Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Fiatal keramikus kiállítása a Déjá vu-ban

Április 11-től egy hónapon keresztül lesz látható a gyarmati Kiss Virág kerámiáiból nyíló kiállítás a győri Déjá vu kávézóban. A fiatal keramikus, harmadik önálló kiállítása lesz ez, ahol a közönség megismerkedhet alkotásaival.
Használati tárgyakat készítek, de azzal az igénnyel, hogy dísztárgyak funkcióját is betöltsék. Többnyire tálak, lámpák és vázák születnek a műhelyben - mondta Virág a kisalfold.hu-nak.

A természeti népek kultúrái és a természet motívumai inspirálják leginkább, de az ókori kerámiák is nagy hatással vannak munkáira. A szokásostól eltérően, ezzel az ókorból ismert technikával dolgozik - úgynevezett kavicsozással és felrakással -, a hagyományosnak mondható korongozást azonban nem használja.

Kiss Virág képzőművész és alkotásai

Előszeretettel készít táblajátékokat, két ilyen munkán is dolgozik jelenleg: az egyik egy négyezer éves egyiptomi játék, az úgynevezett senet mintájára készül agyagból, a másik alapja egy afrikai stratégiai-táblajáték, a mancala.


Ókori technika, természeti motívumok, kelta hatások

Kiss Virág 2002-től másfél évig volt a Wales-i Barriban, ahol bébi-szitterként dolgozott és nyelvet tanult – itt nagy hatást tettek rá a kelta kultúra képzőművészeti alkotásai és a kelta motívumok. Bár nincsenek kelta tárgyak alapján készített munkái, hatásuk mégis érezhető kerámiáin.

A kiállítás-megnyitó 2008. április 11-én, 18 órakor lesz a Déjá vu kávézóban (Győr, Újkapu u. 31.) és május 15-ig látogatható.

Kiss Virág 1980. augusztus 20-án született, Gyarmaton él. A képzőművészettel a Kovács Margit ÁMK és Művészetoktatási Intézményben ismerkedett meg. Az iskola végeztével nem képezte tovább magát, civilként a Széchenyi István Egyetem szülésznő-szakát végezte el. Ekkor egy időre eltávolodott az aktív képzőművészettől, később azonban ebből az időszakból is inspirációt szerzett - ekkor készítette el Születés című munkáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken ér Győrbe az egyetemi Info-járat

A Külügyminisztérium és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Egyetemes Európa címmel… Tovább olvasom