Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Felborult egy gázszállító Nyúlon - 450 embert kiköltöztettek

A Prímagáz tehergépkocsija szenvedett balesetet kedd délelőtt fél tíz körül a nyúli Incső utcában: a jármű – a sofőr elmondása szerint, maga sem tudja, miért – áttörte a kis utca melletti vaskorlátot és a két és fél-három méter mély csapadékvíz-elvezető árokba dőlt.

Úgy tudjuk, mindez nem messze az úti céljától történt, ami az körülbelül ötszáz méterre lévő baromfitenyésztő telep volt. Személyi sérülés nem történt.

A helyszínre a tűzoltóság, a rendőrség mellett a katasztrófavédelem és a győri polgári védelmi kirendeltség szakemberei is kiérkeztek, miután a kocsi ötezer liter cseppfolyós PB-gázt szállított. A nap folyamán igyekeztek a tartály teljes tartalmát átfejteni, délutánra azonban kiderült, hogy csupán a felére van lehetőség, a másik feléhez akkor férnek hozzá, ha kiemelik az árokból.

Funk József polgári védelmi ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese a Kisalföldnek a helyszínen elmondta, hogy emiatt a 300 méter sugarú körben elrendelték minden lakó kiköltöztetését négy óráig, mert a művelet során az esetlegesen megsérülő tartály miatt robbanás történhet.

GALÉRIA! (Fotó: Krizsán Csaba)


Schmiedt Henrik polgármester a kisalfold.hu-t arról tájékoztatta, hogy az intézkedés az egész Dózsatelepet és Dobó utcát, valamint a Kossuth utca egy részét érinti.

A közeli Pannon-Víz-telep működését is felfüggesztették. Úgy tudjuk, hogy jelenleg már csak egy család kiköltöztetése van hátra. Utána teljesen lezárják a 82-es főutat és lekapcsolják a közvilágítást, majd megkezdik a daruzást.

Friss információnk alapján, nem sokkal 18 óra után sikeresen megtörtént a tartálykocsi kiemelése. A lakók visszaköltözhetnek otthonaikba, a forgalom újra megindult a 82-es főúton. A PB-gáz átfejtését folytatják.
   

Olvasóink írták

 • 20. Imcsi 2009. január 19. 12:33
  „"Nem azt állapitották meg a szakértök hogy Nyúlra hogy jut el a gáz, vagy hogyan kell azt tárolni. Azt állapitották meg, hogy szarban lesztek ha a ruszki lezárja a csapot."
  Na, ezt e megállapítást én-és még pár milliónyian itt az országban- szakértői díj nélkül is tudtuk volna szállítani!”
 • 19. elemér 2009. január 17. 17:26
  „Nem azt állapitották meg a szakértök hogy Nyúlra hogy jut el a gáz, vagy hogyan kell azt tárolni. Azt állapitották meg, hogy szarban lesztek ha a ruszki lezárja a csapot. Ezen elmékedjetek. USA-ban nékem nemkell ugatni, mert én nemvagyok szarban tati. Küldjek W.C. papirt ?”
 • 18. Imcsi 2009. január 15. 17:49
  „Akkor elárulom neked, elemér, Magyarországon már régóta cseppfolyós állapotban szálltják és tárolják a gázt!
  A hajóval szálltott gáz hogy jut el Nyúlra?”
 • 17. tati 2009. január 14. 14:15
  „Elemér!
  én csak a saját véleményemet írtam le,s remélem sokan egyetértettek velem.
  Nem hülyéztelek le,pedig sejtem,hogy csak egy disszidens kis pöcs vagy,akinek az ugatása a kerítésig sem hallatszik el az USA-ban.
  azért firkálgatsz pont ide,hátha itt hallgat rád valaki...”
 • 16. elemér 2009. január 13. 23:09
  „Hajó szállitás a megoldás és tárolás. Ez pedig a folyékony gázzal megy.”
 • 15. Imcsi 2009. január 13. 21:55
  „"12.elemér:Ami pedig a folyékony gázt illeti, hát pont az a megoldás amit szakértök ajánlanak, ha az EU megakar a ruszki gázvezetékektöl szabadulni."
  Megőrülök Tőled elemér: mondd már, mi az a megoldás, amit szakértők ajánlanak!”
 • 14. schumy77 2009. január 13. 21:55
  „Meg aztán a folyadék pontos j-vel is valami új uniós szabály?”
 • 13. schumy77 2009. január 13. 21:50
  „Mi borul fel Magyarországon a gázhiány idején?
  ???
  Hát a gázszállító kamion... ENNYI!”
 • 12. elemér 2009. január 13. 20:42
  „Valamit csak észre vett, mert a fojadék az lötyög és a sujelosztás az egy probléma. Ezért ilyen kocsik cellásak.

  8. hozzászólás tati

  Az még nem biztos, mert te is ott vagy mint tökhülye. Ami pedig a folyékony gázt illeti, hát pont az a megoldás amit szakértök ajánlanak, ha az EU megakar a ruszki gázvezetékektöl szabadulni.”
 • 11. Hitetlen 2009. január 13. 20:07
  „Én Ott voltam a helyszínen, a sofőr valamit matatott a lába alatt, vagy leesett valami fel akarta venni ,és nem jött össze neki ezért ment bele az árokba, a teher kocsi totál káros lett, de a tartály nem sérült mivel nem volt nagy az ütközés , a tartályban Max 5bar nyomás lehet, a cég kis ,,főnöke" mondta, és a tartálynak az ötszörösét kel kibírni azaz 25bart. A lakók kiürítése szerintem túlzott volt, mert a mentést nagyon profi módon végezték. A darus cég a Kidea Daru Kft- volt és a főnök (Valamilyen Imrének hívták) a sok ember közül, mert volt (mindenki mondott minden féle okosat a jelenlévők közül) hallgatott és konzultált egy ,,autómentő-kamionmentő" feliratú kabátban lévővel, akivel állítólag együtt szoknak kamionokat és buszokat menteni, és ott mindenki ismerte csak"Gömbi"-nek szólított. Fel tűnő módon a Tűzoltók messze-menőkig segítő kész partnerek voltak le a kalappal előttük. Azt hiszem ez a dolguk, mert kaptak már hideget-meleget, hogy miért mentenek olyant, amihez nem értenek (ez igaz!) Mert ők tűzoltók. A műszaki mentésre van más vállalkozó, cég. De most itt gratulálok minden ott lévő tűzoltónak, parancsnoknak, mert segítettek és zökkenő mentesen ment a mentés. De azért a rendőrségnek egy nagy fekete pont kijár, mert jött valahonnan egy ,,kamionmentő" ami elvonszolta a roncsot, hát az minden volt csak nem járműmentő annak minden megtett méter az úton ajándék. Egy lerobbant lepusztult roncs volt azt ott le kellett volna igazoltatni és a rendszámot azonnal bevonni. De ez nem történt meg. Érd környékén garázdálkodik és ott sundám-bundám alapon rendőrségi partner. Az ott lakó család főnek egy két hajszála őszülésbe ment át addig még nem tudta biztosan, hogy a háza meg menekül. Mert ha a legrosszabb történik akkor az új ház már nem állna. Esemény volt látvány is volt veszély is volt sikerült baj nélkül, ,,gratula" még egyszer minden mentésben résztvevőnek.”
 • 10. Imcsi 2009. január 13. 20:03
  „Tati! Egy kicsit helyettem is beszéltél!”
 • 9. Imcsi 2009. január 13. 20:02
  „7. Zotya975 "...azért vmit csak észrevett."......lehet, hogy azt: Hoppá, felébredtem?”
 • 8. tati 2009. január 13. 19:47
  „Üdv!
  Kedves Elemér,padig nem kellene,nem kért rá senki.
  Az alternatív energiákról szóló monológodba bele se kezd kérlek!Senkit sem érdekel,ugyanis az itthon maradt magyarok nem hülyék,mégha Te azt is feltételezed rólunk.jobb lenne,ha nem firkálnál ide,de ha már a gázkáoszt előhoztad,jobb ha tudod,hogy az ukránok pont amerikai tanácsra nem engedik a gázt Magyarország felé,ha lehet hinni a médiának.Úgyhogy Te nem vagy itt túl népszerű sem mint atomfizikus,sem mint "új"amerikai földre szakadt Hazánk fia...”
 • 7. zotya975 2009. január 13. 18:56
  „Persze nem is állt szándékomba ítélkezni, csak ez igy furán jött ki, mert ha vmi gond volt a kocsival, akkor azt mondom, hogy beragadt a kormány, vagy elkezdett húzni az árok fele, azért vmit csak észrevett.”
 • 6. elemér 2009. január 13. 18:15
  „Nahát felborult, de nem robbant. Megoldás a gázra a folyékony gáz tárolása, amit hajók szállitanak mint a felborult kocsi tartájában is az van. Ettöl még lehet minden egyéb más is, nap, szél, nukleár, szén, stb. Én itt csak a realitásokkal foglalkozom.”
 • 5. tricse 2009. január 13. 18:01
  „kár lenne az épületért ott a képen----a tulaj tiszta ideg lehet:(”
 • 4. balázs1234 2009. január 13. 17:56
  „Rutin meg az évek! Szerintem nem műszaki probléma okozta hogy árokban kötött ki .Hogyha netán tévednék akkor elnézést kérek!”
 • 3. páctivald 2009. január 13. 17:54
  „Engem rántott már le az útról beállt kerékcsapágy.(Pár nappal előtte nézettük meg,azt mondta a szerelő,minden rendben.)
  Amíg nem tudjuk mi volt az ok,ne ítélkezzünk.
  Persze lehetett a sofőr hibája is.”
 • 2. xyz01 2009. január 13. 17:46
  „Láttam már menet közben beragadt kormányzárat alig hittem a szememnek.
  Majd kiderül.Szerencséje volt a falunak.”
 • 1. zotya975 2009. január 13. 17:38
  „Ez tetszik.: "a sofőr elmondása szerint, maga sem tudja, miért ", biztos az ufók vitték el arra a kis időre amíg az árokba került.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén épülhet a mentőállomás?

Veszprémvarsány - Az egészségügyi miniszter azt reméli, hogy már idén elkezdődhet a veszprémvarsányi… Tovább olvasom