Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Féktelenül: nézze meg videón a Rábaringen köröző új Credo buszokat!

A Rábaringen az Optinell és Econell is megmutatta, hogy rendesen tudnak gyorsulni.Videó: Credobus


Az Optinell formavilága évek múltán is örökzöld maradt


Néhány érdekességet említsünk meg a Rábaringen köröző két buszról. Az Optinell a legmagasabb jármű a Credo buszcsaládban. A busz profilját a csökkentett légellenállású tető-kialakítás határozza meg, amely a szélvédő tetejétől a klímaberendezésig emelkedik.

Az elölnézetet az Inovell buszcsaládról ismert, ledekkel felszerelt homlokfal, a hátulnézetet a lámpafészkeket a motortérajtón keresztül összekötő ív határozza meg. A dizájnerek szerint a szóban forgó busz formavilága évek múlva is vonzó és fiatalos lesz.

Az Optinellhez hasonló intercity buszok esetén nincs fontosabb az utastér kényelménél. Az, hogy az új Optinell padlószintje 1000 milliméter, kiemelkedő kapacitású csomagtér kialakítását teszi lehetővé.

A soronként 10 milliméterrel megnövelt üléstávolság az ergonomikus ülésekkel még komfortosabb utazási pozíció felvételét teszi lehetővé.

Ha az új Optinell méretének növekedése az utastérben érezhető, akkor a vezető környezetében egyenesen szembetűnő.

A busz futóművei a győri Rába legújabb termékei. Elől független felfüggesztésű futómű, hátul pedig merev hídtest található, amelyek fejlesztésében a Kravtex-Kühne csoport szakemberei is részt vettek.Hiába gyártják a legmagyarabb buszokat, az utóbbi két évben az udvarra termelnek Győrben
 

Noha a győri Credo buszokat gyártó Kravtex-Kühne csoport folyamatosan fejleszt, ennek ellenére az utóbbi két évben "udvarra gyártották" a buszokat.

A 2012-es fejlesztésű Credo Inovell például a motorját kivéve kizárólag magyar beszállítóktól rendelt részegységekből készült megyénkben.
  Az Econell futóművei is a Rábában készültek 

Az Econell-t elsősorban elővárosi busznak tervezték, amely a Credo buszok klasszikus értékeit értelmezi újra.

Utóbbi busz látványát a hosszú, széles ablaköv és a hatalmas, törésektől mentes alumínium oldallemezek határozzák meg.

A homlokfal a Citadell buszcsalád örököse, a hátfal azonban új irányvonal kijelölője. A merész ívekkel keretezett led-fényforrások, a három elemből álló lökhárító és a drasztikusan sötétített hátsó szélvédő a tervezők kreativitását dicsérik.

Az Econell gerince az a már közel 1000 példányban legyártott önhordó acél-vázszerkezet, amely az eddigi Credo buszoknak is alapját képezte.

Az Econell futóművei szintén a győri Rábából érkeztek.


Olvasóink írták

 • 15. zakarias3 2013. március 28. 14:17
  „13.K83.Tökéletesen egyetértek veled!ebben az országban kisebbségben van az,aki gondolkodik és produkál!A sok szájhős,meg csak veri a nyálát és mindenkit lehülyéz,aki nem az ő butaságát támogatja!Erre nagyon jó a net,hogy mindenféle szakmai és gyakorlati tapasztalatok nélkűl sztárolja magát!Lehetőség itt nincs a bizonyításra,hogy öcsém,most állj ide és ezt,és ezt csináld utánam!Ezt használja ki az agyoniskolázott okostojás!”
 • 14. Mankapunka 2013. március 28. 11:37
  „Úhhhhhhhhhhhhhh”
 • 13. K83 2013. március 28. 03:31
  „12. bbalint

  Én egyetértek Veled. De kisebbségben vagyunk a véleményünkkel a sok "önjelölt" buszsofőr között. Inkább hallgatnám/olvasnám, azokat, akik vezetik is őket. Mert az ő szavuk a mérvadó. Mi csak felszállnuk rájuk. Ők nap, mint nap lehúznak velük km-eket.”
 • 12. bbalint 2013. március 27. 20:42
  „inkább hagyjuk! az örök elégedetlenség belétek van kódolva!!!
  Azt hiszem a VAN HOOL TX ASTROMEGA , ami a tesztben szerepelt, nem egy 20 éves városi konstrukció.
  De egy úgy tűnik, hogy egy maximalista és profi ember vagy, aki sosem hibázik, így én Rád vagyok büszke, hogy van egy embertársam ebben az országban aki tökéletes!”
 • 11. gte325 2013. március 27. 20:20
  „10. bbalint 2013.03.27. 19:39 , egy okot mondj, ami miatt büszkének kellene lenni erre az ipari hulladékra?!
  a Van Hool márkának valóban vannak prémium kategóriájú luxusbuszai, de próbáltad már a RÁBA buszok eredetijét, a BKK-nál szolgáló helyi csuklós Van Hool-t? na, az egy ó-borzalom.”
 • 10. bbalint 2013. március 27. 19:39
  „Hogy Ti kedves MAGYAR, és talán GYŐRI emberek! Csodálatosak vagytok! Semmire nem tudtok egy kicsit is büszkének lenni, csak mindent leszólni, ócsárolni. Kíváncsi lennék melyikőtök műszaki szakember, hogy fikázzon egy technikát? Azért mert nektek személy szerint van ami nem tetszik, akkor mi van?? A Van Hool buszra is tudtak negatívumot mondani szakújságírók, pedig ez a márka a prémium kategóriát képviseli.”
 • 9. gte325 2013. március 27. 18:51
  „elég szomorú, hogy a mesterségesen tönkretett Ikarus árnyékában ilyen fostalicskákat próbálnak futtatni. Ám a piac igazságot tesz: nincs az a hülye, aki pénzt adna ezért a szarért.”
 • 8. 19 2013. március 27. 18:48
  „Én is a magyar buszgyártás híve vagyok, de nem ezen a gyenge színvonalon. Gyártana a Credo, gondolom, jobb buszokat is, csak hát a megrendelő szolgáltatónak ócsó kell mindenből, a minőség másodlagos.”
 • 7. dacista 2013. március 27. 18:34
  „Nincs rájuk szükség. Megvan az egymillió új munkahely, most már a svéd ipart kell támogatnunk, mert köztudomású, hogy Svédország szegény ország, rászorulnak a támogatásunkra!”
 • 6. bbalint 2013. március 27. 18:11
  „köszi Zakariás!!
  már én is szerettem volna kérni azokat a fotókat.”
 • 5. zakarias3 2013. március 27. 12:58
  „1.Képeket kérünk róla!A rizsa nem kell!”
 • 4. Mankapunka 2013. március 27. 11:14
  „Ott a másik cikk, hogy üveg nélkül áll. Szép cikkek egymás mellett. Látom a 2-es hozzászóló még hisz a mesékben.”
 • 3. ATXadmin 2013. március 27. 09:49
  „ugyan olyan okádék mint a többi!!!!!!!!!!!!!1hónap vagy 1év aztán szétesik, mondanám hogy ilyen házilag összebarmol kókálmány ezek a buszok, ezekben már van valami légkondi ami ? mert nem igazán van rajtuk elhúzható ablak szóval nyáron <moderálva> nem ér az a 2db ha jól láttam ami rajta van ha kint lesz 30 fok a buszban 50 és levegőtlen..........aki ezeket megtervezi és pénzt ad rá <moderálva>”
 • 2. szocdem 2013. március 27. 09:26
  „Felháborító, hogy a kormányzat nem tesz meg mindent azért, hogy ezek a magyar gyártmányú buszok szolgálják ki első sorban a hazai igényeket!
  egyszerűen érthetetlen, és értelmezhetetlen, hogy miért kell hitelből szemetet, roncsbuszokat vásárolni bármelyik közlekedési vállalatnak, amikor a hitelből MAGYAR terméket is vehetnének!!! Számukra teljesen mindegy hogy a hitelpénz kihez kerül (vagy még sem???) viszont a gazdaságnak, az ebből élő családoknak egyáltalán nem az!
  Szégyen hogy ezzel a mutyival is szembe megyünk minden normális EU állam törekvéseivel, amivel azok a saját társadalmuk érdekeit szolgálják!”
 • 1. Valaki 2013. március 27. 08:13
  „A városban sok lerobbant kerdót látni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme az Audi A3-as! - fotók

Az Audi szerdán adta a világ tudtára, hogy milyen lesz a győri A3-as. Tovább olvasom