Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Felújítás a kismegyeri általános iskolában

Győr-Kismegyer - Több mint tíz év elteltével újra jelentős felújításon esik át a Kölcsey általános iskola kismegyeri, alsó tagozatos tagiskolája – jelentette be Simon Róbert győri alpolgármester, a kismegyeri részönkormányzat vezetője tegnapi sajtótájékoztatóján.
A politikus beszámolt róla, hogy helyi kis- és középvállalkozások és a Kismegyerért Baráti Kör támogatásából, valamint a juniális tombolabevételéből kifestették a tantermeket, a lépcsőházat és a folyosókat. Emellett a Graboplast Zrt.-től gyári áron kapott a részönkormányzat 135 négyzetméter sportpadlót, amit ezekben a napokban fektetnek le. Az alpolgármester hozzátette: Jámbor László, a Kölcsey igazgatója ígéretet tett arra, hogy kicserélik a rossz állapotban lévő padokat és székeket.

Simon Róbert emlékeztetett rá: míg korábban éveken át a megszűnés fenyegette az intézményt, most él az önkormányzat idén májusban bejelentett garanciája. Eszerint, ha legalább húsz diák jár az intézménybe, ebben a ciklusban biztosított a fennmaradása. Az elmúlt hónapokban sikerült elérni, hogy 12 elsőst írassanak be az új tanévre, miközben a harmadik osztályba nyolcan járnak, ezzel meglett a minimumlétszám. A felújítás szervezésében és a „toborzásban" is nagy munkát végzett Nagy Gábor részönkormányzati képviselő. Jövőre újra szeretnék, ha indulna első osztály. Újabb fejlesztéseket is terveznek: felújítanák a külső vakolatot, lefestenék a kerítést és az ablakokat. A politikus megjegyezte, az elsősök 8900 forintos tankönyvcsomagját idén a részönkormányzat állta.

A városrészt érintő fejlemény, hogy az óvodára a városi önkormányzat fizetett ki több mint egymillió forintot az elmúlt hetekben. A pénzből műpadlózásra és külső járólapozásra költöttek. Idén elkezdődik a Mohi utcai játszótér felújítása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai: Együtt a térért

Győr - A Magyar Szocialista Párt győri szervezetének szerdai sajtótájékoztatóján Gergely Zoltán… Tovább olvasom