Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Feloldották az útzárat az 1-es főúton: véget ért a helyszíni szemle

Befejeződött az októberi üldözés kapcsán Abda és Öttevény között tartott bizonyítási kísérlet. Az 1-es főúton helyreállt a forgalom.12.48 - Az 1-es főút Abda és Öttevény közötti szakaszán bizonyítási kísérletet tartottak, mivel még októberben egy menekülő furgonos le akarta szorítani az osztrák rendőröket.A helyszíni szemle során az osztrák rendőrök megmutatták a Központi Nyomozó Ügyészség munkatársainak, hol akarta a főútról leszorítani őket a menekülő sofőr.
Körülbelül 13 órától teljesen helyreállt a forgalom az 1-es főúton.

12.30 -
A rendőrség teljes pályán lezárta az 1-es főutat. A tervek szerint a teljes zár körülbelül negyed óráig tart. Elterelés nincs, de Börcsön át lehet kerülni.

12.20 - Komoly fennakadás továbbra sincs a főúton. Az Öttevény felé autózok 2-3 perces várakozásra számítsanak.

12.00 - Munkatársunk helyszíni jelentése szerint Öttevény határánál a rendőrök lezárták a főutat. Félpályán lehet közlekedni. Dugóról egyelőre nem kaptunk jelnetést.

11.35 - Az 1-es főút egyelőre teljesen jól járható, még nem kezdődött el a szemle.

Fotók: Cseh róbert
Fotók: Cseh róbert10 óra 16 perc - Öttevény és Abda között megpróbált leszorítani egy osztrák rendőrautót 

"A helyszíni szemlét és bizonyítási kísérletet az 1-es főúton valóban a tavaly októberi autós üldözés miatt rendeltük el" – válaszolta portálunk kérdésére dr. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Ügyészség szóvivője."A fehér furgont vezető személy ugyanis Öttevény és Abda között megpróbált leszorítani egy osztrák rendőrautót, így többek közt külföldi hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomozunk.

A hétfői helyszíni szemlén az események rekonstruálására, illetve tanúk kihallgatására kerül sor" – tette hozzá dr. Fazekas Géza.

Információnk szerint a menekülő furgonos ellen egyelőre nem emelt vádat az ügyészség, de más bűncselekmény miatt a Győri Rendőrség is folytat ellene eljárást. Korábban

A félpályás útzárat a Központi Nyomozó Főügyészség rendelte el, mivel egy bűncselekmény kapcsán helyszíni szemlét és bizonyítási kísérletet foganatosítanak itt.

"A bűncselekmény elbírálása szempontjából fontos a forgalmi helyzet rekonstruálása és ennek dokumentálása érdekében a fenti időtartamon belül legfeljebb 10 percig a teljes útpálya lezárása is szükséges, melynek időtartamára a forgalmat megállítjuk – annak elterelése nélkül" – hívta fel a figyelmet a Központi Nyomozó Főügyészség, mely az Abda.hu portálon jelent meg.

"A forgalom irányításában a rendőrség közreműködik, a korlátozásról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságával egyeztetett a Főügyészség" – tájékoztatta portálunkat Szabó Zsolt, Abda polgármestere.

A bizonyítási kísérletet először úgy tervezték rekonstruálni, hogy teljes útlezárást rendeltek volna el, s az Öttevény és Abda közötti forgalmat Börcs irányába terelték volna el.

A környékbeli polgármesterek azonban kérték a Főügyészséget, hogy tekintsenek el ettől a megoldástól, s félpályán engedjék továbbhaladni a forgalmat az 1-es főúton.

A kisalfold.hu információi szerint arról a tavaly október végi, üldözéses ügyről van szó, amikor egy rézkábellel teli furgonnal menekült egy férfi Ausztria felől egészen Győrig.

Mielőtt a férfit a magyar és osztrák rendőrök együttes erővel el nem kapták Győrben a Petőfi hídon, a menekülő egy biciklist elgázolt Abdán, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A biciklis élete csak a szerencsén múlt, de zúzódásos sérülései miatt így is kórházban ápolták.
    

Olvasóink írták

 • 14. Rbar 2010. január 21. 21:25
  „Ide írhatom ki vagy?
  Deák János, bukott tv-s. Bocsánat, majdnem tv-s, mert ami ott ment, az már vicc volt, nem adás :-D
  Aztán lehet ágálni ellene, de az idő és az események csak-csak engem igazolnak...”
 • 13. Japo 2010. január 19. 07:23
  „Rbar! Személyes problémádat ide irhatod meg és végre kiderülhet ki vagyok. ellenor2009@freemail.hu
  Még a végén agyvérzést kapsz aztán mehetsz a kórházba. Tudod miért?”
 • 12. Japo 2010. január 19. 07:00
  „Agent! Én nem helyesírási hibáról írtam és igen,van hiba az írásomban. De nekem semmi közöm a médiához nem vagyok újságíró sem. Amit írtam nem címlapon jelenik meg szerencsére. Ha néha ide írok valami észrevételt rögtön rámcuppan valaki mint ez a Rbar is. Fogalma nincs ki vagyok és csak irogatja .....”
 • 11. ADAMOPELAG 2010. január 18. 22:21
  „még szerencse, hogy nem holmi autós szülést rekonstruáltak...:)
  Arról viszont nem cikkeznek, hogy mi lett az Indiánnal aki a furgont hajtotta... mit gondoltok előzetesben, avagy szabadlábon védekezhet???”
 • 10. Rbar 2010. január 18. 21:19
  „Hagyjátok már Őkelmét :-D
  Jaj jut eszembe! Azóta sem kerestél meg, pedig párszor elmentünk egymás mellett...
  Kicsi huszár!
  Csajszi Te se emészd magad, ő pont ettől ilyen, lassan belerokkan abba, hogy emészti magát, elhitte hogy hogy, közben meg dehogy! :-DDD”
 • 9. csajszi23 2010. január 18. 21:12
  „Japo!

  Komolyan mondom nálad valami gond van az emeleten.
  Hogy jön a Börcsön településen szavakból ide a mobil internet és az orvosok?
  Igen ha az orvos hibázik az súlyos következményekkel jár. De könyörgön ebből a pár szóból, vagyis az ÖN szócskából mért dölne össze a világ?????Szerinted mondjuk aki az Alföldön olvassa a cikket az akár azt tudja, hogy Abda hol van????? És még mindig mondom hogy az itteniek meg tudják.
  Kicsit gondolkozz!!!!!”
 • 8. Agent 2010. január 18. 19:48
  „Japo, a hatos hozzászólásodban szám szerint 5db. helyesírási hiba van, megtalálod őket?
  Hiszen te írtad:
  "Ha te nem tudsz helyesen írn az a te problémád mindaddíg amíg közszemlére nem teszed."”
 • 7. Agent 2010. január 18. 19:46
  „"interjuját"
  Micsoda, rövid u-val????:):):)”
 • 6. Japo 2010. január 18. 18:41
  „Csajszi23! Nem vagyok isten és nem is szeretnék az lenni. Viszont ahhoz,hogy újságíró légy vagy bármiféle médiaszakember, addig több komoly iskolát kell elvégezned és sok segget fényesrenyalni,hogy munkád is legyen.Ha te nem tudsz helyesen írn az a te problémád mindaddíg amíg közszemlére nem teszed. Amint ide írod ne csodálkozz ha valaki szóvá teszi. Ma amikor mobil internet van mármajdnem mindenki zsebébe mind 1 nem magyarázom mert nem érted, hogy mekkora súly van olyanon akinek interjuját,írását sokan készpénznek veszik és abból tájékozódnak. Tudod az orvos is hibázhat,de ha ezt éppen nálad teszi akkor is ez lesz a véleményed?”
 • 5. csajszi23 2010. január 18. 18:21
  „Japo, te véletlenül nem isten vagy? Tudod aki ember és dolgozik az téved. Nem mindegy mit írt, aki ismerős erre az úgyis tudja mi van, mire gondolt az író. Gondolom az Alföldön nem olvassák a kisalfold.hu-t.
  Mert pl engem a kisalföld érdekel, nem mondjuk az északi középhegység. Én pedig értem, hogy Börcsön településen=Börcsön kersztül.
  ENNYI!!!!!!!!!!!!”
 • 4. Japo 2010. január 18. 16:13
  „Orrbit!lehet,hogy túl korán olvastam a cikket ami nem azonos azzal amit most látsz. Abban úgy írták,hogy a forgalmat Börcsön településen keresztül terelték volna,de a polgármesterek kérésére et megfontolták. Na már most Börcsön település nincs csak Börcs. A mostani cikk amely már nem figyelemfelkeltő hanem helyszini tudósítás képekkel nem azonos a reggelivel. Nyilván kijavították,de azért köszi.”
 • 3. Orrbit 2010. január 18. 13:26
  „Köszönjük meg az értékes hozzászólást!

  Akkor szerinted az 1 főút nem Győrön át vezet hanem GYőrönön!

  Ha valamihez nem értesz akkor bölcsebb csendben maradni!”
 • 2. Japo 2010. január 18. 06:36
  „Köszönjük a tájékoztatást bár, nem találtam Börcsön települést mivel nincs is. valószinüleg a hír úgy szólt,hogy Börcsön keresztül terelték volna el a forgalmat. Ez van mikor egy újságíró nem néz utána a hírnek hanem csak hamarjába odébblöki. Ilyenekből vannak a félretájékoztatások. A település neve Börcs. Börcsön keresztül vagy Börcs irányába tisztelt újságíró. Van elég település az országban nem kell újakat kreálni.”
 • 1. reszegenisjozan 2010. január 17. 21:35
  „Köszönjük ezt is "kedves" magyar állampolgár fémtolvaj!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmaradt a hétfői győri Michael Jackson emlékkoncert

BOTRÁNY - A Michael Jackson The Ultimate Thriller Show ígéreteiből szinte semmi nem valósult meg. A… Tovább olvasom