Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Felfüggesztett börtönt kapott a győri kismama

Tizennégy hónapja egy bécsi játszótérről a börtönbe vitték azt a győri kismamát, aki mindvégig ártatlannak vallotta magát.
Igazát mégsem tudta teljességgel bizonyítani: lopással vádolták, amiért három évre három hónap felfüggesztett börtönt kapott. Az ítélet jogerős.

Több mint egy éve történt az eset: a győri édesanyát egy idős férfi meglopásának gyanújával vitték be a rendőrök egy játszótérről a bécsi fogdára. Egy állítólagos szemtanú, valamint a sértett is azt vallotta: sötét hajú, magyarul beszélő és babakocsit toló nő lehet a tettes és egy társtettes is szóba került. Foltányi Viktória viszont ma is azt állítja, soha nem volt, nincs köze a bűncselekményhez.

A Kardos szülők naponta 12 órát dolgoznak azért, hogy kifizethessék tartozásai- kat, Ábel nevelésében a nagyszülők segítenek. Fotó: H. Baranyai Edina
A Kardos szülők naponta 12 órát dolgoznak azért, hogy kifizethessék tartozásai- kat, Ábel nevelésében a nagyszülők segítenek. Fotó: H. Baranyai Edina

Több tárgyaláson és fellebbezésen van túl, s ha az esetről kérdezik, ma is rossz érzések kerülgetik a fiatalasszonyt, meghurcoltatását és a kálváriáját nem tudja elfelejteni. Az állítólagosan meglopott idős bécsi nyugdíjas pénze előkerült, a szemtanúk pedig két nőre és sötét hajú kisgyermekre emlékeznek. Ezzel szemben Viki kisfiának haja világos és egyedül tolta a babakocsiban.

˝Az első tárgyaláson kirendelt ügyvédem volt, a fellebbezést pedig már egy Bécsben praktizáló ügyvéd írta meg, s ugyanő vitte tovább az ügyet. A tárgyalásokon is csak azt tudtam elmondani, amit korábban: nem követtem el semmit, a játszótéren voltam a kisfiammal, csak az ennivalójáért mentünk oda a parkolóban lévő autónkhoz˝ – idézte vissza a történteket az azóta már férjes asszony, Kardosné Foltányi Viktória. Az ítélet megszületett: három hónap börtön három évre felfüggesztve. Látva a per menetét, ügyvédi tanácsra nem fellebbeztek tovább.

A fiatalasszony azt mondja: meghurcolták őt, ráadásul az óvadék, az ügyvéd, a telefonköltség, no és a tárgyalásokra való utazás legalább 6000 eurójába került a családnak, amit apránként fizetnek vissza azoknak, akiktől kölcsönkértek. A sors iróniája, hogy részben Bécsben szórólapoznak a férjével, részben pedig Pozsonyban vállaltak munkát, hogy havi kiadásaikat, adósságaikat fizetni tudják. A nagyszülők segítségére azonban most is számíthatnak.

Olvasóink írták

 • 12. GáborFerenc 2010. október 13. 11:08
  „Szegény ilyen a törvény”
 • 11. janika 2010. október 12. 19:16
  „" Érdekes, vajon honnan került elő a pénz? Vagy ott nem ismeretes a hamis vád alapja? Érdekes, hogy a Magyar Igazságszolgáltatás nem figyel fel erre az ügyre hivatalból? Miféle politikusok ülnek ezeken a posztokon?”
 • 10. paxpace 2010. október 11. 21:18
  „Sajnálom és hiszek is a fiatalasszony ártatlanságában.Sajnos honfitársainknak köszönhető,hogy a gyanú azonnal ránk magyarokra vetül.Azt hiszem nem kell emlékeztetni a magyar ne lopj áruházi felíratokra.
  Bizony magyar tolvajbandák szakosodtak az ausztriai lehetőségekre.”
 • 9. tajtianyu 2010. október 11. 10:03
  „Remélem az idős bécsi úr nyugodtan alszik,hogy ilyen jól emlékezett rá ,ki lopta meg őt.Ráadásul a pénze is megkerült.Ez a pofátlanság teteje.Ausztria ...no comment.”
 • 8. cukkini 2010. október 07. 19:35
  „Biro ur kerem!Ez az igazsag? NEM! Ez az ITELET!”
 • 7. prettywoman 2010. október 07. 18:38
  „Pofám leficeredik. Ilyen nincs. Ausztriában ennyire más törvények vannak?
  Mert nálunk - úgy tudom - a vádat be kell bizonyítani. Elég egy félvak szemtanú? És ha hazudott? Ez marha jó. Ha valaki holnap rám mutat, hogy elloptam a pénzét (ami lehet nálam is, hiszen a bankjegyek nagyon hasonlóak), akkor én is kaphatok három éf felfüggesztettet? Egy nagy szart, ezt nem hiszem el.”
 • 6. annobon 2010. október 07. 14:12
  „"idős bécsi nyugdíjas pénze előkerült" Ez mondjuk tényleg fura. Jaj bácsi, véletlenül elloptam a pénzét, de tessék, visszaadom. Azért azt a magyar nőt csak jelentse fel! Vagy mi is folyik itt?”
 • 5. janika 2010. október 07. 13:26
  „"Az állítólagosan meglopott idős bécsi nyugdíjas pénze előkerült, a szemtanúk pedig két nőre és sötét hajú kisgyermekre emlékeznek." Érdekes, vajon honnan került elő a pénz? Vagy ott nem ismeretes a hamis vád alapja?”
 • 4. janika 2010. október 07. 12:36
  „Szerintem ott is töketlen a nyomozó hatóság nemcsak Magyarországon. Tovább kellett volna vinni az ügyet a nemzetközi bíróságra. Miért nem keresik meg dr, Gaudi -Nagy Tamás?”
 • 3. annobon 2010. október 07. 08:53
  „Ausztriában alapból lenézik a magyarokat és általában "tolvaj banda" jelzővel illetik őket, mint nálunk a nemzeti kisebbséget. Azért egy uniós országbeli bíróság, gondolom minden bizonyítékot figyelembe vett az ítéleténél. Még a "Dutyi dili" című film jelenete jut eszembe, mikor a rendőrségi fogdán egy nagydarab néger megkérdezte a főszereplőt:
  "Mért vagytok itt? [néger]
  - ártatlanok vagyunk! [válasz]
  -Mind azok vagyunk! [néger]
  /a háttérben röhögés/”
 • 2. SC 2010. október 07. 08:38
  „<moderálva>
  Én hiszem,hogy ártatlan!
  "a szemtanúk pedig két nőre és sötét hajú kisgyermekre emlékeznek. Ezzel szemben Viki kisfiának haja világos és egyedül tolta a babakocsiban."
  Ha ez itthon történt volna,simán felmentik a fiatal asszonyt!
  Csak bűnbakot kreáltak,és Ő pont kéznél volt...”
 • 1. Accentos 2010. október 07. 08:13
  „nem zörög a haraszt...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórichidánál gipsszel semlegesítik a Marcalt, megyénk lakossága nincs veszélyben (videókkal)

A Marcal folyón ökológiai károsodás várható, vízével tilos az érintkezés. A szenny hamarosan eléri a Rábát is. Képriport. Tovább olvasom