Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Focikupa: gyermekeken segíthet

A Lions klub részeként működő ifjúsági egyesület három sérült gyermek támogatását tűzte a februári jótékonysági teremtorna zászlajára. Annamária, Liza és Gergely fejlődését, gyógykezelését segítik azok, akik neveznek az idei, XVII. Leo Focikupára.

A hétéves Bodor Annamária fél oldala agyvérzés következtében bénult le, az állami gondozott kislány fejlődését segítené a gyógytorna, a legjobb kezelés pedig az úszás lenne számára. A vizes közeg automatikussá teszi mindkét oldal, kéz és láb használatát, s ez később más környezetben is természetessé válhat.

A jótékonysági torna bevételének egy részét a kislány úszójegyére, az ehhez szükséges eszközökre fordítaná a klub.
Az úszás jelentős segítség lehet Nyírő Liza számára is, akinek mozgása bizonytalan, s beszédfejlesztésre is szüksége van. Mozgáskoordinációs zavara miatt egyedül felállni is nehezen tud a nyolcesztendős kislány, s a tájékozódásban is segítségre szorul, önállóan a teremben is nehezen találja meg a helyét. Liza mozgásfejlesztéséhez, egyensúlyérzéke javulásához az úszáson kívül a lovaglás is hozzájárulna. A Leo Klub támogatásából mindez megvalósulhat.

Török Gergely fokozott izomtónussal járó betegségben szenved, egyedül, segédeszközök nélkül ülni sem tud. Édesanyja rendszeresen viszi Mosonmagyaróvárra Dévény-tornára, az utazás sok pénzt emészt fel. A bevásárlás is súlyos ezrekbe kerül Gergely tejallergiája miatt.

A kupára beérkező felajánlásokból a klub a kilencéves kisfiúnak megfelelő élelmiszereket venne, s a gyógytorna költségeinek egy részét is állná.
– Minden évben a focikupa a Leo Klub legnagyobb eseménye, amelyet jótékony céllal rendezünk. Reméljük, hogy idén is sikeres lesz, s támogathatjuk Annamária, Liza és Gergely fejlesztését – mondta Németh Barbara, a klub elnöke.

Tudnivalók. A XVII. Leo Focikupát a Nádorvárosi Közoktatási Központ tornacsarnokában rendezik meg február 11–12-én. A nevezési lap és a részvételi tájékoztató a leo.gyor.hu weboldalról tölthető le. Az űrlapot kitöltve a gyorleo@gmail.com címre kell elküldeni február 4-ig. A jótékony célra felajánlásokat is lehet tenni, a segítséget az 14100275-11096849-01000007-es számlaszámra várják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győr-Szolé a parkolóház

Sági Géza, a Győr-Szol zrt. elnök-vezérigazgatója és Paár Attila, az Arrabona Parkolóház Kft. ügyvezetője kedden aláírta azt az adásvételi szerződést, amelynek értelmében a Révai utcai parkolóház a Győr-Szol tulajdonába kerül. Tovább olvasom