Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Félmillió virág az utcákra

Megkezdődött a megyeszékhelyen a tavaszi nagytakarítás, az üvegházakban vetik a virágmagokat, pikírozzák a palántákat és szépen cseperednek a futómuskátlik, hogy majd a közterületeket díszítsék.
Sok munkát ad a 400 ezer egynyári palánta a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. Abdai úti dísznövénytelepén.
Idén is körülbelül félmillió virágpalánta nevelődik a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. kertészeti telepén, ezek nagy része a megyeszékhely közterületeit díszíti majd.

Idén sem kevesebb

Bár a város költségvetése meglehetősen szűkös, és nem készül „rendkívüli" virágosítási terv, a győri utcákra, parkokba ebben az évben sem kerül kevesebb virág a tavalyinál, tudtuk meg Szabó Sándor főosztályvezetőtől. Változás legfeljebb abban lesz, hogy a nehezen elérhető, kezelhető helyekre ezúttal nem „erőszakolnak" virágot. A kertészeti telep egyébként szokás szerint nemcsak Győrt látja el, hanem más településeknek is ad el dísznövényt – így tud gazdálkodni.

Gépláncok indulnak

Nagy lendülettel már megkezdődtek a tavaszi takarítási munkák a megyeszékhelyen, metszik a fákat, cserjéket, ez főleg a lakótelepeken ad sok tennivalót. A metszéseket a tervek szerint március 20-ig befejezik. Beindultak a seprőgépek is a járdaszegélyek mentén, a Belváros után a két nagy lakótelep következik.
Március 17-től kezdődik az úgynevezett sarazási munka. Az útszéleken a tél hordalékaként felgyülemlett s valósággal odabetonozódott sarat gépláncok távolítják el. Ez körülbelül egy hónapot vesz igénybe. A főútvonalak mentén magasnyomású gépek mossák a közterületi berendezéseket, például hulladékgyűjtőket. Jelenleg 20–30 ember dolgozik városszerte a nagyobb darabos szemét összeszedésén.

Játszóterekre külön csapat

Egy külön csapat áll neki majd március második felétől intenzíven a játszótéri karbantartásnak. Ezernél több játékot kell felújítani, biztonságosan használhatóvá tenni. Összesen egyébként (padokat, szeméttartókat is számolva) csaknem négyezer parki berendezés vár felújításra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maradandót alkotó férfiak

A nemzeti ünnephez Győrött hagyományosan kapcsolódik a Pro Urbe-díjak átadása. Ezt az elismerést… Tovább olvasom