyem be én.pár másodperc mulva arra andalog egy süntaxi,majd leparkolt az Eto-parkolóban.most akkor mibe fájt volna a hölgynek,hogy megkérdezze a kollégáit,épp ki jár arra...átvehette volna,és mondjuk elvihette volna az igazolványokat a néninek,pár utcányira lakik a lakcímkártyája szerint...ennyire nem fontos az állampolgár? becsületesen betelefonáltam,aztán még én őrizgessem,meg vigyem be a talált holmit...Sz...rok rá. megkeresem inkább a nénit,mielőtt kiad egy csomó pénzt a pótlásra.és ezután bármit látok,találok,megtartom magamnak.mert becsületes vagyok...”
 • 74. sopronilakos55 2011. augusztus 08. 10:00
  „70. vanessa, itt most nem arról szól a fáma, hogy milyen a magyar közlekedés kultúra. Tudjuk milyen, sajnos.
  De ez nem menti fel a "rend" őreit hogy szabálytalankodjanak, vagy szerinted igen?”
 • 73. vanessa 2011. augusztus 08. 09:33
  „Japo, ausztriában nincs kivagyiság, ja meg ha átakarok menni a zebrán megállnak az autok ,mert meg keéé állniuk, itt inkább keresztül mennének még a zebrán is a gyalogosokon,a mentalitás más kedves Japo!!!ott europa van itt balkán ennyi”
 • 72. vanessa 2011. augusztus 08. 09:30
  „Japo, nagyon tévedsz, Neked mindenki mazsola aki ovatossan közlekedik?Én láttam olyant amikor a a nagy audis,mercis, meg a terepjáros nem engedte el a mentőt ,ja nehogy utána kellejen nekik menni,”
 • 71. Tudós-1 2011. augusztus 08. 09:27
  „A hozzászólók közül többen idézték a trv.-i előírásokat, melye(ke)t sem a rendőrség, s több esetben sem a mentők nem tartanak be!
  A jelen esetnél azonban van egy nagyobb viszhangot megérő dolog. Mégpedig az, hogy úgy a rendőrségnél, mint a mentőknél nem történik meg egy komolyabb vezetési kiképzése a volán mögé ülő munkatársnak. Rutintalanul, sokesetben szabályokat megszegve közlekednek ezen járművek az esetek többségében. Ez a jelenség egyrészt komoly problémát okoz a közlekedésben résztvevőknek valamint az érintett járművezetőnek valamint az Őt kiküldő parancsnokának. Talán nem kellene körülnézni ezen a téren?
  A sziréna, a kéklámpa az esetek többségében együtt jár! Ezenfelül már hab a tortán, hogy a rendőrök, mentősök túlnyomó része a biztonsági övet nem csatolja be.
  Ezekután van bőr a képükön ezért büntetni! Megjegyzem büntetni kell, de mindenkinek be kell tartania a KRESZ előírásokat. Csal így lehet hiteles minden történet. Vagy a mai Magyarországon már a hitelességgel is gond van?
  Akik tehetnek érte, tegyék meg intézkedéseiket - oktatás, rutinszerzés után komoly vezetési vizsga legyen az alapkövetelmény ahhoz, hogy vlán mögé ülhessen rendőr, mentős, s akár tűzoltó.”
 • 70. vanessa 2011. augusztus 08. 09:27
  „szép napot!Láttam olyant amikor szirénázva jött a mentő utána rendőr auto, a kedves autosok nem huzodtak volna az ut szélére, hogy elengedje őket,Nem kéne mindig a rendöröket szidni ,mert nagyon sokan fittyet hánynak a szabályokra, hányan mennek át a piroson, hányan elöznek ahol nem szabadna, /zárovonal/hányan nem engedik át a gyalogosokat a zebrán, tovább is mondjam még?”
89 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eloltották a tüzet: 15 hektáron égett a tarló Koroncón

Több mint kétórás munkával megfékezték a lángokat szombaton a Győr közeli Koroncó határában, ahol 15… Tovább olvasom