Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Felújítások az M1-esen - korlátozásokra kell készülni!

Jelentős forgalomkorlátozással járó munkálatokra kell számítani az M1-es autópályán Győr és Budapest között. A tavaszi intenzív esőzések számottevő állagromlást idéztek elő a sztrádán. A hibák kijavítására az üzemeltető a napokban újabb munkálatokat végeztet.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatása szerint a szokatlanul esős tavaszi időjárás miatt jelentősen leromlott az M1-es autópálya burkolata, főként a Budapest közeli szakaszokon. Azokon is a kamionforgalommal jobban érintett külső forgalmi és kapaszkodósávokon.

A burkolathibák sűrűsége indokolta, hogy az üzemeltető az idei, évi fenntartási keretéből közel 600 millió forint átcsoportosításával, gyorsított eljárás mellett végezze el az úthibák alapos, burkolatalapig terjedő kijavítását. A munkálatok az M1-es 25-ös és 54-es kilométerszelvények közötti szakaszát érintik, és a kisebb javítások mellett négy hosszabb szakaszon kell az utazóknak folyamatos korlátozásokra számítani.

Eszerint a 25-ös és 31-es kilométer között csütörtökig, a 22-estől a 25-ösig péntektől szeptember 22-ig, a 44-estől a 49-esig már zajlanak a munkák, amelyeket szeptember 22-én fejeznek be. Az 51-estől az 54-es kilométerig szeptember 23-tól október 15-ig kell korlátozásra számítani.

A munkavégzés időtartama alatt – az egyik pálya belső forgalmi sávjának átterelésével és a másik pályán a forgalmi sávok elhúzásával – mindkét irány számára két-két sávon lehet közlekedni sebességkorlátozás mellett.

Az egyes forgalomterelések kiépítése, illetve a munkavégzés várható időtartama az időjárás függvényében változhat. Az aktuális forgalmi információkról a cég honlapján (www.autopalya.hu), a helyi tarifával hívható 06-40/40-50-60-as kékszámon és a 2006-ban indult SMS információs szolgáltatás segítségével lehet tájékozódni.

Utóbbi esetben az adatok lekéréséhez a kiválasztott autópálya kódját (M0/M1/M3/M30/M35/M7) kell elküldeni a +36-70/777-4636-os telefonszámra.

A válaszként érkező két üzenet az adott pályaszakaszra vonatkozó általános közlekedési információkon kívül a legutolsó két pályaesemény rövid leírását is tartalmazza.

Olvasóink írták

  • 1. spot 2010. augusztus 31. 16:26
    „Azért azt jó lenne tudni, hogy egy tisztességesen összeolvasztott aszfaltrétegben hogyan tud kárt tenni az eső? Mióta oldódik a bitumen vízben? Egy választ tudok: ez magyar aszfalt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri hölgy a Megasztár 5 döntőjében: ő lesz a magyar Susan Boyle?

A győri Szíj Melindát a magyar Susan Boyle-ként emlegetik. A hölgy szerény belépőjét követően… Tovább olvasom