Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fesztiválhangulatban zárult a nyár

Igazi fesztiválhangulat uralkodott Győrben a hétvégén, a bornapok programjaira több ezren voltak kíváncsiak.

 Bár a szeszélyes időjárás szombaton megtréfálta a szervezőket, a nyárbúcsúztató koncert nem maradt el: amilyen hangosan jött, úgy ment a nyár – vasárnap csaknem ezer ember előtt játszott a Chico and the Gypsies.

A belváros utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakultak át csütörtökön. A IV. Győri Bornapok programjai, a finom borok és ételek több ezer embert vonzottak, a Széchenyi tér mindennap megtelt a látogatókkal.

A fesztivál ideje alatt többségében napos, száraz idő volt, ám a szombaton érkező hidegfront megtréfálta a szervezőket: az Országos Meteorológiai Szolgálat narancsriasztást adott ki régiónkra, a szombat estére szóló előrejelzések viharos erejű széllökésekről, heves záporról, zivatarról szóltak. Az emberek biztonsága érdekében a szervezők – egy órával a program előtt – lemondták a nyárbúcsúztató nagykoncertet, a sokak által várt Chico and the Gypsies fellépését és a tűzijátékot is. Mégsem kellett csalódniuk azoknak, akik napok óta készültek a beharangozott nagykoncertre. Bár az elmaradt  tűzijátékot nem pótolták, a Chico and the Gypsies jól ismert slágereit vasárnap kora délután két órától hallhatta a nagyközönség a városháza előtti téren. Az együttessel mintegy ezren énekelték együtt az örökzöld dallamokat, felcsendült többek között a „Bamboleo", a „Marina", a „Volare" és a „La bamba" is.

Galéria!


Bár a legnagyobb sikert kétségkívül a szuperkoncert aratta, a műsorok azt követően is folytatódtak: este fél 6-kor a Colombre Band lépett a Széchenyi téri színpadra, 19 órától a Napra zenekar, zárásként 21 órától pedig a Budapest Bár hozta fesztiválhangulatba a győri közönséget.

A IV. Győri Bornapok méltó, nagy sikerű zárása volt a Négy Évszak Fesztivál nyári programjainak, amelyek mozgalmassá tették a nyári napokat, felpezsdítették a város életét. Orbán Szilvia, Nagy Krisztián, Barabás Vivien és Németh Máté a tegnapi nagykoncerten kívül a nyárnyitó rendezvényen, a Győrkőcfesztiválon és a barokk esküvőn is részt vett. Mint mondták: a Négy Évszak Fesztivál jó lehetőség, hiszen a programok többsége ingyenes, mindemellett igényes.

Szentgáthi Andrásnénak a vízi színpadi előadások, a színdarabok tetszettek legjobban, s annak is nagyon örült, hogy – bár szombaton elmaradt a koncert – tegnap meghallgathatta a latin muzsikát. Véleménye szerint „a Négy Évszak Fesztivál programjai annak is egy kis feltöltődést nyújthattak, akik nem tudtak nyaralni menni. Győrben idén nyáron is színvonalas szórakoztató programokat kínáltak minden korosztály számára". Takács János a zenepavilonba látogatott el legtöbbször, s annak örült a legjobban, hogy sokféle zenei stílust talált az idei programok között. „A múlt héten megrendezett India-nap különösen tetszett" – nyilatkozta.Vasárnap - Remek a hangulat volt a nyárzáró koncerten

Korábban:

Vasárnap délután volt a nyárzáró koncert a Városháza téren Győrben, Chico és zenekara a gyönyörű napsütésben pengette gitárjaikat. A fiesta előtt jelentették be, melyek lettek a város, illetve a fesztivál borai.

Olvasónk fotói

Chico & the Gypsies - Nyárzáró Győrben - Fotó: Stróbli NorbertA győri városháza szombati felhívása:

"Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sajnálattal tájékoztatja a lakosságot, hogy a délutáni előrejelzésekhez képest megváltoztak az időjárási körülmények és kilátások, ezért a szombat esti Chico & The Gypsies koncertet az emberek biztonsága érekében le kell mondani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közvetlen információi szerint Győrben este 20.30 és 24.00 óra között 80-100 km/ h erejű széllökések és vihar várható.

Jó hír viszont, hogy a koncertet vasárnap délután 14.00 órától változatlan helyszínen, a Szent István út Városháza előtti szakaszán megtartjuk!!!

Szeretettel várunk Mindenkit az új időpontban!"

A kisalfold.hu információi szerint Mosonmagyaróváron és Vásárosfaluban is lefújták a rendezvényket.

Korábban - Az erős szél és a zivatra várhatóan éjszaka éri el Győr térségét, ezért a szombat esti koncert nem marad el

A szervezők felhívása
: a meteorológiai szolgálat legfrissebb információi szerint jó esély van arra, hogy a szombat este 21.00 órakor kezdődő koncertet nem éri el a közeledő vihar Győrben. Jelen pillanatban még nem látható a zivatarlánc felhőzete a radarképeken, ezért a jelenlegi időjárási viszonyok mellett az erős szél, és a zivatar az éjszakai órákban éri csak el térségünket.

A szervezők kérik a lakosságot, hogy folyamatosan figyeljék a frissülő információkat!

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. vanessa 2011. augusztus 29. 17:59
  „szerintem is a templom közelsége miatt nem kéne ezt megengedni,amugy nekem nagyon teszett az egész, nem voltak eldobva müanyagpoharak,mindenki kezében egy nagyon szé pohár volt, jó volt a hangulat is, sok régi ismerös itt összetalálkozott”
 • 43. vanessa 2011. augusztus 29. 17:57
  „nemj erdélyiek, ahhoz tul jól öltözzöttek, nem olyan kopaszodo hapsit láttál?a csaj barna és 2 kislánnyal jött utánuk”
 • 42. lottikarotti1 2011. augusztus 29. 17:47
  „Teljes egészében egyetértek a 39. hozzászólóval.Itt már semmi sem szent, ahogy nem törődnek azzal, hogy a templomban szentmise van, úgy azzal sem, hogy a tér és a környék lakói hogyan viselik el ezt az őrületet, hogy lehet ezt tolerálni kora tavasztól késő őszig, zárt ablakok mellett élni, hajnalig hallgatni mások "önfeledt" szórakozását, az éjszaka is óránként hangosan megszólaló zeneszót és az itt lakók kárára hozott sok-sok diszkriminatív intézkedést.”
 • 41. lottikarotti1 2011. augusztus 29. 17:33
  „Ez a família tavasszal és nyár elején rendszeresen megjelent a Széchenyi téren. Ott is a kisfiú harmonikázott, apuka időnként megnézte mennyi jött össze, anyuka pedig a kislányokkal a másik fa alatti padon üldögélt - gondolom, ha megkérdeznénk tőlük honnan jöttek, biztosan Erdély lenne a válasz.”
 • 40. vanessa 2011. augusztus 29. 16:45
  „szép napot!Engem az dühitett fel amikor egy jól öltözött apuka, kihozta a 10 éves kisfiát a Baross utra, nem roma ,hanem fehér ember !!! hoztak 2 harmonikát, azt hittük a férfi fog harmonikázni, ez a volt Kisfaludy könyves bolt elött, a kisfiu olyan kopottas ruhában harmonikázotta az apuka meg Baros a Kazinczy ut sarkán figyelte hogy mennyipénzt dobnak a a harmonika tokba, utána jött egy csinos hölgy 2 kislánnyal és kideült az anyuka volt a két kislánnyal azok is figyeltek, hogy gyarapszik a pénz , félora mulva a kisebbik lány olyan 6 éves körüli lehetett az is neki áll5 harmonikázni, Én nagyon sajnáltam azt a 2 kisgyereket a szülök olyan árgusszemmel figyleték hogy mennyi pénzt dobnak be a gyereknek,Ez a mellettünk levő padon történt,milyen szülök ezek?én le is fotoztam az egészet a telommal, ha látnak egy ki gyereket harmonikázni a Baross uton nem egyedül van .bocs ezt le kellett irnom mert a gyerekeket sajnáltam!”
 • 39. vakand 2011. augusztus 29. 15:15
  „A legsötétebb komcsi idők sem hasonlíthatók ahhoz a bunkó stílushoz amit ma Győrben fesztiválszervezés címen folyik. A keresztény polgári értékrend odáig terjed ebben a városban hogy a bencés templom esti szentmiséjét zenebonával lehetetlenitik el. EZ még a KÁDÁR éra alatt sem ment volna el, de a rendszerváltozás óta egyik városvezetés sem vetemedett erre. Német és olasz barátaim megrökönyödve nézegettek csak, mert ez Európában példátlan. Vigyék csak jóhírünket!”
 • 38. Hunicum 2011. augusztus 29. 11:22
  „szenttehén

  Nem értem. Nagyon furcsa, hogy a hozzászólásaid csak ezeket tartalmazza: "Nem visz el a taxis, étteremben nem szolgálnak ki,....(Nagy zabálok blog)
  Valami nincs rendben itt.”
 • 37. onem 2011. augusztus 29. 10:24
  „"A Széchenyi tér mindennap megtelt" - emberek nélkül is tele volt a 60 borházzal, ez a tér kicsi ekkora rendezvényhez. 60 borház, nulla nyilvános wc, ez elfogadhatatlan! A terményáldás teljesen háttérbe szorult, a korábbi évekhez képest csak néhány árus lézengett. Szerencse, hogy nyitva tartott a Jedlik utcai borszaküzlet, ahol o l c s ó n, k é s z p é n z é r t, minden macera nélkül lehetett kapni kitűnő minőségű borokat!”
 • 36. Prédikátor 2011. augusztus 29. 10:18
  „"vasárnap csaknem ezer ember előtt játszott a Chico and the Gypsies."
  Nem kevés ez egy kicsit???? Ezért kellett lezárni az utat??? Ennyit ér a győri városvezetés... Már a cirkusz sem kell senkinek!!!”
 • 35. majkani 2011. augusztus 29. 10:02
  „Lókupec! Gyalog lehetett közlekedni, ha lovaskocsival nem is.”
 • 34. Lókupec 2011. augusztus 29. 09:13
  „Azért ez szerintem túlzás. Lezárni Győr egyik fő közlekedési útvonalát emiatt!! Én nem azért fizetem a súlyadót hogy ne közlekedhessek...”
 • 33. mazi 2011. augusztus 29. 08:05
  „Nem mindennap lép fel ilyen együttes a kis városunkban! Hogy csiricsáré? Megkérdőjelezném? Izlés dolga! Nekem és rajtam kívül még sok embernek tetszett!”
 • 32. turpiúrfi 2011. augusztus 29. 07:43
  „Jó, jó, szeretjük az ilyen zenét is, de jó lenne, ha most már az ilyen csiricsáré zene helyett más vonalról is válogatnának. Speciel mondjuk minimum egy Scorpions, vagy mivel ők elvileg az idén befejezik akkor Iron Maiden kéne ide.”
 • 31. cseppek 2011. augusztus 29. 06:28
  „szenttehén
  Komoly, hogy ez többször is előfordult? Mert tegnap még értem, biztos egy jobb-távolibb fuvarra számított a taxis. De egy átlagos napon örülnek ha hívást kapnak. Legközelebb hívd telefonon a Volán taxit és a kiérkező taxis egyszerűen nem teheti meg, hogy ne vigyen el.
  Nekem csak egy kellemetlen élményem van. Amikor a Kossuth utcába kérem a taxit, akkor valahogy mindig többet kell rá várni, mint egyébként és többnyire ugyanaz az egy-két taxis érkezik. A többség biztos messze elkerüli ezt az utcát...”
 • 30. tricse 2011. augusztus 28. 23:16
  „Értem én,csak ehhez a részhez nem tudok mit hozzáfűzni! Sajnos a tolerancia szép lassan ámde teljesen kiveszik az emberekből!”
 • 29. szenttehén 2011. augusztus 28. 20:51
  „köszi tricse a hozzászólásodat, csak nem a női rondaságot akartam kifejezni, hanem azt, hogy a taxis miért volt ilyen elutasító velünk. Pedig komoly, hogy nem párkapcsolatban élek, hanem majdnem 25 éve házasságban, a munkám, hogy a főnökömet,/ aki nem a férjem, / ellássam és a súlyos betegségét egy kicsit oldjam, próbáljam a napjait szebbé tenni!”
 • 28. tricse 2011. augusztus 28. 20:27
  „szenttehén kedves a hozzászólásod nálam közönségdíjas lett!:))több éves megfigyelésem alapján: a kimondottan csúnya nők 95%-ának van párkapcsolata,míg a kimondottan szép nők tucatjával sírdogálnak a nagy magánytól és meg nem értettségtől!:))))ne hagyd magad,a taxisok sem éppen matyó-hímzések!:))))”
 • 27. szenttehén 2011. augusztus 28. 19:19
  „nagyon jó bulit csináltak, élvezték a fiatalok, akik nagyon sokan voltak, a Baross út is tele volt járókelőkkell, mindenki békésen , felszabadultan viselkedett, mintha nem lenne semi gáz. A taxi az állomásról direkt nem írom ki a nevét, nem vitt haza bennünket:) a vidékiből hazavitt, igaz, hogy nagyon közel lakunk, de nem értem, ha egy idősebb beteg úr és a házvezetőnője haza szeretne érni, mi a a baj, legalább részegek lettünk volna, mert mostanság azzal utasítanak el mindenütt bennünket! Vagy nem tudom, lobogtassam a zárójelentést, mert nem vagyok Claudia Schiffer /nem tudom, jól írtam-e le a nevét/ a főnököm meg súlyos beteg, én pedig kimondottan csúnya nő vagyok?”
 • 26. xverax 2011. augusztus 28. 17:24
  „másnapos, álmos dogozók... ehhez nem kell koncert:):):)”
 • 25. háté 2011. augusztus 28. 12:45
  „Kötelezném a város vezetését, az összes buszjárat végigutazására, belvárosi fel és átszállásokkal.”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kizuhant egy ember a Répce utcában Győrben

Információink szerint kizuhant egy ember Győrben a Répce utca egyik házából hétfőn délelőtt. Tovább olvasom